Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Pangacius a rajčato-bazalková omáčka

Pangacius a rajčato-bazalková omáčka

Potřebné ingredience

4 kusy pangaciuse • 4 větší rajčata-spařená a oloupaná • hrst čerstvé bazalky • olej • máslo • stroužek česneku • sůl • pepř • cukr • citrónová kůra

Postup přípravy

Rajčata si nakrájíme na malé kousky a necháme je vykapat.Na oleji si osmahneme česnek pokrájený na plátky,přidáme rajčata,sůl a trochu cukru a vaříme do zhoustnutí.Nakonec…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Tatarské filé

Tatarské filé

Potřebné ingredience

50 dkg filé/treska/,tatrská omáčka-menší sklenice,máslo,koření na ryby,sůl

Postup přípravy

Koupené kostky z tresky ,osolím,posypu rybím kořením a naskládám do máslem vymazaného pekáčku.Celé poliji tatraskou a zapeču v troubě.Podávám s americkým bramborem,PZ je to…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
File s chřestem

File s chřestem

Potřebné ingredience

file exlusive rajčata česnek koření na ryby, sůl, sl. paprika, kmín citron olej, máslo lambrusco

Postup přípravy

File si necháme rozmrazit, dáme na trochu ol. oleje a másla, přidáme sůl, sl. papriku, kmín a trošku koření na ryby. Pokapeme citronem. Kolem ryb dáme na půlky nakrájená rajčata,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
LOSOS S MANDLEMI A KOPREM

LOSOS S MANDLEMI A KOPREM

Potřebné ingredience

Lososové filety, kopr 4 - 5 lžic, máslo (margarin) 5 lžic, 150g sýra na strouhání, sůl, pepř, 4 hrstičky manlových lupínků

Postup přípravy

Lososa rozmrazíme a osolíme (šetřím solí, protože té má dost sýr a radši si dosolím na talíři), opepří - z obou stran.
V misce udělám směs - nahrubo strouhnu sýr, přisypu…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí placičky

Rybí placičky

Potřebné ingredience

Ingredience: * 1/2 kg rybího filetu z tresky /možno i z jiné ryby/ * 1 vejce * 4 lžíce strouhanky * 2 litry zeleninového vývaru * 150 ml smetany ke šlehání * 2 lžíce plnotučné hořčice / bez konzervantů/ * máslo * 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky * 3 lžíce nasekaného čerstvého kopru * sůl, pepř

Postup přípravy

Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Přibližná cena: 80 Kč


Postup přípravy: Rybí filé umeleme, přidáme strouhanku, vejce,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Roláda z Pangase

Roláda z Pangase

Potřebné ingredience

Ingredience: * 2 filety Pangasia * 1 malá cuketa * 3 lžičky mandlových lupínků * sůl,pepř, máslo Na omáčku: * 2 lžíce másla * 1 lžíce citronové šťávy * 5 lžic zakysané smetany * 2 lžíce mletých mandlí

Postup přípravy

Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Přibližná cena: 100 Kč


Postup přípravy: Každý filet překrojíme napůl,vzniknou nám 4…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
suschi

suschi

Potřebné ingredience

mořská řasa,rýže,krabí prsty,sojovka,wasabi

Postup přípravy

rýži v osolené vodě přidáme cukr a ocet a vaříme dle návodu a necháme vychladnout.na mořskou řasu mázneme malinko pastou wasabi a nandáme rýži po celém ploše, na to nandáme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí karbanátky v jogurtovém těstíčku s bramborovou kaší

Rybí karbanátky v jogurtovém těstíčku s bramborovou…

Potřebné ingredience

Karbanátky: 500 - 600 g rybího filé (nejlépe kostky bez kostí), sůl, šťáva z 1/2 citronu, nasekaná zelená petrželka, troška koření typu vegeta, 1 vejce, strouhanky tolik, aby to drželo pohromadě těstíčko: 1 bílý jogurt (výborný je Choceňský smetanový), 1 vejce, 4 lžíce polohr. mouky, sůl Bramborová kaše: uvařené osolené brambory, 1 stroužek česneku, kousek másla, 1 tavený sýr, trocha teplého mléka

Postup přípravy

Rybí filé omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno, posolíme, okořeníme případně kořením typu vegeta a pokapeme šťávou z citronu. Směs necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos v alobalu s jarní cibulkou a opraženou slaninou

Losos v alobalu s jarní cibulkou a opraženou slaninou

Potřebné ingredience

filety z lososa, grilovací koření, jarní cibulka, slanina

Postup přípravy

Filety z lososa zbavíme kůže, osušíme, položíme na alobal, z obou stran posyme grilovacím kořením /ja to na ryby nemám ráda a tohle grilovací tomu dalo opravdu dobrou chuť/, na…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
KAPR NA ZELENINĚ

KAPR NA ZELENINĚ

Potřebné ingredience

KAPR-PODKOVY, MORAVANKA, ČESNEK, CIBULE, CITR. ŠTÁVA, SŮL, PEPŘ, DRCENÝ KMÍN, FEFERONKA, STROUHANÝ EIDAM, OLIVOVÝ OLEJ, ALOBAL, MÁSLO

Postup přípravy

Alobaly pomažeme máslem na ně rozprostřeme moravanku, na ni položíme podkovy, osolíme opepříme, okmínujeme, zakápneme citronem. Rozprostřeme cibuli nakrájenou na půlkolečka,…

Zobrazit více...

Kategorie