Koblihy
Potřebné ingredience
podle paní Pavlíny D. Díííky za receptík, byly výborné a byly hned pryč :o) a tady je receptík: 100g hrubé mouky,400g hladké mouky,60g Hery(Perly),2 žloutky,asi 1hrnek mléka,1velké plné lžíce cukru moučka,3velké lžíce rumu,půl malé rovné lžičky sole,půl sáčku sušeného droždí,citrónová kůra z půlky citrónu
Postup přípravy
Ze všech surovin si zaděláme hustější těsto, já to šoupla do pekárny ( klasika - tekutiny nejdřív, potom sypké suroviny, droždí dávám navrch).
Potom z těsta vyválíme placku…
Chleba jako Šumava,moc dobrý!!!!!
Potřebné ingredience
Recept mám na doporučení paní Magdy - magsan ID56455 , je to z http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMPODOOOJ9&id_kategorie=JNLQMMI3 od paní D.Bednářové. Ingredience: 380 ml vody, 1,5 lžíce jablečného octa, 3 lžíce olivového oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky pšeničné, 140 g žitné mouky, 75 g celozrnné mouky žitné, 75 g celozrnné mouky pšeničné, lžíce kmínu, 1,5 lžičky sušeného droždí* Protože jsem neměla všechny přísady,upravila jsem to a výsledek je perfektní: 380 ml vody, 1,5 lžíce obyčejného octa, 3 lžíce olivového oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky obyčejné, 215 g hladké mouky žitné, 75 g hladké mouky pšeničné, lžíce kmínu, 1,5 lžičky sušeného droždí
Postup přípravy
Všechny přísady dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní-Basic , velikost 2 - 900g, barva kůrky střední.Po upečení vyklopíme z formy a necháme v utěrce na…
citronová buchta
Potřebné ingredience
na 1 kg buchty je potřeba : 4 vejce,300 g cukru,špetka soli,120 g změklého másla,450 g hladké mouky,3,5 lžičky prášku do pečiva a 1-2 celé citrony-podle chuti jak kdo má rád kyselé
Postup přípravy
Tento recept je z orig. kuchařky od pekárny,ale nedá mě to a musím se o něj podělit, naprosto mě tato buchta nadchla.
Do formy si rozklepneme vejce,přidáme cukr a špetku soli…
Kmínový chléb - pekárna Gallet MAP203
Potřebné ingredience
400 ml vody, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 350 g pšeničné hladké mouky, 350 g žitné hladké mouky, 1 velká odměrka cukru, 1 malá odměrka soli, 1 sušené droždí, 2 malé odměrky kmínu (já dávám drcený), 1/2 malé odměrky prášku do pečiva, zrní (sezam, lněný semínko, slunečnicový semínko apod.)
Postup přípravy
Přidáme přísady v uvedeném pořadí (!!! sůl nesmí přijít do styku s kvasnicemi !!!). Po 30 minutách pekárna hvízdne, tak dostane zrní, a pak ať si pracuje sama.
Po upečení…
Žerbo
Potřebné ingredience
TĚSTO: 450 g hladké mouka 300 g másla 3 PL cukru 1 vejce ¾ KL prášku do pečiva 1 balíček sušeného droždí 65 ml mléka (asi ¼ hrníčku) NÁDIVKA: 300 g mletých ořechů (vlašských, možno smíchat i s lískovými) 370 g cukru moučka meruňková marmeláda malinová marmeláda POLEVA: 15O g čokolády na vaření 50 másla 2 KL rozpustné kávy (kdo nemá rád kávovou příchuť, vypustí) 2 PL rumu 2 PL cukru 3 PL studené vody
Postup přípravy
Umícháme těsto, možno v robotu nebo v domácí pekárně. NEKYNOUT!! Těsto rozdělíme na tři stejné díly, každý vyválíme na plát velikosti plechu. Plech zvolíme vyšší a trošku menší,…
Makový závin
Potřebné ingredience
Na těsto:1lžička krupicového cukru,120ml mléka,15g droždí,50g ml.cukru+na poprášení,500g hladké mouky,100g změklého másla,100g změklého sádla,2 vejce+ na potření,1 lžička citr.kůry,špetka soli,1 vanilkový cukr Na náplň:250ml mléka,150g mletého máku,4 lžíce krupicového cukru,mletá skořice a vanilkový cukr,2 lžíce mletých mandlí,2-3 lžíce rumu,mleté piškoty na zahuštění
Postup přípravy
Suroviny na těsto dáme do pekárny dle zvyku-první tekuté a poté suché-program -kynuté těsto.
Maková náplň:svaříme mák v mléce se 2 lžícemi cukrua necháme vychladnout…
Croissanty
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky, 250ml mléka, 60g cukru, 2 vejce, 50g másla(tuku na pečení hera apod.), 1/2 kostky droždí +250g másla (tuk na pečení) zvlášť
Postup přípravy
v pekárně uděláme kynuté těsto, může být řídké přisypat mouku!! mezitím necháme povolit kostku tuku, kterou mezi pečícím papírem rozválíme na placku poprášit moukou ať se to…
VYCHYTANÝ CHLEBÍK, měkkoučký jak peříčko a lepší než…
Potřebné ingredience
380 - 400ml vody ( dávám teplou z kohoutku ), 2 PL jablečného octa, podle oka jsem kápla olivového oleje cca půl lžičky - celá, 400g hladké mouky, 100g žitné chlebové mouky, 100g pšeničné chlebové mouky, 2 ČL soli, 2 ČL cukru, 1 ČL droždí ( dávám hodně plnou a ještě trošku přisypu) , 2 ČL drceného kmínu. někdy se stane, že je potřeba trošku dolít vody, ale s tou opatrně.
Postup přípravy
Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program BASIC (1). Cukr, sůl a kmín dávám do různých rohů aby nebyly u sebe. Droždí dávám do středu do menšího důlku.
Nechat chladnout na…
Vynikající rohlíky
Potřebné ingredience
právě vytažené z trouby 250ml vody,2vejce,3lžíce oleje,špetka cukru,1lžička soli,250g hladké mouky,250g polohrubé mouky,1,5lžičky sušeného droždí Program těsto pomazat vajíčkem,posypat kmínem,mákem,sezamem,hrubou solí......
Rozpékání pečiva v pekárně
Potřebné ingredience
Zmražené pečivo
Postup přípravy
Zřejmě jsem neobjevila Ameriku, ale možná to každého nenapadlo. Domácí pekárnu jsem začala využívat k rozpékání zmraženého pečiva. Stačí nastavit program PEČENÍ na 10 minut a než…