Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kávový cheesecake

Kávový cheesecake

Potřebné ingredience

120g kakaových sušenek, 30-50g másla, 90g mléka, 5g želatiny, 350g Philadelphie, 110g zakysané smetany, 30-50g cukru, mletá vanilka, 1/2 lžíce instantní kávy, 1 lžíce Cara, 1 šlehačka

Postup přípravy

Ze sušenek a másla vyrobíme korpus, namačkáme do formy a necháme ztuhnout v lednici. V mléce necháme chvíli nabobtnat želatinu, sýr a zakysanou smetanu smícháme s cukrem a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Baba ganuš

Baba ganuš

Potřebné ingredience

1 střední lilek, 2 stroužky česneku, 3 lžíce plnotučného jogurtu, 1 velká lžíce tahini, chilli dle chuti, citrónová šťáva, sůl, hladkolistá petrželka, opražená piniová semínka

Postup přípravy

Lilek rozpůlíme, osolíme a necháme chvíli stát. Poté vodu setřeme, potřeme olivovým olejem a dáme péct řeznou stranou na plech. Pečeme na 180°C asi 30-40min. (dužina je úplně…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Hummus

Hummus

Potřebné ingredience

125g suché cizrny, 1 velká lžíce tahini, 50g olivového oleje (+ navrch), 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky drceného římského kmínu, 1/2 lžičky mleté sladké papriky (+ na ozdobu), 1 stroužek česneku, trošku jedlé sody, sůl, ev. voda z cizrny

Postup přípravy

Cizrnu den předem namočíme a poté uvaříme ve slané vodě se sodou úplně doměkka (v papiňáku asi 15 - 20 min.). Scedíme a trochu vody necháme na doředění. Cizrnu necháme vychladnout…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ V PH

HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ V PH

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g hovězích líček (cca 2 kusy) 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 500 ml silného hovězího vývaru nebo demi glace 200 ml suchého červeného vína 5 ks kuliček nového koření 3 ks bobkové listy 1 ks velká cibule 3 lžíce rajčatového protlaku nebo pasírovaných rajčat 3 lžíce sádla 1 lžíce třtinového cukru rozmarýn a tymián pepř sůl

Postup přípravy

Opracovaná omytá a osušená líčka nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
V kastrolu rozpálíme sádlo a líčka zprudka ze všech stran opékáme cca 10 minut
Maso vyjmeme a…

Zobrazit více...
DORTY
Locika

Locika

Potřebné ingredience

*****

Postup přípravy

*****

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Limetkový koláč

Limetkový koláč

Potřebné ingredience

Korpus: 300 g Be Be sušenek, hrst vlašských ořechů nebo mandlí, 60 g cukru moučka, 100 g másla. Náplň: 1 konzerva Salka, 1 vejce, 6 limetek.

Postup přípravy

Tento recept mě zaujal na internetu svou zvláštností, ale když jsem ho chtěla vyzkoušet, stála 1 limetka 11 korun. Nemusím mít všecko za každou cenu. Tento týden jsou v Kauflandu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý knedlík z vody a hrubé mouky

Kynutý knedlík z vody a hrubé mouky

Potřebné ingredience

1 kg hrubé mouky, 500 ml vody, 2 vajíčka, 1 instantní droždí, čajová lžička cukru, sůl

Postup přípravy

Do robota dám 500 ml teplé vody, 2 vajíčka, 1 instantní droždí, čajovou lžičku cukru a soli. Přidám mouku. Nechám 10 minut hnětat. Přemístím do plastové mísy vysypané hrubou…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí filé

Zapečené rybí filé

Potřebné ingredience

550 g rybího filé ( kupuji aljaš.tresku bez kostí), 100 g strouhaného sýra,1 zakysaná smetana,1 lžíce plnotuč. hořčice,citronová šťáva,sůl,máslo

Postup přípravy

Plátky filé ,osolíme a pokapeme citronovou šťávou.Dáme do zapékací misky vymazané máslem,potřeme hořčicí a zalijeme smetanou.Povrch posypeme sýrem a upečeme v troubě dozlatova…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Marcipánový koláč s mirabelkami

Marcipánový koláč s mirabelkami

Potřebné ingredience

Těsto: 100 g marcipánu, 115 g cukru moučka, 125 g másla nebo Hery, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3 vejce, 150 g hladké mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Nahoru: mirabelky (případně jiné ovoce), skořicový cukr, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Marcipán nastrouháme nahrubo a vyšleháme spolu se změklým máslem, cukry a solí, po jednom zašleháváme vejce. Nakonec vmícháme mouku s práškem a vše krátce prošleháme. Těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Litá bublanina se švestkami

Litá bublanina se švestkami

Potřebné ingredience

130 g hladké mouky,150 g polohrubé mouky,1 pr.do pečiva,120 g krystal.cukru,125 g rozpuštěného másla,250 ml mléka,2 lžíce zakysané smetany,1 lžíce citronové šťávy,2 vejce, 6- 8 švestek

Postup přípravy

V míse smícháme vše na hladké těsto , které nalijeme do větší vymazané koláčové formy( nebo na menší plech) ,poklademe vypeckovanými a na kousky nakrájenými švestkami a pečeme v…

Zobrazit více...

Kategorie