Pangacius a rajčato-bazalková omáčka
Potřebné ingredience
4 kusy pangaciuse • 4 větší rajčata-spařená a oloupaná • hrst čerstvé bazalky • olej • máslo • stroužek česneku • sůl • pepř • cukr • citrónová kůra
Postup přípravy
Rajčata si nakrájíme na malé kousky a necháme je vykapat.Na oleji si osmahneme česnek pokrájený na plátky,přidáme rajčata,sůl a trochu cukru a vaříme do zhoustnutí.Nakonec…
Tatarské filé
Potřebné ingredience
50 dkg filé/treska/,tatrská omáčka-menší sklenice,máslo,koření na ryby,sůl
Postup přípravy
Koupené kostky z tresky ,osolím,posypu rybím kořením a naskládám do máslem vymazaného pekáčku.Celé poliji tatraskou a zapeču v troubě.Podávám s americkým bramborem,PZ je to…
File s chřestem
Potřebné ingredience
file exlusive rajčata česnek koření na ryby, sůl, sl. paprika, kmín citron olej, máslo lambrusco
Postup přípravy
File si necháme rozmrazit, dáme na trochu ol. oleje a másla, přidáme sůl, sl. papriku, kmín a trošku koření na ryby. Pokapeme citronem. Kolem ryb dáme na půlky nakrájená rajčata,…
LOSOS S MANDLEMI A KOPREM
Potřebné ingredience
Lososové filety, kopr 4 - 5 lžic, máslo (margarin) 5 lžic, 150g sýra na strouhání, sůl, pepř, 4 hrstičky manlových lupínků
Postup přípravy
Lososa rozmrazíme a osolíme (šetřím solí, protože té má dost sýr a radši si dosolím na talíři), opepří - z obou stran.
V misce udělám směs - nahrubo strouhnu sýr, přisypu…
Rybí placičky
Potřebné ingredience
Ingredience: * 1/2 kg rybího filetu z tresky /možno i z jiné ryby/ * 1 vejce * 4 lžíce strouhanky * 2 litry zeleninového vývaru * 150 ml smetany ke šlehání * 2 lžíce plnotučné hořčice / bez konzervantů/ * máslo * 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky * 3 lžíce nasekaného čerstvého kopru * sůl, pepř
Postup přípravy
Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Přibližná cena: 80 Kč
Postup přípravy: Rybí filé umeleme, přidáme strouhanku, vejce,…
Roláda z Pangase
Potřebné ingredience
Ingredience: * 2 filety Pangasia * 1 malá cuketa * 3 lžičky mandlových lupínků * sůl,pepř, máslo Na omáčku: * 2 lžíce másla * 1 lžíce citronové šťávy * 5 lžic zakysané smetany * 2 lžíce mletých mandlí
Postup přípravy
Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Přibližná cena: 100 Kč
Postup přípravy: Každý filet překrojíme napůl,vzniknou nám 4…
suschi
Potřebné ingredience
mořská řasa,rýže,krabí prsty,sojovka,wasabi
Postup přípravy
rýži v osolené vodě přidáme cukr a ocet a vaříme dle návodu a necháme vychladnout.na mořskou řasu mázneme malinko pastou wasabi a nandáme rýži po celém ploše, na to nandáme…
Rybí karbanátky v jogurtovém těstíčku s bramborovou…
Potřebné ingredience
Karbanátky: 500 - 600 g rybího filé (nejlépe kostky bez kostí), sůl, šťáva z 1/2 citronu, nasekaná zelená petrželka, troška koření typu vegeta, 1 vejce, strouhanky tolik, aby to drželo pohromadě těstíčko: 1 bílý jogurt (výborný je Choceňský smetanový), 1 vejce, 4 lžíce polohr. mouky, sůl Bramborová kaše: uvařené osolené brambory, 1 stroužek česneku, kousek másla, 1 tavený sýr, trocha teplého mléka
Postup přípravy
Rybí filé omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno, posolíme, okořeníme případně kořením typu vegeta a pokapeme šťávou z citronu. Směs necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme…
Losos v alobalu s jarní cibulkou a opraženou slaninou
Potřebné ingredience
filety z lososa, grilovací koření, jarní cibulka, slanina
Postup přípravy
Filety z lososa zbavíme kůže, osušíme, položíme na alobal, z obou stran posyme grilovacím kořením /ja to na ryby nemám ráda a tohle grilovací tomu dalo opravdu dobrou chuť/, na…
KAPR NA ZELENINĚ
Potřebné ingredience
KAPR-PODKOVY, MORAVANKA, ČESNEK, CIBULE, CITR. ŠTÁVA, SŮL, PEPŘ, DRCENÝ KMÍN, FEFERONKA, STROUHANÝ EIDAM, OLIVOVÝ OLEJ, ALOBAL, MÁSLO
Postup přípravy
Alobaly pomažeme máslem na ně rozprostřeme moravanku, na ni položíme podkovy, osolíme opepříme, okmínujeme, zakápneme citronem. Rozprostřeme cibuli nakrájenou na půlkolečka,…