Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Klöße _ bramborový knedlík od babičky

Klöße _ bramborový knedlík od babičky

Potřebné ingredience

Doba přípravy cca 30 minut / Doba vaření cca 20 minut 500 g brambor , uvařených až do "rozvaření" 100 g škrobové moučky (pšeničný nebo bramborový škrob) 1 žloutek 1 lžíce másla sůl muškátový oříšek

Postup přípravy

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Necháme trochu vychladnout a prolisujeme lisem. Dochuťte solí, máslem a muškátovým oříškem. Vmícháme vaječný žloutek a škrob. …

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bavorský houskový knedlík od babičky- Semmelknödel

Bavorský houskový knedlík od babičky- Semmelknödel

Potřebné ingredience

Doba zpracování: cca 20 minut / Doba vaření: cca 20 minut 6 housek, alespoň 1 den staré 3 lžíce nasekané petrželky _ kdo nemá rád, tak jí dávat nemusí 10 g másla 1 jemně nakrájená cibule 250 ml mléka 3 vejce Sůl a pepř případně strouhanku k lepšímu spojení těsta

Postup přípravy

Housky nakrájejte na tenké plátky. Nakrájenou petrželku a cibuli velmi krátce orestujte na másle, ale nenechte je obarvit, poté přidejte k nakrájené housce.. Zahřejte mléko …

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Potřebné ingredience

500g brambor, 250g krupičky, 1 vejce, 1/2 lžičky solamylu, 1 zarovnaná lžička soli do těsta, 1 vrchovatá lžička soli do vody na vaření knedlíků

Postup přípravy

Uvařené brambory ještě teplé oloupeme. Nastrouháme 1/2 na jemném struhadle, 1/2 na hrubém struhadle, smícháme s krupicí, vejcem, solamylem, solí a zpracujeme pevné těsto. Utvoříme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové knedlíky s ovocem

Tvarohové knedlíky s ovocem

Potřebné ingredience

5 dkg cukru 5dkg mála 1vejce 20 dkg pol. mouky 1 tvaroh

Postup přípravy

Cukr utřeme s máslem. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto. Plníme ovocem a vaříme v osolené vodě. Knedlíku je asi 12ks. Můžeme použít i vaničkový tvaroh.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Houskový knedlík

Houskový knedlík

Potřebné ingredience

Pol. mouka, voda, droždí, vejce, sůl, rohlík

Postup přípravy

Vše smíchat a nechat kynout, vytvarovat šišku a dát vařit do páry.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové kolečkové knedlíky, šišky, placky

Bramborové kolečkové knedlíky, šišky, placky

Potřebné ingredience

700 g (70 dg) vařených brambor - ne nových 200 g (20 dg) hrubé mouky 100 g (10 dg) dětské krupičky 2 vajíčka sůl

Postup přípravy

Uvařené brambory nastrouháme, v míse do nich uděláme ďůlek, do kterého rozklepneme vajíčka, přidáme mouku, krupičku, sůl. Vše dobře promícháme a vypracujeme těsto. Pokud chceme…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

Potřebné ingredience

¼ kostky čerstvého droždí (tzn. 10 g), 430 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 1 lžička cukru, 1 vejce, špetka soli, ovoce na náplň (borůvky, jahody, meruňky...)

Postup přípravy

Do mísy (nebo pekárny) dát droždí + cukr + mouku + mléko + vejce + sůl a uhníst tužší těsto.
Nechat nakynout (cca 1 hodinu).

Nakynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem

Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem

Potřebné ingredience

Na omáčku: Nejlépe hovězí maso zadní, sušené houby namočené předem ve vodě, smetana 33% citrón, cibule 2 ks. Na knedlík: Hrubá mouka cca 500 g, houska 2 ks, droždí tak půl kostičky, vajíčko 1 ks, voda.

Postup přípravy

Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím a dám na orestovanou cibulku. Poté přihodím předem namočené houby i s nálevem. Podleji a dusíme do měkka. Používám většinou papiňák. Je to…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kynutý knedlík

Kynutý knedlík

Potřebné ingredience

0,5 kg pol. mouky, 250ml mléka, 0,5 kostky droždí, 1 vejce, sůl, trochu cukru na kvásek, něco zeleného pro barvu, 1 rohlík na kostičky

Postup přípravy

Uděláme kvásek z droždí, cukru a mléka. Poté přidáme mouku, zelené a vejce, umícháme a nakonec vsypeme nakrájený rohlík, uděláme 3 šišky a necháme 30 minut kynout. Vařime 30 minut…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohovo-jablkové knedlíky

Tvarohovo-jablkové knedlíky

Potřebné ingredience

250g tvarohu, 1 vejce, sůl, 100 - 150g strouhaných jablek, cca 150- 200g mouky (zde špalda a pohanka), cca 50g krupičky

Postup přípravy

Vše smícháme a vytvoříme mírně lepivé těsto. Tvoříme knedlíčky a vařím v osolené vodě.

Zobrazit více...

Kategorie