Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Rybíz jako brusinky Moc dobré

Rybíz jako brusinky Moc dobré

Potřebné ingredience

Rybíz, vodu, ocet, cukr, skořici a hřebíček

Postup přípravy

Na 1kg rybízu 1/4l vody a 1/4l octa-Tímto rybíz propláchneme a necháme okapat.
Do kastrolu dáme 1dcl vody, 65dkg cukru několik hřebíčků celou skořici a 10minut povaříme. Rybíz…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hořčice z cukety mé maminky

Hořčice z cukety mé maminky

Potřebné ingredience

2 kg cukety ,1 cibule,3 stroušky česneku,1 hrneček oleje,1 dcl octa,pul žičky pepře,pul žičky čili,kořeni,3 zrala rajčata ,1 lžice soli,13 dkg cukru.

Postup přípravy

Vše vařime 50 minut a pak přidame 1 malou obyč. hořčici a ješte 5 minut povařime .
Rozmixujeme a plnime do sklenic,sterilizujeme.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Med z pampelišek

Med z pampelišek

Potřebné ingredience

400 hlaviček květů z pampelišek
2 l vody
2 citrony
2 kg cukr krystal

Postup přípravy

Hlavičky květů pampelišek opereme pod tekoucí vodou, vložíme do čtyřlitrového hrnce. na květy nalejeme 2 l vody, přidáme oprané na kolečka nakrájené a jader zbavené citrony a dáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Šípkový sirup s rakytníkem - vitamínová bomba

Šípkový sirup s rakytníkem - vitamínová bomba

Potřebné ingredience

3 litry vody, 300g šípků, 100g plodů rakytníku, hrst máty, hrst meduňky, 2kg cukru, 10g kyseliny citronové

Postup přípravy

Vodu společně se šípky, rakytníkem a bylinkami povařte. Vařím 5 minut a odstavím. Déle ne, at se neztrácejí vitamíny. Tohle jsem nechala přes noc odstát a druhý den slila přes…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červená řepa

Červená řepa

Potřebné ingredience

Červená řepa, měla jsem jí přes 8kg neloupané, křen. Nálev: 3,8 l vody, 1,2 l octa, 14 dkg soli, 18 dkg cukru, 5 ČL fenyklu a stejně anýzu, nálev svařit, přecedit a ještě teplým zalívat řepu ve skleničkách.

Postup přípravy

Řepu si uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Já jsem si udělala večer a dala do chladna a druhej den akorát zavařila. Na dno skleničky dáme asi 3-4 kolečka křenu, namačkáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Med z květů černého bezu

Med z květů černého bezu

Potřebné ingredience

25 květů černého bezu 1 velký citron 1 litr vody 1 kg cukru

Postup přípravy

tento med dělám moc ráda a moc nám chutná.

Citron oloupeme a nakrájíme na plátky.Květy opereme pod vodu a ostříháme velké stonky.Květy s citronem dáme do většího hrnce…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařování v mikrovlnce

Zavařování v mikrovlnce

Potřebné ingredience

ovoce či zelenina a další jak jste zvyklí

Postup přípravy

Zavařeninu či okurky si do sklenic nachystáte i s nálevem tak, jak jste zvyklé a pak v mikrovlnné troubě zavařujeme na výkon 750W tak, že 6min násobíme počtem sklenic, čili…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ovocný pečený čajík dle mého

Ovocný pečený čajík dle mého

Potřebné ingredience

Ovoce dle sezony (směs i jeden druh), cukr a dochucovadla dle chuti (viz níže)

Postup přípravy

Receptů na pečený čaj je tady spousta. Nedávám ho tu jako žhavou novinku, ale jako můj návod pro ty, jenž viděli mé letošní čaje a prosili o receptík.

Takže:

Použít…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýně

Dýně

Potřebné ingredience

dýně,voda,ocet,cukr,hřebíček,skořice,citrony,ananasové aroma nebo sirup

Postup přípravy

na 3-4kg: 1.den-oloupeme a nakrájíme dýni na drobno,zalejeme 3l vody a 1/2l octa
2.den-dýni propláchneme a dáme do hrnce,potom přidáváme-asi 1a1/2l vody,1kg cukru,hřebíček a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková nutela z domácí pekárny - velmi jednoduchá a žravá

Švestková nutela z domácí pekárny - velmi jednoduchá a…

Potřebné ingredience

1,5 kg vypeckovaných,umytých a rozmixovaných švestek, 100 ml rumu,500 g cukru - krystal nebo krupice, 80 g kakaa - klasické kakao - né granko, 1 vanilkový cukr, 1 kakaový nebo čokoládový pudink v prášku, 1 Gelfix /2:1/

Postup přípravy

Rozmixované švestky,rum,kakao,vanil.cukr,pudink a Gelfix dáme do pekárny a zapneme program "džem".Po půlhodině do pekárny přidáme 500g cukru.Program nevypínat,jen otevřít…

Zobrazit více...

Kategorie