(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Domácí ovocný termix

Potřebné ingredience
600 ml mléka
380 g měkkého tvarohu
320 g drobnějších jahod
50 g cukru krupice
1,5 ks prášku jahodového pudinku
Postup přípravy
1. Ve 1/4 l mléka rozmícháme pudinkový prášek
2. Zbylé mléko zahříváme na mírném ohni k bodu varu, když se začne vařit, vlijeme k němu rozmíchaný pudink a za neustálého míchání povaříme na mírné ohni 2 minuty
3. Pudink sejmeme z ohně a za častého míchání necháme vychladnout
4. Tvaroh našleháme s cukrem a po dávkách do něj zašleháme pudinkovou kaši, až bude hmota dokonale hladká
5. Termix zakryjeme fólií a necháme zhruba 3/4 hodiny v lednici
6. Jahody opereme a zbavíme je stopek, potom je osušíme pomocí ubrousků
7. Stranou si ponecháme cca 12 menších jahod, ostatní rozkrájíme na drobné kousky, které vmícháme do vychlazeného termixu
8. Termix rozdělíme do misek a ozdobíme půlkami jahod.
2. Zbylé mléko zahříváme na mírném ohni k bodu varu, když se začne vařit, vlijeme k němu rozmíchaný pudink a za neustálého míchání povaříme na mírné ohni 2 minuty
3. Pudink sejmeme z ohně a za častého míchání necháme vychladnout
4. Tvaroh našleháme s cukrem a po dávkách do něj zašleháme pudinkovou kaši, až bude hmota dokonale hladká
5. Termix zakryjeme fólií a necháme zhruba 3/4 hodiny v lednici
6. Jahody opereme a zbavíme je stopek, potom je osušíme pomocí ubrousků
7. Stranou si ponecháme cca 12 menších jahod, ostatní rozkrájíme na drobné kousky, které vmícháme do vychlazeného termixu
8. Termix rozdělíme do misek a ozdobíme půlkami jahod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
17. 9. 2009, 15:25








nahlásit