Zobrazit přihlášovací formulář
RYBY A DARY MOŘE
Krabí pomazánka na chlebíčky

Krabí pomazánka na chlebíčky

Potřebné ingredience

1 krabí tyčinky, 10 dkg sýra na strouhání, citr.šťáva,jogurt( majonéza).

Postup přípravy

Krabí tyčinky posekám,sýr nastrouhám,zakapu citr.šťávou a vmíchám jogurt(majolku )dle potřeby,už nesolím. Namažu na veky a dozdobím jen zeleninou.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocný dort

Ovocný dort

Potřebné ingredience

30 dkg jablek
12 dkg krupice
4 vajíčka
20 dkg cukru
12 dkg mletých ořechů
1 prášek do pečiva
2 dkg kakaa

Postup přípravy

30 dkg jablek nastrouháme,přidáme 12 dkg krupice a necháme nasát nejlépe do druhého dne (ale stačí i 1 hodinu pokud jsou jablka šťavnatá).
4 žloutky utřeme s 20 dkg cukru a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
Recept po prababičce-sirup na kašel

Recept po prababičce-sirup na kašel

Potřebné ingredience

čerstvé listy jitrocele,cukr

Postup přípravy

Natrhejte jitrocel ještě dřív,než začne kvést,listy propláchněte a nasekejte na kousky(stačí 3-4 cm),aby pouštěl šťávu.Do velké sklenice se šroubovacím víčkem napěchujte střídavě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sloní oko

Sloní oko

Potřebné ingredience

6 žloutků,6 lžic cukru,2 lžíce hlad.mouky.,1 prášek do pečiva,3 lžíce kakaa,sníh ze 6 bílků,Krém-10dkg mletých oříšků(trušku si dám na stranu na ozdobu) (já dala vlašské),250ml horkého mléka,1 máslo,10dkg cukru,2 banány,čokoládová poleva(já jí dělala domácí 20dkg másla,3 lžíce kakaa,5 lžic cukru moučka)

Postup přípravy

Utřeme žloutky s cukrem,přidáme hladkou mouku,prášek do pečiva,kakao a vmícháme tuhý sníh.Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech(já použila pečící papír též vymazaný a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Česneková pomazánka - FOFR :o)

Česneková pomazánka - FOFR :o)

Potřebné ingredience

Tavený sýr (apetito), česnek, sůl.

Postup přípravy

Všechno promíchat ! Petra

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Vajíčková pomazánka - FOFR

Vajíčková pomazánka - FOFR

Potřebné ingredience

Vejce na tvrdo, tavený sýr (apetito), sůl......dle chuti přidám lžičku hořčice, :o))

Postup přípravy

Všecho promíchat !!! Dobrou chuť Petra

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Med z pampelišek

Med z pampelišek

Potřebné ingredience

400 hlaviček květů z pampelišek
2 l vody
2 citrony
2 kg cukr krystal

Postup přípravy

Hlavičky květů pampelišek opereme pod tekoucí vodou, vložíme do čtyřlitrového hrnce. na květy nalejeme 2 l vody, přidáme oprané na kolečka nakrájené a jader zbavené citrony a dáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
KVĚTÁKOVÁ  POLÉVKA

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

Květák, 30g. másla, 40g. hladké mouky, 2 dl. mléka, 9dc. vody, masox-možno i bez něj-pro děti, 1 žloutek,sůl.

Postup přípravy

Z másla a mouky usmažit světlou jíšku, zalít vodou, rozšlehat, povařit, přidat omytý na kousky nakrájený květák, uvaříme do měka, přilejeme mléko, přidat masox, povaříme ,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Výborná svíčková omáčka - dle šéfkuchaře

Výborná svíčková omáčka - dle šéfkuchaře

Potřebné ingredience

500-1000 g hovězího masa na svíčkovou (králík, krůtí., sekaná.dle chuti), kousek špeku, 2 mrkve, 1 velká petržel, celer, vše nakrájené na kostičky, velká cibule,divoké koření (1 bobkový list, nové koření, hřebíček), sůl, 2 hrsti pískového cukru, tuk, kolečko citronu, lžíce hořčice, 1 hrnek vývaru (domácího,ten je lepší, v horším případě bujon) , 250 ml smetany ke šlenáhí, 2 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

V jednom kastrolku osmahneme na oleji kousíčky špeku a posolené maso, nakrájené na plátky. Podusíme asi tak 5 minut, dokud nepustí šťávu. Ve druhém kastrole rozpálíme olej,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
RIZOTO - sypké a vláčné

RIZOTO - sypké a vláčné

Potřebné ingredience

1 hrnek rýže, 1 a 1/2 hrnku kuřecího nebo hovězího vývaru (nejlépe domácího, ne bujon), velká cibule, sůl, česnek (stroužek), kousek másla,(dle chuti podušená zelenina, hrášek, nakrájené maso z vývaru-kuřecí, vepřové, hovězí, ..může se přidat trochu kari koření, nebo místo zeleniny houby,prostě jak kdo má rád)

Postup přípravy

V kastrole necháme rozpálit tuk a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný (nebo granulovaný) česnek pak přidáme rýži a orestujeme tak aby byla vařící, ale ne…

Zobrazit více...

Kategorie