Smažené hrušky s vinnou omáčkou
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 4 pevné hrušky, 3 bílky, 4 lžíce ovesných vloček, 4 lžíce kukuřičných lupínků (nebo strouhanky) ********** VINNÁ OMÁČKA: 3 žloutky, 3 lžíce cukru, 120 ml bílého vína, škrobová moučka (asi 1 lžička)
Postup přípravy
Oloupané hrušky podélně rozpůlíme a vykrojíme jadřince. Protáhneme je vaječným bílkem a poté obalíme ve směsi ovesných vloček a kukuřičných lupínků. V horkém oleji smažíme ze…
Jablečná přesnídávka
Potřebné ingredience
3kg očištěných a pokrájených jablek,1/2l vody,40dkg cukru,2 vanilkové pudingy.
Postup přípravy
Jablka dusíme do rozvaření ve vodě,potom rozmixujeme a přidáme cukr-povaříme. Do dalšího 1/2l studené vody rozmícháme pudingy,vlijeme do rozmixovaných jablek a necháme projít…
Ovocné řezy / rychlé a dobré/
Potřebné ingredience
6 vajec,6 lžic práškového cukru,špetka soli,2 lžíce hladké mouky,4 lžíce polohrubé mouky,6 lžic oleje a 4 lžíce vody 1_ 2 vanilkové pudinky svaříme s vodou a cukrem.
Postup přípravy
žloutky a cukr umícháme do pěny,přidáme vodu,olej,mouku a smícháme. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh,který postupně přimícháme do směsi. Těsto nalijeme na vymyzaný a…
zapečené jablka
Potřebné ingredience
jablka,ořechy,vanilkový cukr,skořicový cukr,skořice,můžeme dát i rozinky
Postup přípravy
jablka rozkrojíme na půlky,očistíme od stopky a jadřince,poklademe vedle sebe na plech.Do dírky po jadřinci dáme ořechy,můžeme přidat i rozinky,posypeme skořicovým cukrem…
Dýňový krém s kokosovým nádechem
Potřebné ingredience
Suroviny Cca 1 litr nasekané dýně, olivový olej 2 stroužky česneku, 1 cibule (nejlépe bílá) 165g malá plechovka kokosového mléka 300 ml zeleninového vývaru Sůl, pepř (dle chuti můžeme přidat ještě Solčanku nebo, Wurzl nebo dýňové pesto)
Postup přípravy
Postup:
-nahřejeme hrnec, nalijeme olej a osmahneme cibulku, česnek, přidáme uvařenou dýni
(dýni oloupeme, nasekáme nebo nakrájíme a vaříme v micro či ultra plusu 2l…
JABLEČNÁ DOBROTA PRO DĚTI +++
Potřebné ingredience
2 kg jablek,30-40dkg cukru krystalu,3 vanilkové cukry,2 čokoládové pudinky, 10 dkg kakaa,10 dkg lístkových oříšků.1 slazené kondenzované mléko.
Postup přípravy
Jablka oloupeme a rozvaříme bez jádřinců ve 2 dcl vody.Rozmixujeme. Přidáme ostatní přísady povaříme promixujem, dáme do skleniček a zavařujeme 20 minut při 85 stupnů celsia…
Švestková čokoláda
Potřebné ingredience
2,5 kg švestek 1kg cukru 2vanilkové cukry 200g kakaa
Postup přípravy
Švestky semelem, přidáme cukr a vše rozvaříme
Dále přidáme vanilkové cukry, kakao a rozmixujeme ručním mixérem.
Tuto směr necháme 24 hodin odležet. Poté zavaříme 1/2 hodiny…
Pečený čaj
Potřebné ingredience
1 kg černého rybízu, 1 kg jiného ovoce, 1/2 lžičky skořice, 2 roztlučené hřebíčky, 1 citron bez kůry na kostky, 1/2 kg cukru, 1/8 rumu
Postup přípravy
Vše smícháme, dáme na 180 stupňů péct cca 45 minut a pak naplníme do předem vyhřátých sklenic. Po naplnění otočíme uzavřené sklenice dnem vzhůru.
Je možné použít i zmrzlé…
Něco pro mlsné jazýčky---------Sladká omáčka z "hulaly…
Potřebné ingredience
Tento recept jste možná četli hned loňského roku, ale to už bylo pozdě, protože "hulala" už končila. Letos ji otiskuji znovu, ať vyzkoušíte tu lahůdku. Všechno je jen podle oka, ale budu se snažit alespoň zhruba udat dávky: Na tuto lahůdku bude zapotřebí asi 1000g obraných a opraných kuliček bezinek,4hrušky nakrájené na kousky,4 jablka též nakrájené na kousky, asi 10ks vypeckovaných švestek, (nemusí být) 1 balíček rumových perníčků,1vanilkový cukr, asi 30dkg krystalového cukru (dle chuti i více( 1/2 kávové lžičky mleté skořice,1 kelímek sladké smetany. .Hulala, (což třeba neznáte) jsou to kuličky černého bezu, bezinky .
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Obrané a oprané bezinky a všechno další ovoce dáme do hrnce a zalijeme vodou tak ,aby bylo vše ponořené. Přidáme cukry a skořici. Vaříme tak dlouho, až ovoce…
100 % švestková přesnídávka a šťáva - 2 produkty v…
Potřebné ingredience
Švestky - vypeckované, cukr (nebo bez, záleží dle chuti), voda
Postup přípravy
Švestky bez pecek jsem zalila vodou a nechla vařit cca 45 min, až změkly a pustily šťávu. Občas jsem je trochu pomačkala mačkadlem na brambory, aby víc pustily šťávu. Přidala jsem…