(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Scones

Potřebné ingredience
500 g hl. mouky, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, citr. kůra, 100 g másla, špetka soli, 1 vejce, 200 ml mléka, 2x prdopeč, 80 g rozinek + pokud máte rádi, tak kousky čokolády
Postup přípravy
Máslo + cukr + mouku + prášek do pečiva + citronovou kůru důkladně propracujeme. Vznikne sypká směs jako drobenka. Pak přidáme mléko, vejce a nakonec rozinky s čokoládou. Vyválíme (na výšku asi 2 cm) a vykrajujeme kulatým vykrajovátkem (sklenička je taky fajn : ). ). Pečeme při 180 stupních asi 15-18 minut, na pečícím papíře => do zhnědnutí.
Je to irské jídlo a jí se to s máslem a marmeládou.
Přeji ať se povede a dobrou chuť ;)
P.s.: Z této dávky jsem udělala 23ks, ale záleží na průměru vykrajovátka.
Je to irské jídlo a jí se to s máslem a marmeládou.
Přeji ať se povede a dobrou chuť ;)
P.s.: Z této dávky jsem udělala 23ks, ale záleží na průměru vykrajovátka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

KÁJA 77
(upraveno)
28. 4. 2008, 9:41
TAK - VYZKOUŠENO - OTESTOVÁNO NA LIDECH
- A SPOKOJENOST NEJVYŠŠÍ
DĚLALA JSEM MALÁ KOLEČKA A MALEJ JE DO SEBE LÁDOVAL JEŠTĚ VLAŽNÉ
DĚKUJEME ZA SKVĚLÝ RECEPT
















nahlásit
kocka20
(upraveno)
29. 3. 2008, 11:03
Dobrý den zkusila jsem amusím říci obrovská dobrůtka
,vyválela jsem to na tenčí plát a bylo to úžasně křupavé ještě jednou chválím




nahlásit

Jannycka
(upraveno)
10. 3. 2008, 21:01
Vypadá senzačně, zřejmě hned vyzkouším, díky za fajn tip.

nahlásit

veveřice 1
(upraveno)
10. 3. 2008, 20:54












nahlásit

lpel2
(upraveno)
10. 3. 2008, 19:44
Takže nestačím je mazat máslem a marmeládou jak rychle mizí, je to neuvěřitelně dobré, děti se olizují a já teda taky a to se přitom snažím držet dietku
...opravdu MNAM MNAM!!! Díky moc za receptík. Petra.




nahlásit

lienka26
(upraveno)
9. 3. 2008, 8:34
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=886212 Meli uspech
a testo sem zadelala vecer a upekla ,az rano
a dala sem tam belgickou cokosku




nahlásit

Vlasta V.
(upraveno)
6. 3. 2008, 15:52
Jani,munulý týden pekly v Sama doma,také jsem si napsala receptík
,jen se dokopat a udělat


nahlásit

mafret
(upraveno)
6. 3. 2008, 16:22
@Vlasta V.
Vlasti, taky jsem koukala, že to tam pekly
. Jo jo, ten čas, já peču jen když naše Barunka spinká nebo pečeme spolu - dám si ji do šátku a když máme všechno hotovo, tak pečeme pro taťku nějakou dobrůtku
. Tenhle recept je ale opravdu rychlý, vše umýchá robot
.




nahlásit

jana + 2
(upraveno)
6. 3. 2008, 15:03
a podle anlicke tradice se jeste rozkroji na pul, namaze jahodova marmelada a da clothed cream coz je neco jako opravdu husta smetana.
nahlásit

mafret
(upraveno)
6. 3. 2008, 16:17
@jana + 2
hmmmmmmmmm se smetanou to může být dobrůtka ( a taky velmi "dietní" jídlo
) . Příště vyzkoušíme , díky za typ


nahlásit

lienka26
(upraveno)
6. 3. 2008, 11:51
Tak to zkusim o vikendu
jeste mi muzete napsat jak dlouho to vydrzi v dobrem stavu


nahlásit

mafret
(upraveno)
6. 3. 2008, 14:18
@lienka26
Určitě to zkuste, je to dobrůtka
. Ale jak dlouho to vydrží v dobrém stavu nemůžu říct, protože u nás to nikdy do druhého dne nevydrží
. Ale jde to udělat, že třeba z poloviny těsta upečete a sníte
a z druhé si připravíte taky kolečka, dáte je na pekáč (doporučuji dát na pečící papír), do ledničky a druhý den jen strčíte na cca 15min do trouby a je hotovo bez práce. Nejlepší jsou ještě teplé
. Tak přeji hodně úspěchů při pečení a ať se povede.






nahlásit

bububububu
(upraveno)
6. 3. 2008, 16:06
@mafret
Ale to do rána vyprchá ten prášek do pečiva
Já si jednou smíchala večer sypké suroviny na buchtu a druhej den jsem přidala tekuté a ono mi to nevyskočilo








nahlásit

mafret
(upraveno)
6. 3. 2008, 16:16
@bububububu
Taky jsem si myslela, že prášek vyprchá, ale opravdu ne - mám to vyzkoušené a druhý den vypadají stejně jako ten první a jsou výborné(a to jsem druhou várku pekla až cca po 20hodinách)
. Z té buchty Vám to nejspíš vyprchalo proto, že byla sypská směs zvlášť. Navíc tohle těsto je takové těžké, tak to asi tomu taky pomáhá. No ale nejsem profesionální kuchařka, tak možná je to něčím jiným
.



nahlásit

bububububu
(upraveno)
6. 3. 2008, 16:18
@mafret
he he he uvidíme jak to dopadne u lienky







nahlásit

lienka26
(upraveno)
6. 3. 2008, 14:24
@mafret
tak to mam radost ,tak je budou mit k snidani


nahlásit

mafret
(upraveno)
6. 3. 2008, 14:47
@lienka26
K snídani jsou výborné
. Dejte pak vědět, jak se povedlo. Přeji krásný den


nahlásit