Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 150 návštěvníků)

Chleba podle tv Nova :-)

0.0
Chleba podle tv Nova :-)

Potřebné ingredience

3 hrnky hladké mouky 1,5 hrnku vody 0,5 lžičky sušeného droždí 1,5 lžičky soli drcený kmín

Postup přípravy

Jasně,že recept není můj a určitě tu i několikrát bude.Ale komu se nechce hledat na stránkách novy a nebo tady,tak vkládám.
V míse smícháme všechny sypké suroviny,přidáme vodu a promícháme.Mísu přikryjeme folii a necháme 12-18 hod kynout.Těsto vyndáme z mísy,párkrát přeložíme strany přes sebe a necháme chvilku odpočívat.Vytvarujeme bochánek a necháme ještě hodinku kynout pod utěrkou.Rozehřejeme troubu na 200st,vložíme do trouby i mísu v které budeme chleba péct aby se nahřál.Pak opatrně vytáhneme a bochníček do něj přendáme.Pod pokličkou pečeme 30 min,pak pokličku sundáme a pečeme ještě asi 20 min

Tak jsem nechala kynout jen asi 5-6 hodin,přidala semínka,no a chleba byl super.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kvítečko 20. 1. 2014, 13:09
taky dělám (Y)
THL11 20. 1. 2014, 10:16
V původním receptu nejsou kvasnice, ale žitný kvásek. A ten musí kynout dlouho. A navíc, čím déle těsto kyne, tím je stravitelnější a tělo z něj lépe využije veškeré látky. Jeden hrnek pšeničné mouky by se měl nahradit buď žitnou, nebo pš. celozrnnou
hugo75 19. 1. 2014, 20:30
Pekla jsem podobný (možná stejný) podle Cuketky: http://www.cuketka.cz/?p=788 doporučuji (Y)
petule.p 20. 1. 2014, 13:32
@hugo75 Jj, cuketka je moje! Mohu jen chválit a ty francouzské bagety jsou luxusní! Chlebik dělám vždy dvojitý, velký pecen 1,5kg a nechávám kynout přes noc. Jen nejsem schopná udržet kvásek, to mě zlobí!
Klara 22. 1. 2014, 10:36
@petule.p Kde ho skladujete? Mě kvásek umřel až po roce, protože ho ofouklo ,-)
Boban1 22. 1. 2014, 19:41
@Klara Kvásek neumře ofouknutím, kvásek umře hladem (H)
Klara 23. 1. 2014, 8:28
@Boban1 Krmený byl poctivě.
Boban1 23. 1. 2014, 18:48
@Klara A jak jste krmila? Třeba se dopracujeme k tomu, proč kvásek "umřel" *-)
háčkovaná móda 19. 1. 2014, 13:49
já už jsem doma také pekla chleba,recept je v podstatě stejný,akorát pro lepší chut´chleba já míchám chlebovou mouku,to jen tak,kdyby chtěl někdo vyzkoušet, a dělala jsem z dvojité dávky a nechala jsem jsem kynout půl hodky a měla jsem krásný bochen (F) (F) (F)
bambus 19. 1. 2014, 21:50
@háčkovaná móda No asi je to fakt zbytečně tolik hodin,příště zkusím kratší dobu.Tu chlebovou mouku jsem nezjištovala,byl to můj první,tak příště můžu zkusit (Y)
veronininka 19. 1. 2014, 12:32
Proboha! *-) :-o proč tak dlouho kyne? Peču podle tohodle: 3 hrnky mouky (2hrnky žitné a hrnek hladké), 1 a půl hrnku vody, půl kostky droždí, lžičku soli a podle chuti kmín, nebo různá semínka, nebo smaženou cibulku.... Kyne 1hodinu, pak si zapnu troubu na 200% a půl hoďky zahřeju i s nevymazaným pekáčkem a ještě tu půlhoďku kyne po druhé. Pak mokrýma rukama přendám těsto do pekáčku a půl hoďky přiklopené peču. a naprostá spokojenost (Y) (Y) Chutná celé rodině a příchutě si měníme podle nálady a potřeby použití :-)
trtkova 20. 1. 2014, 9:44
@veronininka Paní Veroniko a stačí to péct jen tu půlhodinu přiklopené ? *-) , Nedopéká se to ještě potom i odklopené ? Chtěla bych tento Váš recept vyzkoušet. předem moc děkuji za odpověď
Franzovka 22. 1. 2014, 19:32
@trtkova Myslím že má paní Veronika na mysli tento recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=138378
Evelyn123 22. 1. 2014, 9:53
@trtkova Andreo, nevím jestli už Vám někdo odpověděl, ale já jsem pekla taky, nechala jsem kynout jen 5 hodin, pekla jsem v míse z varného skla s poklicí a stačilo jen 30 minut a byl nádherný. Mísu i s poklicí jsem zahřála půl hodiny v troubě. Dopékat bez poklice bylo už zbytečné, tak ať se zadaří (F)
Zrušený účet 19. 1. 2014, 12:46
@veronininka Nevím proč, ale vyzkoušela jsem a je dobrý. Koukám, že to vaše těsto je v podstatě stejné *-)Příště vyzkouším.
bambus 19. 1. 2014, 12:40
@veronininka Už dřív jsem tu koukala na recepty a u některých ta doba kynutí tam taky byla takováto,takže mě to nepřekvapilo.Každej recept je prostě jinej a to je asi dobře (Y)
chucky 1111 19. 1. 2014, 12:13
Je pěknej :-)
koniprd 19. 1. 2014, 12:05
A v čem ho pečete?Vpekáči nebo je na to spešl mísa? *-)
bambus 19. 1. 2014, 12:41
@koniprd Jani já pekla v normální zapékací míse co mám třeba na šunkafleky.U některých receptů jsem viděla i klasika kastrolek.Nevymazávala jsem,jen tam těsto položila a pak krásně vyndala (Y)
koniprd 19. 1. 2014, 19:59
@bambus (Y) Hani díky (L)
mimicek 19. 1. 2014, 11:48
(clamp)
aurinka33 19. 1. 2014, 10:29
12-18 hod kynout?
Zrušený účet 19. 1. 2014, 11:23
@aurinka33 Opravdu ano.
Zrušený účet 19. 1. 2014, 10:19
Dělala jsem už před týdnem a u mých chlapů sklidil úspěch. Zrovna mi tu kyne další.
bambus 19. 1. 2014, 12:44
@ Holka se mi do něj taky pustila,už máme jen kousek na večeři (Y)
Krupino 19. 1. 2014, 9:48
zkuste ho podle tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/34041-chleb-bez-hneteni-od-line-kucharky/ je vynikající (F) je to trošku jiné,ale opravdu dobrý
ursulka7 19. 1. 2014, 9:34
dakujem (Y) (Y) (Y)
bambus 19. 1. 2014, 9:39
@ursulka7 Leni není zač (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie