(recept
si oblíbilo 353 návštěvníků)
4 porce
5 minut
MAJONÉZA Z MLÉKA A OLEJE + pochoutkový salát

Potřebné ingredience
MAJONÉZA : 1 díl mléka (polotučné),2 díly oleje (v tomto případě 1 díl = 100 ml ) lžíce plnotučné hořčice,sůl,pepř. POCHOUTKOVÝ SALÁT :Majonéza,měkký salám ,sterilované okurky,hrášek,kapie,sůl,pepř,hořčice.
tyčový mixér
Postup přípravy
Recept na majonézu jsem viděla v Prostřenu,nechtělo se mi věřit že jde udělat majonéza z mléka a oleje-a skutečně jde to! Byla krásně tuhá.
Mléko a olej jsem vzala VYCHLAZENÉ z lednice nalila do vyšší nádoby,přidala lžíci hořčice,sůl a pepř.Tyčovým mixérem jsem umixovala-bylo to za chviličku.
Do hotové majonézy jsem nastrouhala nahrubo měkký salám,sterilované okurky,přidala nakrájené kapiea hrášek.Dochutila ještě solí,pepřem a plnotučnou hořčicí.Dobrou chuť.
Mléko a olej jsem vzala VYCHLAZENÉ z lednice nalila do vyšší nádoby,přidala lžíci hořčice,sůl a pepř.Tyčovým mixérem jsem umixovala-bylo to za chviličku.
Do hotové majonézy jsem nastrouhala nahrubo měkký salám,sterilované okurky,přidala nakrájené kapiea hrášek.Dochutila ještě solí,pepřem a plnotučnou hořčicí.Dobrou chuť.

suroviny na majonézu

ještě jednou suroviny

do tuha ponorným mixérem umixovaná majonéza

suroviny na pochoutkový salát

dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
30. 5. 2012, 21:19
Dělávám takto už tři roky. Moje tchýně dělávala se syrovými vejci a já jsem z toho dostala salmonelu - na Vánoce - a tak syrová vejce nechci v jídle ani vidět.

nahlásit

ssonda
(upraveno)
1. 6. 2012, 14:48
@



nahlásit
jome
(upraveno)
30. 5. 2012, 16:21
tuto majonézu dělám také je super



nahlásit
Vladik.b
(upraveno)
30. 5. 2012, 16:19
Výrobu této majonézy jsem viděla na jedné předváděcí akci
dělala jsem doprovod mamce místo taťky. Použili tam speciální nástavec. Jsem ráda,že to jde i obyčejným tyčovým. Určitě vyzkouším, mám už dlouho chuť na salát.

nahlásit

ssonda
(upraveno)
30. 5. 2012, 21:16
@Vladik.b
já tomu,vůbec nechtěla věřit.Vzpomínám jak ji babička vyráběla ze žloutků a oleje-to byla hotová alchymie.Tohle se nahází do jedné nádoby a je to.


nahlásit

Andrea M.
(upraveno)
30. 5. 2012, 16:15
Dnes jsem zkoušela a super i manželovi chutnalo.
nahlásit

gohii
(upraveno)
30. 5. 2012, 15:14
Moc jsem tomu nevěřila...... , "prubla".... a fakt je dobrá
.



nahlásit

miilljllj
(upraveno)
30. 5. 2012, 14:30


nahlásit

ssonda
(upraveno)
30. 5. 2012, 20:45
@miilljllj



nahlásit

zuzkanovajda
(upraveno)
29. 5. 2012, 21:14
Teda, tak to vidím prvně, ale určitě vyzkouším

nahlásit

lidare
(upraveno)
29. 5. 2012, 20:21







nahlásit
aksuram1
(upraveno)
29. 5. 2012, 20:05
taky se připojuji, je opravdu výborná přistrouhat okurku,trošku sojovky nebo worčestr a máte vynikající tatarku



nahlásit

ssonda
(upraveno)
16. 6. 2012, 9:41
@aksuram1
Zkoušela jsem a je





nahlásit
Riu
(upraveno)
2. 6. 2012, 12:54
@aksuram1
přesně tak,já okurky rozmixla a vše trošku osladila a super tatarka

nahlásit

Raspucha
(upraveno)
29. 5. 2012, 19:44



nahlásit

evicela
(upraveno)
29. 5. 2012, 19:43


nahlásit

Kamila.B.
(upraveno)
30. 5. 2012, 15:25
@evicela






nahlásit

zauzka
(upraveno)
29. 5. 2012, 19:29
vychladila jste i olej? Nebo stačí jen mléko? děkuji
nahlásit

ssonda
(upraveno)
29. 5. 2012, 20:27
@zauzka
Ano,i olej,mám obojí v lednici.
nahlásit

novackova
(upraveno)
29. 5. 2012, 18:57
tak byl někdo rychlejší než já


nahlásit

novackova
(upraveno)
31. 5. 2012, 19:17
@novackova
tak jsem z ní udělala tatarku a super ,byla hustá jako blázen a ani jsem ten olej a mléko neměla v lednici

nahlásit

anaba
(upraveno)
29. 5. 2012, 18:50
taky jsem si říkala,že ji musím vyzkoušet,když jsem to viděla
a když vidím váš salát,tak to bude určitě brzy






nahlásit

ssonda
(upraveno)
9. 6. 2012, 20:48
@anaba




nahlásit

Boňule
(upraveno)
29. 5. 2012, 18:33
To je výborný nápad, mám vysokou hladinu cholesterolu a nesmím jíst žloutky (mimo jiné), takže si majonézu nebudu už muset odepírat. Díky za tip!



nahlásit

evicela
(upraveno)
29. 5. 2012, 20:10
@Boňule
ježišmarjá a co ta dávka oleje? Ta je dietní?

nahlásit

Boňule
(upraveno)
29. 5. 2012, 20:37
@evicela
Použiju olivový olej, ten v malém množství můžu, a jasně že tu majonézu nebudu jíst po lžících. Ale děkuji za Vaši starostlivost.

nahlásit
fifa3
(upraveno)
7. 6. 2012, 15:11
@Boňule
a už vás někdy napadlo použít bílý jogurt ? rozhodně by vám to prospělo víc než decka oleje. pokud vám to přijde moc kyselé, zkuste do jednoho balení dát lžičku hořčice, lžičku oleje a lžičku cukru (poměr vyzkoušet, méně je více) - to už je chuťově jak majolka, spolu s přidanou cibulí a okurkou to znám jako recept na dietní tatarku.
nahlásit

kebulka
(upraveno)
29. 5. 2012, 18:10
tuto majonézu mám již delší dobu v receptech,jinou nedělám,nekupuji.Je prostě super




nahlásit

ssonda
(upraveno)
6. 6. 2012, 20:28
@kebulka
je




nahlásit

Kacer z Prahy
(upraveno)
29. 5. 2012, 17:15

nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
29. 5. 2012, 16:48


nahlásit