Kurča na bylinkovom masle s výbornými pučenými zemiakmi

Potřebné ingredience
1 kurča ,asi 100 g masla,tymian,rozmarín,petržl.vnat,sol,korenie Zemiaky , 100 g masla,prerastena slaninka ,2 jarne cibulky,asi 1/2 kelímka kyslej smotany,sol,korenie Šampiony,tymian,sol,korenie,petrž.vnat,maslo,tvrdy syr
Postup přípravy

Najprv si pripravíme bylinkové maslo ,ktorým budeme potierat kurča.

Kurča som si otvorila na "motýľa". Na chrbte ho takto rozrežeme (použijeme to do polievky)

Roztvoríme ho a vyberieme kostičku s chrupavkou.

Otočíme, osolíme a okoreníme.Pod kožu všade povtierame bylinkové maslo.Podlejeme troškou vody a do chrumkava upečieme.

Šampiony osolíme ,do každého vložíme malinku kocku masla ,pridame bylinky a posypeme syrom.Upečieme na 200 st asi 15-20 minut.

Odporúčam vyskúšať tieto pučené zemiaky : pár platkov slaninky si opražíme do chrumkava a vyberieme na servítok.

Slaninku nasekáme na menšie kúsky a jarnú cibulku nakrájame.

K uvareným zemiakom pridame maslo a popučíme ich .

Pridáme slaninku s cibulou,kyslu smotanu a dobre zamiešame .osolíme ,okoreníme.

Hotové..

Kurča upečené..

Hotové huby.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


































