Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Zasněžené stromečky

0.0
Zasněžené stromečky

Potřebné ingredience

150g hladké mouky, 100g másla, 100g cukru moučka, 100g kokosu, 1 vejce, 1 dobře omytý citron Poleva: šťáva a kůra z 1 citronu150g moučk. cukru, 100g kokosu

Postup přípravy

Nastrouháme kůru z 1 citronu, vymačkáme šťávu, přidáme mouku, cukr, máslo a kokos a rychle vypracujeme těsto, dáme aspoň hodinu do chladu odležet. Pak vyválíme plát na 3mm a vykrajujeme stromečky, pečeme na papíře asi 15 minut (dle trouby a velikosti tvarů, ne moc tmavé, tak akorát :-) ) Necháme vychladnout.
Pak nastrouháme šťávu a kůru z druhého citronu a s cukrem umícháme polevu, nanášíme na pečivo a sypeme kokosem. Stromečky vypadají jako "zasněžené", jsou kokosovo citrónové, sladkokyselé. Výborné jsou uleželé a měkké. Foto dodám, pokud se ovšem letos k pečení čehokoliv vůbec dokopu ,-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kristyte 18. 12. 2016, 15:33
(Y)
Simčula 9. 12. 2013, 14:11
Peťulko dobrý den, recept ohromný (Y) nikdy jsem nic takového nejedla a je to výborné (L) z téhle dávky mi vyšlo 70ks stromečků (nepočítám ty, co jsem zblajzla ještě dřív než jsem je stačila potřít a posypat) a uždibovala jsem i těsto ^o) zase něco nového, přeji krásné (stromecek) (andel) (banky) a těší mě, že mohu napsat první komentář
petulisek 10. 12. 2013, 23:55
@Simčula Simi, moc děkuji za komentář a ještě k tomu takový pěkný (L) Jsem ráda, že stromečky chutnají, je to oblíbené cukroví mého syna. Krásné svátky Vám i Vašim blízkým (kolednici)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie