Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koblihy

Koblihy

Potřebné ingredience

podle paní Pavlíny D. Díííky za receptík, byly výborné a byly hned pryč :o) a tady je receptík: 100g hrubé mouky,400g hladké mouky,60g Hery(Perly),2 žloutky,asi 1hrnek mléka,1velké plné lžíce cukru moučka,3velké lžíce rumu,půl malé rovné lžičky sole,půl sáčku sušeného droždí,citrónová kůra z půlky citrónu

Postup přípravy

Ze všech surovin si zaděláme hustější těsto, já to šoupla do pekárny ( klasika - tekutiny nejdřív, potom sypké suroviny, droždí dávám navrch).
Potom z těsta vyválíme placku…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba jako Šumava,moc dobrý!!!!!

Chleba jako Šumava,moc dobrý!!!!!

Potřebné ingredience

Recept mám na doporučení paní Magdy - magsan ID56455 , je to z http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMPODOOOJ9&id_kategorie=JNLQMMI3 od paní D.Bednářové. Ingredience: 380 ml vody, 1,5 lžíce jablečného octa, 3 lžíce olivového oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky pšeničné, 140 g žitné mouky, 75 g celozrnné mouky žitné, 75 g celozrnné mouky pšeničné, lžíce kmínu, 1,5 lžičky sušeného droždí* Protože jsem neměla všechny přísady,upravila jsem to a výsledek je perfektní: 380 ml vody, 1,5 lžíce obyčejného octa, 3 lžíce olivového oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky obyčejné, 215 g hladké mouky žitné, 75 g hladké mouky pšeničné, lžíce kmínu, 1,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Všechny přísady dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní-Basic , velikost 2 - 900g, barva kůrky střední.Po upečení vyklopíme z formy a necháme v utěrce na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
citronová buchta

citronová buchta

Potřebné ingredience

na 1 kg buchty je potřeba : 4 vejce,300 g cukru,špetka soli,120 g změklého másla,450 g hladké mouky,3,5 lžičky prášku do pečiva a 1-2 celé citrony-podle chuti jak kdo má rád kyselé

Postup přípravy

Tento recept je z orig. kuchařky od pekárny,ale nedá mě to a musím se o něj podělit, naprosto mě tato buchta nadchla.
Do formy si rozklepneme vejce,přidáme cukr a špetku soli…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kmínový chléb - pekárna Gallet MAP203

Kmínový chléb - pekárna Gallet MAP203

Potřebné ingredience

400 ml vody, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 350 g pšeničné hladké mouky, 350 g žitné hladké mouky, 1 velká odměrka cukru, 1 malá odměrka soli, 1 sušené droždí, 2 malé odměrky kmínu (já dávám drcený), 1/2 malé odměrky prášku do pečiva, zrní (sezam, lněný semínko, slunečnicový semínko apod.)

Postup přípravy

Přidáme přísady v uvedeném pořadí (!!! sůl nesmí přijít do styku s kvasnicemi !!!). Po 30 minutách pekárna hvízdne, tak dostane zrní, a pak ať si pracuje sama.
Po upečení…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Žerbo

Žerbo

Potřebné ingredience

TĚSTO: 450 g hladké mouka 300 g másla 3 PL cukru 1 vejce ¾ KL prášku do pečiva 1 balíček sušeného droždí 65 ml mléka (asi ¼ hrníčku) NÁDIVKA: 300 g mletých ořechů (vlašských, možno smíchat i s lískovými) 370 g cukru moučka meruňková marmeláda malinová marmeláda POLEVA: 15O g čokolády na vaření 50 másla 2 KL rozpustné kávy (kdo nemá rád kávovou příchuť, vypustí) 2 PL rumu 2 PL cukru 3 PL studené vody

Postup přípravy

Umícháme těsto, možno v robotu nebo v domácí pekárně. NEKYNOUT!! Těsto rozdělíme na tři stejné díly, každý vyválíme na plát velikosti plechu. Plech zvolíme vyšší a trošku menší,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Makový závin

Makový závin

Potřebné ingredience

Na těsto:1lžička krupicového cukru,120ml mléka,15g droždí,50g ml.cukru+na poprášení,500g hladké mouky,100g změklého másla,100g změklého sádla,2 vejce+ na potření,1 lžička citr.kůry,špetka soli,1 vanilkový cukr Na náplň:250ml mléka,150g mletého máku,4 lžíce krupicového cukru,mletá skořice a vanilkový cukr,2 lžíce mletých mandlí,2-3 lžíce rumu,mleté piškoty na zahuštění

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme do pekárny dle zvyku-první tekuté a poté suché-program -kynuté těsto.

Maková náplň:svaříme mák v mléce se 2 lžícemi cukrua necháme vychladnout…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Croissanty

Croissanty

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky, 250ml mléka, 60g cukru, 2 vejce, 50g másla(tuku na pečení hera apod.), 1/2 kostky droždí +250g másla (tuk na pečení) zvlášť

Postup přípravy

v pekárně uděláme kynuté těsto, může být řídké přisypat mouku!! mezitím necháme povolit kostku tuku, kterou mezi pečícím papírem rozválíme na placku poprášit moukou ať se to…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VYCHYTANÝ CHLEBÍK, měkkoučký jak peříčko a lepší než kupovaný

VYCHYTANÝ CHLEBÍK, měkkoučký jak peříčko a lepší než…

Potřebné ingredience

380 - 400ml vody ( dávám teplou z kohoutku ), 2 PL jablečného octa, podle oka jsem kápla olivového oleje cca půl lžičky - celá, 400g hladké mouky, 100g žitné chlebové mouky, 100g pšeničné chlebové mouky, 2 ČL soli, 2 ČL cukru, 1 ČL droždí ( dávám hodně plnou a ještě trošku přisypu) , 2 ČL drceného kmínu. někdy se stane, že je potřeba trošku dolít vody, ale s tou opatrně.

Postup přípravy

Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program BASIC (1). Cukr, sůl a kmín dávám do různých rohů aby nebyly u sebe. Droždí dávám do středu do menšího důlku.
Nechat chladnout na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vynikající rohlíky

Vynikající rohlíky

Potřebné ingredience

právě vytažené z trouby 250ml vody,2vejce,3lžíce oleje,špetka cukru,1lžička soli,250g hladké mouky,250g polohrubé mouky,1,5lžičky sušeného droždí Program těsto pomazat vajíčkem,posypat kmínem,mákem,sezamem,hrubou solí......

DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rozpékání pečiva v pekárně

Rozpékání pečiva v pekárně

Potřebné ingredience

Zmražené pečivo

Postup přípravy

Zřejmě jsem neobjevila Ameriku, ale možná to každého nenapadlo. Domácí pekárnu jsem začala využívat k rozpékání zmraženého pečiva. Stačí nastavit program PEČENÍ na 10 minut a než…

Zobrazit více...

Kategorie