Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Luxusní povidla-krásně tmavá a skoro bez práce :-)

Luxusní povidla-krásně tmavá a skoro bez práce :-)

Potřebné ingredience

2,5 kg švestek, 500 g cukru,1,5 dcl octa,4 lžíce rumu,špetka skořice

Postup přípravy

Švestky opláchneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme.Dáme do většího hrnce,zasypeme cukrem a zalijeme octem.Necháme v chladu odpočívat.Poté dáme na sporák a vaříme na malinkém…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SUPER okurky-jak znojemské,druhý den se můžou jíst

SUPER okurky-jak znojemské,druhý den se můžou jíst

Potřebné ingredience

3 kul.pepře,1 kul.nov.koření,3 tablety cukerínu,1 káv.lžička soli,1 lžíce polév. cukru,1/2 hořčic. sklenky octu,cibule na kolečka,kopr,mrkev podle potřeby+ okurky --toto do 1 slenice!

Postup přípravy

připravím si sklenice na stůl a podle receptu dávám do sklenic,zaleju to studenou vodou z vodovodu,zavíčkuji a dám na plech s vodou do trouby na 10 min.Po uvaření převrátím ,ať se…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dětská domácí přesnídávka

Dětská domácí přesnídávka

Potřebné ingredience

3 kg ovoce,1 l.vody , 20dkg cukru, 3 vanil.cukry, 1 vanil.puding.

Postup přípravy

Očištěné ovoce povařit ve vodě,rozmixovat,přidat cukry a van.puding,ještě 2 min.povařit. Dát do lahviček a sterilujeme 80 st.C-20min.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
První letošní TŘEŠŇOVÁ marmeláda

První letošní TŘEŠŇOVÁ marmeláda

Potřebné ingredience

3 kg vypeckovaných třešní, cukr, gelfix (tři balíčky) , kyselina citrónová (1 pytlíček)

Postup přípravy

Třešně si vypeckujeme, smícháme s gelfixem (já použila 3:1 ) a přivedeme k varu. Tyčovým mixérem jsem je trochu namixovala a po přejití varem jsem přidala cukr. Na 3kg třešní…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Babiččin zimní ovocný čaj

Babiččin zimní ovocný čaj

Potřebné ingredience

Sezónní ovoce - jablka, rybíz, maliny, borůvky, ostružiny, josta, meruňky.... celkem 2 kg. Cukr krystal 1 kg, podle chuti rum a koření - hřebíček - 10ks, skořice, příp.badyán...

Postup přípravy

Ovoce, které je větší-jablka, meruňky...nakrájíme na kousky a vše smícháme. Nasypeme do vyššího pekáčku a zasypeme cukrem a kořením a přidáme rum. Necháme péct v troubě nejméně 30…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařovaný bůček

Zavařovaný bůček

Potřebné ingredience

Bůček, sůl.

Postup přípravy

Bůček nakrájíme na kostičky cca 3x3 cm, osolíme (zhruba tolik, kolik bychom dali soli na množství při přípravě pečeného) a dobře promícháme. Můžeme nechat den uležet. Pak naplníme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
DOMÁCÍ KEČUP PEČENÝ V TROUBĚ

DOMÁCÍ KEČUP PEČENÝ V TROUBĚ

Potřebné ingredience

2kg rajča, 2 papriky ( bílá nebo zelená ) , 4 cibule, 5 stroužků česneku, 2 polévkové lžíce soli, 25dkg cukru, 1 pol. lžíce mleté papriky, 1 dcl octu, 5 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 2 bobkové listy, kdo chce může i kousek celé skořice

Postup přípravy

Rajčata, papriky, cibuly a česnek nakrájíme - já to dala do většího pekáče. Přidáme všechny další ingrediece, promícháme a dáme péct do trouby, na 220 stupňů 1 hodinu. Občas…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Třešně nebo jiné ovoce zavařené v horkovzd. troubě

Třešně nebo jiné ovoce zavařené v horkovzd. troubě

Potřebné ingredience

Třešně, cukr

Postup přípravy

Třešně nasypat do sklinek, dát 2 PL cukru a zalít do necelé poloviny vodou. Zavařit a otočit dnem vzhůru. Zavařuju v horkovzdušné troubě, viz recept Jahodový kompot.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
JAHODOVÁ MARMELÁDA - RECEPT Z MMB, Z KOMENTÁŘŮ, ALE POTŘEBUJI SI HO ULOŽIT JAKO RECEPT, TAK PROTO HO ZNOVU UVÁDÍM :o)

JAHODOVÁ MARMELÁDA - RECEPT Z MMB, Z KOMENTÁŘŮ, ALE…

Potřebné ingredience

Marmeláda: 1 kilo jahod rozmačkám / nechám i větší kousky / přimíchám 0,5kg cukru krupice a dám 24 hodin do lednice. Druhý den svářím na pánvi / na dvou je to rychlejší / naleju 2-3 naběračky a když se dělají cestičky je hotovo. Nic jiného se tam nepřidává. Jde to rychle. Pak naliji do skleniček a zavařím 20 min na 80st. Děláváme to již několik let a je moc dobrá.

ZAVAŘENINY
Kořenova zelenina v soli na zimu

Kořenova zelenina v soli na zimu

Potřebné ingredience

petržel,mrkev,celer a kdo má rád i libeček,sůl

Postup přípravy

poměr mám od oka,nikdy nedělám stejné množství.Kořenovku oškrábu,nastrouhám na robotu,dám do lavora a prosypu solí,nechám přes noc tak a druhý den plním do skleniček.V zimě dávám…

Zobrazit více...

Kategorie