Zobrazit přihlášovací formulář

Můj první květináč s kytkama

0.0
Můj první květináč s kytkama

Potřebné ingredience

světlý korpus mramorovaný s růžovým, čokokrém na mantinely, hrk hrk krém s mandarinkami, pravý marcipán, WI a salkový marcipán

Postup přípravy

Měly to být orchidee, nastudovala jsem je u Zuzyy, ale skutečnost byla děsivá. Lístky připravené z pravého marcipánu se mi při kompletaci květu podivně rozňahňaly, vůbec to nešlo, musela jsem bleskem dělat nové (pomáhal mi i můj synek, když viděl, jak jsem zoufalá), květy samozřejmě nestačily vytvrdnout a na stoncích držely silou vůle , píchla jsem je do květináče na pár sekund na focení, pak je vyndala a předávala dort a kytky zvlášť se slovy KDYŽ TAK ŠVAGROVÝ ŘEKNI, ŽE TO JE ORCHIDEA, KTERÁ SE ZROVNA CHYSTÁ VYKVÉST . Navíc nám ten pravý marcoš nechutnal.....takže synek mimořádně nestál o možnost sežrat všechny nepodařky a dali jsme je kámošce i s dortem. No snědli je ještě cestou domů :-) Na celý dort padlo 1,1 kg marcipánu .
Můj konečný verdikt nad touto věcí zněl - ORCHIDEE UŽ NIKDY!!! PŘÍŠTĚ TY MRCHY POKOŘÍM!!!

takhle jsem se snažila vyrobit ty mrchy

už zkompletované, druh se nepokoušejte určit, roste jen na nedostupných místech uvnitř deštného pralesa a ještě nebyl objeven a popsán

náplň

spodní díl byl nízký, takže jen jedna vrstva náplně

ubrus - zkouška nových udělátek, ale docela běs, stojí to tolik korun a moc dobře se s tím nedělá

na květináč korpus pečený v misce, dvakrát prokojený a naplněný

obal květináče - já vím, že to je spíš miska (pro zahradníky jardiniera) a orchidee se pěstují ve vysokém úzkém květníku, ale jak jsem řekla - je to nová odrůda a má i specifické požadavky na tvar nádoby :-))

květníček posazený na stolek a doplněný o efektní zakončení

neméně efektní horní kraj - že bych šla dělat návrhářku do cihelny?

už jsem měla pocit, že je vše oki, když jsem si uvědomila, že ta kytka musí mít listy - takhle rychle žádná snítka ještě nevyrašila

Toto ve stavu lehce nadrceném jsem použila na substrát - u kámošky pak zněly sousedům nepochopitelné hlášky NEŽER TU HLÍNU !!! Přitom my odporníci víme, že orchidee se v hlíně nepěstují, že?

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zdravuska1 9. 8. 2009, 21:12
na fotce je to moc krásný (clamp) a ty detaily? není se za co stydět (clamp) (flower)
Viky28 6. 8. 2009, 2:02
(Y) (Y) LENI NÁÁÁÁÁÁÁÁDHERA JSI FAKT ŠIKULKA (clamp) (clamp) (clamp)
rehorka 5. 8. 2009, 20:12
Milá Leni.Tvá nově objevená orchidei Nobstie Přenádherná je přenádherná!!!!! Obdivuji tvou odvahu se do nich pustit (clamp) (clamp) (clamp) a ještě fotit postup.Vždy si plánuji taky fotit při výrobě(mám i připravený foťák) a nakonec to dopadne tak že nafotím spousty fotek až když je hotovo ;-) ;-) ;-)
nobstice 5. 8. 2009, 23:16
@rehorka Leničko děkuju, milosrdná lež, ale potěší ;-) název se mi moc líbí, ještě jí hodíme do latiny... co takhle nobsticus maxinadhernicus? :-D :-D
lejča 5. 8. 2009, 13:43
Leni...je to nádherné (clamp)
IJohny 5. 8. 2009, 13:18
Lenko je parádní a super (clamp) (clamp) (clamp)A ta hláška stou hlínou ;-) ;-)
Anelis 3. 8. 2009, 22:15
Nobstííí, vždyť jsou krásné, já bych takové absolutně nezvládla (clamp), zuby nehty se tomuto typu dortu bráním a řeším to různými klasikami :-D , ubrus je skvělý, copak to máš zase za nová udělátka? Vypadá naprosto dokonale efektně. A ten patchwork na květináči se mi moc líbí. A pravý marcoš nechutnal? To mi ani neříkej, mám ho objednaný, abych se konečně nemusela patlat s falešným ;-) 8o| 8o|.
nobstice 3. 8. 2009, 22:40
@Anelis Alenko děkuju za pochvalu (L) s tím marcošem je to asi tak - každá huba má své chutě.Mě chutná salkáč, synkovi WI a K2 a kámošce pravý marcipán.Takže ho zkus a uvidíš, aspoň budeš mít na výběr (Y) (Y)
Ilonáček 3. 8. 2009, 21:55
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
tchyna 3. 8. 2009, 20:26
Leni,orchidea je úžasnááááá (Y) (Y) (Y)a jen tak mezi námi-moje děti taky nechcou dojídat pravý marcoš-prý je to bléééé ;-) ;-) ;-)zapoměla jsem napsat ,že květináč je nádhernýý (clamp) (clamp) (clamp)
Aderiarleen 3. 8. 2009, 19:37
Leni, čo sa ti nezdá??Veď to máš celé úplne super,vôbec nevidieť,že si sa s tým tak vytrápila...vážne výsledok je skvelý (clamp) (L) (L) (L)
Katynka* 3. 8. 2009, 18:35
Leni, povedla se ti (F) (Y) (L) (clamp) já dělala dvě, ale to peklo, aby květy držely na stonku ;-) +o( :-@ (flower) (hello)
šumperačka 3. 8. 2009, 18:18
Leni,i přes všechny nesnáze je to moooc krásný dortíček (clamp) (clamp)I já si na něj brousím drápky,až to příjde, budu statečná,jako Ty (facky) (facky) (facky) (facky) :-D :-D :-D
šumperačka 3. 8. 2009, 18:16
Leni,i přes všechny nesnáze je to moooc krásný dortíček (clamp) (clamp)I já si na něj brousím drápky,až to příjde, budu statečná,jako Ty (facky) (facky) (facky) (facky) :-D :-D :-D
gigounka 3. 8. 2009, 13:28
Leni, teda já smekám to je nááádhera a ten úúúžasnýý postup a komentář parááádní (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
akdar 3. 8. 2009, 8:43
Leni, vždyť je náááádherná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), a tvůj komentář je taky dokonalej, ty plachá osobo ;-) ;-) ;-) Hele *-), já jsem asi divná ;-), ale mně pravej marcoš chutná i po roce společné dřiny (zajic) a rodina mi na něj chodí čím dál víc *-) (hello)
Vítek2005 3. 8. 2009, 7:46
Leni, orchidejka je super (Y) a vůbec, celý dortík je nádherný (clamp) (clamp) (clamp)
Zrušený účet 3. 8. 2009, 7:38
Leni, naprosto úúúúúúžasnýýýý květináč, a nááááádhernéééé orchideje (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
klekanda 2. 8. 2009, 23:56
Leni, orchidejka se mi moc líbí, se ti povedla a ne že ne a na hrnčířské výrobky by si mohla dělat návrhy (Y) (Y) (Y) no a tvůj komentář opět neměl chybu :-D :-D (clamp) (clamp) (clamp)
Beruška46 2. 8. 2009, 22:39
.. tak jsem se před spaním tady pěkně nasmála .. ale Tvoje orchideje vypadají mnohem,mnohem lépe,než moje živé .. nikdy mi nevydrží .. krásná práce a skvělý komentář .. |:o) |:o) |:o) |:o)
Pet´ule 2. 8. 2009, 22:23
Leni,moc krásná orchidej (Y) (Y) a komentář je k popukání :-Dsuper |:o)
Lupitka 2. 8. 2009, 22:02
Leni, perfekntí orchidejka a ještě lepší komentář k tomu :-D :-D :-D :-D Moooc se Ti to povedlo a musím přiznat, že jsem jako Lucka (Bulicek). Mám taky nakoupené drátky a pořád se orchidej chystám udělat a nemám k tomu odvahu... Ale v září má tchýně narozeniny a ta má živých orchidejí doma až moooc, tak ji asi jednu sladkou přidám do sbírky ;-) ;-) ;-) (hello) (hello)
nobstice 2. 8. 2009, 22:07
@Lupitka dík... (L) to já sháněla drát a flor. pásku na poslední chvíli, málem to na nich padlo, páč mi pásku nikde nechtěli prodat (6) hlavně si je udělej dost dopředu (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie