(recept
si oblíbilo 150 návštěvníků)
Chleba podle tv Nova :-)
Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky 1,5 hrnku vody 0,5 lžičky sušeného droždí 1,5 lžičky soli drcený kmín
Postup přípravy
Jasně,že recept není můj a určitě tu i několikrát bude.Ale komu se nechce hledat na stránkách novy a nebo tady,tak vkládám.
V míse smícháme všechny sypké suroviny,přidáme vodu a promícháme.Mísu přikryjeme folii a necháme 12-18 hod kynout.Těsto vyndáme z mísy,párkrát přeložíme strany přes sebe a necháme chvilku odpočívat.Vytvarujeme bochánek a necháme ještě hodinku kynout pod utěrkou.Rozehřejeme troubu na 200st,vložíme do trouby i mísu v které budeme chleba péct aby se nahřál.Pak opatrně vytáhneme a bochníček do něj přendáme.Pod pokličkou pečeme 30 min,pak pokličku sundáme a pečeme ještě asi 20 min
Tak jsem nechala kynout jen asi 5-6 hodin,přidala semínka,no a chleba byl super.
V míse smícháme všechny sypké suroviny,přidáme vodu a promícháme.Mísu přikryjeme folii a necháme 12-18 hod kynout.Těsto vyndáme z mísy,párkrát přeložíme strany přes sebe a necháme chvilku odpočívat.Vytvarujeme bochánek a necháme ještě hodinku kynout pod utěrkou.Rozehřejeme troubu na 200st,vložíme do trouby i mísu v které budeme chleba péct aby se nahřál.Pak opatrně vytáhneme a bochníček do něj přendáme.Pod pokličkou pečeme 30 min,pak pokličku sundáme a pečeme ještě asi 20 min
Tak jsem nechala kynout jen asi 5-6 hodin,přidala semínka,no a chleba byl super.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kvítečko
(upraveno)
20. 1. 2014, 13:09
taky dělám
THL11
(upraveno)
20. 1. 2014, 10:16
V původním receptu nejsou kvasnice, ale žitný kvásek. A ten musí kynout dlouho. A navíc, čím déle těsto kyne, tím je stravitelnější a tělo z něj lépe využije veškeré látky. Jeden hrnek pšeničné mouky by se měl nahradit buď žitnou, nebo pš. celozrnnou
hugo75
(upraveno)
19. 1. 2014, 20:30
Pekla jsem podobný (možná stejný) podle Cuketky: http://www.cuketka.cz/?p=788 doporučuji
petule.p
(upraveno)
20. 1. 2014, 13:32
@hugo75
Jj, cuketka je moje! Mohu jen chválit a ty francouzské bagety jsou luxusní! Chlebik dělám vždy dvojitý, velký pecen 1,5kg a nechávám kynout přes noc. Jen nejsem schopná udržet kvásek, to mě zlobí!
Klara
(upraveno)
22. 1. 2014, 10:36
@petule.p
Kde ho skladujete? Mě kvásek umřel až po roce, protože ho ofouklo
Boban1
(upraveno)
22. 1. 2014, 19:41
@Klara
Kvásek neumře ofouknutím, kvásek umře hladem
Klara
(upraveno)
23. 1. 2014, 8:28
@Boban1
Krmený byl poctivě.
Boban1
(upraveno)
23. 1. 2014, 18:48
@Klara
A jak jste krmila? Třeba se dopracujeme k tomu, proč kvásek "umřel"
háčkovaná móda
(upraveno)
19. 1. 2014, 13:49
já už jsem doma také pekla chleba,recept je v podstatě stejný,akorát pro lepší chut´chleba já míchám chlebovou mouku,to jen tak,kdyby chtěl někdo vyzkoušet, a dělala jsem z dvojité dávky a nechala jsem jsem kynout půl hodky a měla jsem krásný bochen
bambus
(upraveno)
19. 1. 2014, 21:50
@háčkovaná móda
No asi je to fakt zbytečně tolik hodin,příště zkusím kratší dobu.Tu chlebovou mouku jsem nezjištovala,byl to můj první,tak příště můžu zkusit
veronininka
(upraveno)
19. 1. 2014, 12:32
Proboha! proč tak dlouho kyne? Peču podle tohodle: 3 hrnky mouky (2hrnky žitné a hrnek hladké), 1 a půl hrnku vody, půl kostky droždí, lžičku soli a podle chuti kmín, nebo různá semínka, nebo smaženou cibulku.... Kyne 1hodinu, pak si zapnu troubu na 200% a půl hoďky zahřeju i s nevymazaným pekáčkem a ještě tu půlhoďku kyne po druhé. Pak mokrýma rukama přendám těsto do pekáčku a půl hoďky přiklopené peču. a naprostá spokojenost Chutná celé rodině a příchutě si měníme podle nálady a potřeby použití
trtkova
(upraveno)
20. 1. 2014, 9:44
@veronininka
Paní Veroniko a stačí to péct jen tu půlhodinu přiklopené ? , Nedopéká se to ještě potom i odklopené ? Chtěla bych tento Váš recept vyzkoušet. předem moc děkuji za odpověď
Franzovka
(upraveno)
22. 1. 2014, 19:32
@trtkova
Myslím že má paní Veronika na mysli tento recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=138378
Evelyn123
(upraveno)
22. 1. 2014, 9:53
@trtkova
Andreo, nevím jestli už Vám někdo odpověděl, ale já jsem pekla taky, nechala jsem kynout jen 5 hodin, pekla jsem v míse z varného skla s poklicí a stačilo jen 30 minut a byl nádherný. Mísu i s poklicí jsem zahřála půl hodiny v troubě. Dopékat bez poklice bylo už zbytečné, tak ať se zadaří
Zrušený účet
(upraveno)
19. 1. 2014, 12:46
@veronininka
Nevím proč, ale vyzkoušela jsem a je dobrý. Koukám, že to vaše těsto je v podstatě stejné Příště vyzkouším.
bambus
(upraveno)
19. 1. 2014, 12:40
@veronininka
Už dřív jsem tu koukala na recepty a u některých ta doba kynutí tam taky byla takováto,takže mě to nepřekvapilo.Každej recept je prostě jinej a to je asi dobře
chucky 1111
(upraveno)
19. 1. 2014, 12:13
Je pěknej
koniprd
(upraveno)
19. 1. 2014, 12:05
A v čem ho pečete?Vpekáči nebo je na to spešl mísa?
bambus
(upraveno)
19. 1. 2014, 12:41
@koniprd
Jani já pekla v normální zapékací míse co mám třeba na šunkafleky.U některých receptů jsem viděla i klasika kastrolek.Nevymazávala jsem,jen tam těsto položila a pak krásně vyndala
koniprd
(upraveno)
19. 1. 2014, 19:59
@bambus
Hani díky
mimicek
(upraveno)
19. 1. 2014, 11:48
aurinka33
(upraveno)
19. 1. 2014, 10:29
12-18 hod kynout?
Zrušený účet
(upraveno)
19. 1. 2014, 11:23
@aurinka33
Opravdu ano.
Zrušený účet
(upraveno)
19. 1. 2014, 10:19
Dělala jsem už před týdnem a u mých chlapů sklidil úspěch. Zrovna mi tu kyne další.
bambus
(upraveno)
19. 1. 2014, 12:44
@
Holka se mi do něj taky pustila,už máme jen kousek na večeři
Krupino
(upraveno)
19. 1. 2014, 9:48
zkuste ho podle tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/34041-chleb-bez-hneteni-od-line-kucharky/ je vynikající je to trošku jiné,ale opravdu dobrý
ursulka7
(upraveno)
19. 1. 2014, 9:34
dakujem
bambus
(upraveno)
19. 1. 2014, 9:39
@ursulka7
Leni není zač