(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Cuketový nákyp

Potřebné ingredience
500 g cukety, 100 g tvrdého sýra (nivy), 150 g měkkého salámu, 2 až 3 vejce, 3 lžíce oleje, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 5 lžic hladké mouky, 1 prášek do pečiva, směs koření na mleté maso, sůl
Postup přípravy
Cuketu, sýr a měkký salám nastrouháme nahrubo. Přidáme vejce, olej, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva. Dochutíme kořením a osolíme. Hmotu rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180°C asi 40 minut. Nákyp podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ronny
(upraveno)
3. 8. 2013, 12:14
Recept zkouším, vypadá dobře a mám ho právě v troubě. Na pohled vypadá už hotový, ale když jsem do něho řízla, je to pořád řídké. Je to tak správně? Dala jsem to zpět do trouby, aby se to dodělalo, tak uvidíme, jak to dopadne.
nahlásit

miraka
(upraveno)
19. 9. 2013, 20:02
@Ronny
Když ho mám hotový, je takový vláčný, dělala jsem ho už mockrát a mám ho takový pokaždé. Stačí ho mít na povrchu dozlatova. Je zajímavé, že kamarádka ho má tuhý jako buchtu a krájí ho na plechu na čtverce
. Nám doma ale chutná tak, jak ho dělám já
. Možná to bude použitím různých typů trub - já mám horkovzdušnou, ona plynovou, já používám zapékací mísu, ona plech - a pak má nákyp nižší a sušší. V každém případě přeji dobrou chuť i pro příští pokus





nahlásit