Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Dudácký guláš

Dudácký guláš

Potřebné ingredience

400 g vepřové plece,pepř,sůl,50 g sádla,2 cibule,česnek-podle chuti,50 g uzené slaniny,1 lžíce mleté papriky,200 g zeleninového leča,200 g tmavého chleba

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,cibuli nadrobno.Na sádle si osmažíme cibuli dozlatova,na ní opečeme maso,přidáme prolisovaný česnek,slaninu na krájenou též na malé kostičky-chvilku…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Housenky a ještěrky z hroznů a Pedro medvídků pro děti

Housenky a ještěrky z hroznů a Pedro medvídků pro děti

Potřebné ingredience

18 kuliček bílého hroznového vína bez pecek, 18 kuliček červeného hroznového vína bez pecek, 2 lžíce žervé, 24 cukrových korálků (nebo cokoliv jedlého, co lze použít jako oči), 6 malých jahod, 12 špejlí, 1 balíček Pedro Medvídků

Postup přípravy

Housenky: Napíchneme tři zelené kuličky hroznového vína na špejli. Mezi ně napíchneme tři zelené želé medvídky, ideálně od Pedra. To samé zopakujeme dvakrát a ještě třikrát, ale s…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kvašáky rychlá příprava

Kvašáky rychlá příprava

Potřebné ingredience

nepřevařený nálev 35 g soli do 1000 g vody, vinný list, kopr, hořčičné semínko

Postup přípravy

Kvašáky 2018. Nebyl čas: Do 10 litrového hrnce jsem dala na dno vinný list, potom okurky proložené koprem. Zalila jsem NEPŘEVAŘENÝM roztokem soli (35 g soli na 1000 ml vody) s…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Cheesecake dortík s jahodami a Pedro pro děti

Cheesecake dortík s jahodami a Pedro pro děti

Potřebné ingredience

1 vanilkový luskrn250 g smetanového sýra typu žervérn19 ks kulatých kakaových sušenekrn150 g rozpuštěné kvalitní hořké čokoládyrn1 balení Pedro Medvědi na jahodáchrn8 malých rozpůlených jahodrn1/4 hrnku práškového cukru

Postup přípravy

Pomocí elektrického mixéru smícháme tyto ingredience: žervé, cukr a semínka z vanilkového lusku. Mixujeme asi minutu, dokud se vše nesmíchá. Vzniklý krém dáme do sáčku na polevu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
LANGOŠE od sousedky

LANGOŠE od sousedky

Potřebné ingredience

600g mouka polohrubá ,300g brambor vařených/ nastrouhaných 20g soli 1 kostka kvasnic 4 dcl mléka

Postup přípravy

Uděláme těsto roztáhneme v placky a 1/2 hodiny necháme nakynout na vále. Rozdělím na 16 kousků. Usmažíme na pánvi a potřeme česnekovou vodou, dáme tatarku s kečupem a sýr

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
UZENÉ MASO s KAŠÍ A CIBULKOU

UZENÉ MASO s KAŠÍ A CIBULKOU

Potřebné ingredience

Uzené, cibulku, olivový olej, sůl na br. kaši

Postup přípravy

1/2 kg uzené rolky v celku dáme do pomaláčku v noci a loudáme 6 hodin na low můžete na High 3 hodiny a maso měkoučké. Žádné koření ani sůl nedávám. Podleji skleničkou vody a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí stehna v javorovém sirupu

Kuřecí stehna v javorovém sirupu

Potřebné ingredience

Umyté a rozpůlené brambory i se slupkou, 2 červené cibule nakrájené na osminky, 1 palice česneku rozdělená na stroužky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce javorového sirupu, 1 vrchovatá lžíce krémžské hořčice, 1 velká červená paprika pokrájená na kousky, 2 velké cukety (podélně rozkrojené a pokrájené na silné plátky), několik snítek čerstvého tymiánu, 4 kuřecí stehna (nebo kuřecí čtvrtky), sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

1) Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Brambory, cibuli a česnek kromě 2 stroužků promíchejte v pekáči s polovinou olivového oleje, osolte a opepřte.Pečte čtvrt hodiny.rnrn2)…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Netradiční švestkový kynutý koláč s mákem

Netradiční švestkový kynutý koláč s mákem

Potřebné ingredience

těsto 400 g hladké mouky, 100 g másla, 150 ml mléka, půl kostky kvasnic (20 g, nebo 2 lžičky instantních), špetka soli, 60 g cukru, 1 vejce, 1 žloutek náplň: maková náplň+ 2 lžičky povidel švestky nakrájené na půlky

Postup přípravy

Připravíme klasické kynuté těsto, které po vykynutí vyválíme na obdelník, ten na délku prořízneme na 3 díly, každý díl pomažeme náplní a svineme do klobásy. Vzniklé 3 klobásy pak…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
PAPRIKA S CIBULÍ ( na chlebíčky, obložené mísy )

PAPRIKA S CIBULÍ ( na chlebíčky, obložené mísy )

Potřebné ingredience

20 - 25 ks paprik, 5 - 6 cibulí dle velikosti. NA SVAŘENÍ : 1/2 l vody, 1/2 l octa, 10 dkg oleje, 20 dkg cukru, 1 lžička soli.

Postup přípravy

Papriky nakrájíme na proužky, cibuli také na proužky. Nejprve svaříme do varu nálev.........ochutnejte zda není potřeba ocet nebo cukr, prostě dle vaši chuti. Když začne nálev…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky

Rohlíky

Potřebné ingredience

250g vody, 1/2 droždí, 40g měkkého másla, 500g polohrubé mouky, 8g cukru, 10g soli. Vejce na potření, mák na posypání

Postup přípravy

Vodu smícháme s droždím a cukrem a necháme chvíli stát. Poté vypracujeme kynuté těsto e necháme zakryté kynout 1-2 hodiny, s tím, že po 30 min. překládáme a vytahujeme. Rozdělíme…

Zobrazit více...

Kategorie