NEPEČENÁ PIŠKOTOVO-KOKOSOVÁ ROLÁDA - nejen na vánoční stůl

Potřebné ingredience
Těsto: 3 malé balíčky piškotů ( po 120g) , 260 g moučkového cukru, 13-14 lžic mléka, 3-4 lžíce rumu, 60 g kakaa. Náplň: 150 g kokosové moučky, 160 g másla, 4 lžíce moučkového cukru
váleček, potravinová fólie
Postup přípravy
Z másla, kokosu a cukru uděláme krémovou náplň ( je to skoro lepší rukama).
Kakové těsto rozválíme mezi igelity ( mě se to dělá nejlíp nezi potravinovou fólií) do obdélníku. Na těsto nejlépe rukama dáme náplň a prstama ji rozprostřeme po celé délce. Zavineme do rolády ( můžeme kraje upravit, s těstem se totiž výborně pracuje!), rozřízneme na dvě rolády, můžeme ozdobit, klidně i polít čokoládou a dáme ztuhnout, nejlépe do rána.

takto rozdrtíme piškoty

Vznikne nám takováto piškotová drť

Hotové těsto zabalené do fólie a teď ho dáme do lednice

Takto vypadá máslová hmota, kterou plníme roládu

Rozválíme těsto do obdélníku

Na těsto dáme kokosovou hmotu

Svineme roládu

Takto vypadá hotová roláda

Rozřízneme na poloviny, je to spíš pro lepší skladovatelnost v lednici

Můžeme ozdobit, případně celou roládu polít čokoládou

Hotovo!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


















































































