Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Znojemské okurky

Znojemské okurky

Potřebné ingredience

5 kg nakladaček, 3 cibule na kolečka, 4 mrkve na kolečka, kopr, křen (nemusí být, ale dá jim super chuť).Nálev: 3 l vody, 1 a 1/4 l octa, 35 dkg cukru, 42 koleček umělého sladidla, 15 dkg soli, 3 hřebíčky, 3 kousky skořice, 6 kusů bobkového listu, 1/2 polévkové lž. hořčičného semínka, 1/4 pol.lž. nového koření a 1/4 pol.lž. celého černého pepře.

Postup přípravy

Nakladačky umyjeme, zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Vše naložíme do sklenic.
Nálev se povaří 5 minut. Vychladlým zalijeme okurky (ty pepře a skořice necháme v nálevu)…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vaječný koňak

Vaječný koňak

Potřebné ingredience

1balení slazeného kondenzovaného mléka - SALKO
2 balení kondenzovaného mléka - TATRA
3 sáčky vanilkového cukru
6 žloutků
1/2 l rumu

Postup přípravy

Slazené kondenzované mléko dáme šlehat s vanilkovým cukrem a žloutky, potom přidáme neslazená kondenzovaná mléka a nakonec po malých částech rum. Rumu dáme podle chuti :o))) Čím…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Hrášek na smetaně

Hrášek na smetaně

Potřebné ingredience

mražený hrášek,smetana na šlehaní,sůl,česnek,angl.slanina,cibule

Postup přípravy

my to jíme s chlebem, nejdříve trochu osmažím cibulku a nakrájenou na kostičky ang.slaninu,přidám hrášek,česnek.pastu,a zaliji trv.šlehačkou a nechám trochu podusit,dokud se…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Marocké kuře na citronech

Marocké kuře na citronech

Potřebné ingredience

týden naložené nasolené čtvrtky ze 2 citronů
kuře-čtvrtky, paličky, řízky apd. nebo celé rozporcované kuře-cca 1 kg,
sůl,
pepř,
olej,
2-3cibule,
jíška/osobně používám hotovou knorr/,
olivy-zelené cca 120-200g
petrželka /nať/

příloha-hranolky nebo čerstvá bageta

Postup přípravy

Citrony-citrony rozpůlíme po délce a pak jakoby ještě jednou, ale nedořízneme a řez naplníme solí-všechny naskládáme do lahve, ideální je, aby byla plná a celé uložíme na 1-2…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Marocké hovězí se sušenýma švestkama

Marocké hovězí se sušenýma švestkama

Potřebné ingredience

olej1 kg hovězí kližky popř.jiné hovězí jako na guláš,2-3 střední cibule,sůl,pepř,římský kmín /k dostání v Carrefouru apd./,sušené švestky-150-200g,cukr,vejce2ks,čerstvá bageta

Postup přípravy

Na cca 2 lžících oleje necháme zpěnit jemně nakrájené cibule, přidáme cca 1 lžičku římského kmínu, necháme zesklovatět, podlejeme vodou a přidáme maso nakrájené na kousky cca 3…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KARAMELOVÉ ŘEZY.........MŇAAAAAMKA

KARAMELOVÉ ŘEZY.........MŇAAAAAMKA

Potřebné ingredience

30dkg mletých ořechů,
6 vajec,
25dkg moučkového cukru,
obdelníkové oplatky (nemusí být),
1 kondenzované mléko SALKO,
1 máslo,
1 vanilkový nebo karamelový pudink

Postup přípravy

Cukr se žloutky ušleháme a přidáme ořechy a ušlehané bílky.
Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (a oplatky).
Kondenzované mléko vaříme 2 hodiny. Vzniklý karamel…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
vánočka a mazanec - super recept od pekaře

vánočka a mazanec - super recept od pekaře

Potřebné ingredience

1 kg polohrubé mouky, 6 dkg (nejlépe čerstvého váženého, nebo balené kostky) droždí, 3-4 žloutky, 22 dkg cukru moučka, 22 dkg tuku (použijeme polovinu heru, polovinu máslo), 1/2 l mléka, špetka soli, vanilkový cukr, citronová kůra, rozinky (můžou být namočené do rumu), mandle.

Postup přípravy

Nejprve uděláme kvásek ( trochu teplého mléka, trochu cukru a droždí, necháme vykvasit v teple)
Utřeme žloutky s tukem a cukrem, našleháme. Přidáme postupně mouku, mléko,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí maso s nivou a smetanou zapečené

Kuřecí maso s nivou a smetanou zapečené

Potřebné ingredience

kuřecí maso - řízky, niva sýr, smetana, máslo, vegeta, česnek

Postup přípravy

Naklepeme kuřecí řízky osolíme ( jen trošku vegetou ), poklademe na pekáč a položíme dvě lžičky másla. Zalijeme smetanou, přidáme rozetřený česnek a necháme péct asi 20min. na…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí soté s kokosovým krémem a kari

Kuřecí soté s kokosovým krémem a kari

Potřebné ingredience

kuřecí maso 3řízky, jednu cibuli, kokosový krém ( viz.foto ), smetana na vaření, hladká mouka, hrozinky, vegeta, sůl, cukr ( na 3 řízky asi 1,5polévkové lžíce ), kari, solamyl, sojová omáčka a podle chuti opražené mandle

Postup přípravy

Kuřecí maso si předpřipravíme tak že ho rozkrájíme na kousky , osolíme, přidáme pár kapek sojové omáčky a solamyl a necháme tak hodinku uležet.
Na oleji zpěníme cibulku a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Potřebné ingredience

jedna brokolice,
smetana na vaření 250ml,
vegeta, sůl,
hl.mouka,
petržel,
( parmazán )

Postup přípravy

Do osolené vody dáme vařit brokolici nakrájenou na jednotlivé růžičky. Když změkne tak ji rozmixujeme a přidáme do vody smetanu a vegetu. V hrnku si rozmícháme hladkou mouku se…

Zobrazit více...

Kategorie