(recept
si oblíbilo 95 návštěvníků)
cca 20 ks
50 minut
Cibuláčky - malá chuťovka k pivu či vínu

Potřebné ingredience
30 g droždí, lžička cukru, 400 g hladké mouky, lžička soli, 2,5 dl vlažné vody, 1,5 dl oleje, 2 větší cibule, hrubá sůl, kmín, 1 vejce - dle vaší chuti možno přidat anglickou slaninu, nastrouhaný sýr ...
hrnek, sklenička, plech, trouba
Postup přípravy
Těsto
Z trošky vlažné vody, lžičky cukru, droždí a lžíce hladké mouky uděláme kvásek. V hladké mouce rozmícháme sůl, přisypeme ke kvásku, postupně přilejeme olej a vodu a vypracujeme velmi vláčné těsto, které necháme pod utěrkou vykynout. Mezitím oloupu a na hrubší kousky nakrájím cibuli, kterou nechám na lžíci másla či oleje zesklovatět a vystydnout. Z těsta vyválím plát o síle zhruba l cm, hrnkem vykrájím kolečka, uprostřed trošku skleničkou vytlačím důlek - pomažu rozšlehaným vejcem a do středu dám lžičku cibule, posypu kmínem a hrubou solí. Pokud chci obměnu další cibuláčky posypu kousky nahrubo nastrouhané Nivy (ty už nesolím) nebo přidám na kostičky nakrájenou slaninu ... na plechu nechám ještě chvilku vyběhnout, dám do středně vyhřáté trouby (180 a pak stáhnu na 150 stupňů) do zlatova upeču ....možno podávat k pivu, vínu ....
Stejné těsto můžete použit i na minipizu - děti ocení na svých oslavách, jí se jim lépe než velká nakrájená na výseče
Z trošky vlažné vody, lžičky cukru, droždí a lžíce hladké mouky uděláme kvásek. V hladké mouce rozmícháme sůl, přisypeme ke kvásku, postupně přilejeme olej a vodu a vypracujeme velmi vláčné těsto, které necháme pod utěrkou vykynout. Mezitím oloupu a na hrubší kousky nakrájím cibuli, kterou nechám na lžíci másla či oleje zesklovatět a vystydnout. Z těsta vyválím plát o síle zhruba l cm, hrnkem vykrájím kolečka, uprostřed trošku skleničkou vytlačím důlek - pomažu rozšlehaným vejcem a do středu dám lžičku cibule, posypu kmínem a hrubou solí. Pokud chci obměnu další cibuláčky posypu kousky nahrubo nastrouhané Nivy (ty už nesolím) nebo přidám na kostičky nakrájenou slaninu ... na plechu nechám ještě chvilku vyběhnout, dám do středně vyhřáté trouby (180 a pak stáhnu na 150 stupňů) do zlatova upeču ....možno podávat k pivu, vínu ....
Stejné těsto můžete použit i na minipizu - děti ocení na svých oslavách, jí se jim lépe než velká nakrájená na výseče
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mardar
(upraveno)
24. 6. 2017, 21:53
Moje babička dávala ještě mák...kombinace cibulky a máku mi moc chutnala

nahlásit

krišon
(upraveno)
25. 6. 2017, 19:30
@Mardar
Tohle už mi někdo říkal, moc ráda vyzkouším

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
5. 2. 2017, 11:22


nahlásit

krišon
(upraveno)
11. 2. 2017, 19:29
@P.A.V.L.A
Díky



nahlásit
daforo
(upraveno)
4. 2. 2017, 17:55
Dnes jsem pekla a jsou výborné
. Díky za skvělý recept.

nahlásit

krišon
(upraveno)
5. 2. 2017, 8:35
@daforo
U nás jsou taky hned pryč

nahlásit
KáKá
(upraveno)
11. 7. 2016, 13:34

nahlásit

sopo
(upraveno)
11. 7. 2016, 12:52
vynikající, návštěvě moc chutnaly

nahlásit

krišon
(upraveno)
11. 7. 2016, 21:08
@sopo
To mám radost



nahlásit
KattyV
(upraveno)
7. 6. 2016, 14:10
Ukládám a o víkendu upeču, vypadají krásně.

nahlásit

Makyke
(upraveno)
4. 2. 2014, 21:07



nahlásit

krišon
(upraveno)
13. 7. 2016, 17:27
@Makyke
Laciný, ze surovin, které máme obvykle doma ...a zmizí během chviličky
nahlásit
Martina70
(upraveno)
29. 11. 2013, 17:42
Dnes jsem pekla poprvé a určitě ne naposledy. Posledních 5 kousků jsem udělala větších, dala kečup, zbytky salámu, cibuli a pizza koření. Moc jsme si pochutnali
Byla to zkouška na firemní večírek, abych věděla, jak budou koláčky chutnat. Jen mám obavu, že z jedné dávky toho bude málo


nahlásit

krišon
(upraveno)
29. 11. 2013, 19:39
@Martina70
Máte pravdu, jedna várka pro společnost nestačí - už je dělám nejméně se 2 náplněma - teď letí podušené žampiony s cibulkou, slaninkou a smetanou ....
nahlásit

backa
(upraveno)
16. 11. 2013, 11:51
Pekla jsem,
jsou vynikající a nemají chybičku,manžel se oblizuje až za ušima
tak doufám,že i dnešní návštěvě budou chutnat
díky za perfektní recept









nahlásit

krišon
(upraveno)
16. 11. 2013, 17:31
@backa
To jsem moc ráda - je to nenáročné i to i na finance - jen trochu toho času
nahlásit

backa
(upraveno)
17. 11. 2013, 17:05
@krišon
Návštěvě móóc chutnalo
tak jsem měla velkou radost.Vzali si recept ,opravdu vynikající a něco nového



nahlásit

kvítečko
(upraveno)
31. 8. 2013, 21:16
dobrý tip

nahlásit
magsan
(upraveno)
31. 8. 2013, 14:57
Jsou super...už zadělávám tenhle týden podruhý

nahlásit
mirkaberkys
(upraveno)
2. 6. 2013, 21:55
dobrý den, zeptám se, pokud upeču koláčky v pátek, vydrží dobré do soboty odpoledne?
nahlásit

krišon
(upraveno)
3. 6. 2013, 20:32
@mirkaberkys
Určitě, já je jím vždy až druhý den - horké kynuté nemůžu, jsou dobré, dokonce ta cibulová náplň je výraznější
nahlásit

Isoprinosin
(upraveno)
2. 6. 2013, 19:34
wau...tak tohle byy mohlo byt velice chutne...
...jen kdybych dopredu vedela, ze se mi podari testo...mam totiz vzacny dar: Mnou upečené dobroty z kynutého těsta nikdy nejsou takové, jak by měly vypadat...nějak mi to z toho kynuteho nejde
...asi vysilam nejake špatné signaly...



nahlásit

krišon
(upraveno)
2. 6. 2013, 20:05
@Isoprinosin
Nebojte se jich, recept mám od kolegy - 30letého kluka, ten prohlásil, těším se domů budu péct k vínu koláčky s cibulí - hned je ho zaúkolovala, aby druhý den přinesl - měl je stejně dobré a krásné jako já

nahlásit
Soňulína
(upraveno)
6. 2. 2013, 10:34
jdu na ně

nahlásit

novackova
(upraveno)
3. 2. 2013, 20:32




nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
3. 2. 2013, 17:17
To vypadá dobře
vyzkouším


nahlásit
laskonka333
(upraveno)
3. 2. 2013, 17:11
Pôsobia veľmi jedlo a chutne

nahlásit

krišon
(upraveno)
3. 2. 2013, 17:17
@laskonka333
Ano, je to velmi jednoduché, laciné pochutnáníčko a těsto se dá využít na pizu. Krásně se s ním pracuje
nahlásit