(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Vídeňské vanilkové rohlíčky-VYNIKAJÍCÍ
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 180 g másla (lze nahradit Herou), 100 g mletých lískových!!! oříšků (s vlašskými je chuť úplně jiná, není to ono), 60 g cukru moučka, 2 žloutky. Moučkový cukr s vanilkovým na obalení
Postup přípravy
Těsto je nejlepší, když je vychlazené přes noc, protože se lepí -ale výsledek stojí za to... Z těsta vyválejte tenké válečky, rozdělte na stejně dlouhé kousky a rukou vytvarujte zahnuté rohlíčky. Pokládejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte na 175 stupňů, dokud nezrůžoví. Ještě horké obalte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé