(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Mramorový koláč s višněmi a pudinkovým krémem

Potřebné ingredience
Korpus: 250g polohrubé mouky,200g moučkového cukru,200g másla,20g kakaa,3 vejce,1 vanilkový cukr,špetka soli,máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy Krém: 300ml mléka,100g krupicového cukru,150g másla,1 sáček vanilkového pudinku Dohotovení: 300g vypeckovaných višní, 1 balíček červeného dortového želé
Postup přípravy
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně přidáme žloutky a sníh z bílků. Nakonec vmícháme mouku.
Těsto rozdělíme na třetiny. Do jedné vmícháme kakao. Formu o průměru 26 cm střídavě naplníme světlým a tmavým těstem. Pečeme při teplotě 160 asi 40 minut.
Z mléka, cukru a prášku připravíme hustý pudink. Za stálého míchání ho necháme vychladnout, poté do něj zašleháme máslo. Krém rozetřeme na vychladlý korpus.
Ztuhlý dort poklademe višněmi, zalijeme želém připraveným dle návodu na obalu a vrátíme do chladničky. Když želé zatuhne, rozdělíme dort na porce a podáváme.
Možná to vypadá složitě, ale není to tak těžké a hlavně je to moc dobré.
Dobrou chuť!!!
Těsto rozdělíme na třetiny. Do jedné vmícháme kakao. Formu o průměru 26 cm střídavě naplníme světlým a tmavým těstem. Pečeme při teplotě 160 asi 40 minut.
Z mléka, cukru a prášku připravíme hustý pudink. Za stálého míchání ho necháme vychladnout, poté do něj zašleháme máslo. Krém rozetřeme na vychladlý korpus.
Ztuhlý dort poklademe višněmi, zalijeme želém připraveným dle návodu na obalu a vrátíme do chladničky. Když želé zatuhne, rozdělíme dort na porce a podáváme.
Možná to vypadá složitě, ale není to tak těžké a hlavně je to moc dobré.
Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
27. 3. 2010, 19:41








nahlásit