(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
karamelovo-škoricove slimaky (super cesto)

Potřebné ingredience
CESTO:1 3/4 šalky teplej vody,1 1/2 čl droždia,1/2 čl soli,4 vajcia,1/2 šalky tekuteho medu,1/2 šalky rozpusteneho masla,7 šalok hl.muky KARAMELOVA VRSTVA:6 PL zmaknuteho masla,štipka soli,1/2 šalky hnedeho cukru(moze byt aj biely),pekanove orechy (ja som dala vlašske mlete ale mozu byt rozne) ŠKORICOVA PLNKA:4 PL zmaknuteho masla,1/4 šalky cukru,1PL ml.škorice,1/2 šalky orechov,ak chcete aj hrozienka
Postup přípravy
CESTO sa robí den vopred,vtedy je lepšie. Miesi sa len kratučko,je fantasticke,a skladuje sa v chladničke .Vydrži aj 4 dni.Daju sa z neho robit buchty,zaviny,kolače,čokolvek...Ja som toto robila z polovičnej davky a vyšiel mi taky stredny plech.Ale mozete si urobit cesto z celej a len plnky z polovičnej a za par dni vytiahnut cesto z chladničky a urobit zase niečo ine..ved vyskušajte...Takze ak mate pekarničku,šupnite to všetko tam,ak nie tak v miske zmiešame vajička,vodu,med,rozpustene maslo,drozdie a sol.Dobre premiešame varechou a pridame muku a miešame dokym nevidime suchu muku.Misku uzavrieme a šup do chladničky.V den ked sa rozhodnete piect,cesto z chladničky vyberte a nechajte v kuchyni.(stači 1 hodinu pred pečenim).PLNKA:všetko spolu zmiešame.KARAMELOVA VRSTVA: takisto všetko zmiešame.Pomučime si dosku a cesto vyvalkame na obdlznik alebo oval,potrieme plnkou a skrutime ako roladu.Nakrajame..Karamelovu vrstvu nasypeme do pekača a rovnomerne rozotrieme.Na nu poukladame slimačiky,a nechame ešte 1/2 hodinu podkysnut.Pečieme na 180 st asi 35 min.Ešte za horuca ich dame z plechu preč lebo ked karamel schladne ,potom idu tažšie...

Vyvalkane cesto a natrete plnkou..

Karamelova vrstva..

Naukladane na plechu...

Upečene...a ta vona !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
1. 8. 2013, 18:21






nahlásit

yvonne_Silber
(upraveno)
21. 11. 2010, 18:07
Těsto luxusní, alee...asi sem neměla dávat čerstvý kvasnice co dávám cca na půl kila mouky (3/4 kostičky), neb mi to v ledničce začlo úžasně kynout..a nemínilo přestat, takže sem z toho udělala hned.

nahlásit
Egreska
(upraveno)
22. 11. 2010, 17:36
@yvonne_Silber
Evka na pol kg muky je 3/4 kocky strašne moc
stačí 1/3 alebo aj 1/4 kocky
dufam že vam chutilo





nahlásit

yvonne_Silber
(upraveno)
29. 11. 2010, 2:21
@Egreska
Já to dávám třeba na vánočku úplně běžně (nakyne a nepřekyne v domácí pekárně), takže sem si říkala, že na kilo to bude pohoda...
Každopádně to bylo naprosto famozní, jenom se po tom zaprášilo!
Z půlky sem udělala dva jablečný štrůdly a z půlky šneky, radosti habaděj
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)


nahlásit
Egreska
(upraveno)
29. 11. 2010, 8:06
@yvonne_Silber
Ja neviem čo je toto za šialene cesto ,že tak kysne
som rada že chutilo




nahlásit
Loba
(upraveno)
18. 9. 2009, 12:32
jakou konzistenci má mít těsto před tím než se dá do lednice?jsem to asi zvrzala
mám to nějaké řídkééééé



nahlásit
Egreska
(upraveno)
18. 9. 2009, 17:02
@Loba
jooooooooj,tak to mi je luto..cesto musi byt klasicke polotuhe,pekne hladke..zalezí aj od muky a ostatnych ingrediencii,vzdy si ho treba doladit tak aby bolo akurat..
to som prekvapena ,ze sa vam nepodarilo lebo je to jedno z najjednoduchšich ciest...
ale netreba sa vzdavat...a uz sa vam neda napravit?



nahlásit
Loba
(upraveno)
18. 9. 2009, 20:13
@Egreska
Marti to je v pohodě,já jsem na pečení antitalent
uvařím fakt cokoliv,ale pečení mi nejde
,dala jsem tam víc mouky a uvidím zítra
jinak je mi jasný,že to je zas mýma rukama a ne vaším receptem..pravda je že jsem tam šupla tu úplně nejoobyčejnější mouku co je u nás k dostání,tak třeba to je tím-cháchá to se umím pěkně chlácholit že
pa






nahlásit
Egreska
(upraveno)
19. 9. 2009, 7:35
@Loba
Som zvedava čo vam z toho vyjde..budem držat palce aby ste si pochutili,lebo je to naozaj dobry receptik..
a aj keby to nevyšlo,netreba sa vzdavat..
a ked vam nejdu kysnute cesta, treba napisat ježiškovi o pekarničku a mate vystarano



nahlásit
Loba
(upraveno)
19. 9. 2009, 17:50
@Egreska
Milá Marti,tak nakonec jsem ještě přidala trochu mouky a těsto bylo o.k. a musím vám tedy opravdu MOC poděkovat,protože je to naprosto famozní
(clamp dobrota.fakt tedy to stálo za to a dávám si ho mezi oblíbené





















nahlásit
Egreska
(upraveno)
19. 9. 2009, 18:59
@Loba
velmi sa z toho tešim,ze sa vam to podarilo...cesto je naozaj super a da sa s nim robit všeličo.. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=54619&user=163785 aj toto je z neho...

nahlásit

cherrycake
(upraveno)
7. 8. 2009, 16:07

nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
6. 8. 2009, 11:46





nahlásit