(recept
si oblíbilo 1628 návštěvníků)
Pizza z pizzerie v Severní Itálii

Potřebné ingredience
Těsto na 2 plechy:3 hrnky hl. mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje +
Kvásek: 42g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:olej, protlak Bazilico,sůl/málo/ , bazalka, mozzarella / v nálevu 1ks nebo 20dkg nastrohané na plátky /, pak např. olivy, houby... , 30dkg šunky na nudličky nebo natrhanou, oregáno, ementál na hrubo15dkg a asi 30dkg anglické slaniny na tenko.
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly.Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

mirbar
(upraveno)
7. 4. 2022, 20:11
vynikající, muž řekl: Byla fakt vynikající.

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
31. 3. 2019, 14:02



nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
30. 3. 2019, 15:38
Děkuji za úžasný recept,tak fantastickou pizzu jsme ještě nejedli



nahlásit
jitka1000
(upraveno)
17. 3. 2018, 14:42
Dobrý den, podle vašeho receptu jsem uz dělala několikrát a jiný recept uz bych ani nehledala, protoze je skvělý!!! Pizza je opravdu výborná, těsto krasne kine, všem doporucuji.
protlak basilico (já měla panzani) tomu dává výbornou chuť!!!
děkuji jitka





nahlásit
smolinka1
(upraveno)
27. 2. 2018, 19:36
Dnes som robila túto pizzu a teda musím povedať, že je úžasná, priam až žravá. Dokonca aj moja malá
povedala, že túto môžem robiť
hocikedy
Ďakujem za receptík




nahlásit
ocata
(upraveno)
30. 11. 2017, 17:16
Dobrý den, když vyválím placky, nechávám chvíli dokynout nebo rovnou ozdobím a peču?
nahlásit

bufanda
(upraveno)
13. 10. 2017, 12:01
Včera jsem poprvé dělala domácí pizzu a to podle vašeho receptu
a doma jsem zabodovala
dokonce si pochutnal i starší syn. Je výborná a jednoduchá
děkuji za super recept




nahlásit

piškotka1
(upraveno)
10. 1. 2017, 14:23
Můžu poprosit na jak velký plech dáváte? Mě strašně moc vyběhla v troubě a měla jsem ji jak buchtu a to jsem ji měla vyválenou opravdu slaboučce
.

nahlásit
myška1000
(upraveno)
12. 7. 2017, 16:52
@piškotka1
Je to na dva velké plechy....
nahlásit

Monula79
(upraveno)
10. 12. 2016, 23:11
O la lá, perfektní recept, povedený výsledek, 5 členů rodiny se olizovalo!! Těsto pojalo více mouky, hlavně na podsypání, ale nakonec se nelepilo a super. děkuji


nahlásit

Luciena
(upraveno)
9. 8. 2016, 12:53
Naprosto luxusní těsto, krásně se s ním pracuje
...příští dávka bude u nás nutně dvojitá, dva plechy zmizely rychlostí blesku




nahlásit

ewull
(upraveno)
15. 5. 2016, 12:39
Super, nemá chybu. Používám různé .mouky, oblíbená špalda, opravdu zatím 1.Moc děkuji za bezva recept.Eva

nahlásit
matulinka80
(upraveno)
1. 5. 2016, 13:51
Dobrý den, pizza je výborná
nechala jsem jí kynout v domácí pekárně a v jednu chvíli, asi 20 minut před koncem kynutí jsem se docela zděsila, protože mi těsto začínalo utíkat z pekárny, ale nakonec si pak ještě trochu lehlo
každopádně pizza je skvělá, těsto tak akorát. Není nad domácí...



nahlásit
vasa31
(upraveno)
14. 4. 2016, 21:31
Zdravím, mám trošku obavy z množství droždí.. opravdu tam přijde celé droždí, na dvě porce??Jinak tady recept všichni chválí, takže ho vyzkouším



nahlásit
matulinka80
(upraveno)
1. 5. 2016, 13:54
@vasa31
dovolím si odpovědět...opravdu tam přijde droždí celé. těsto jsem tolik neuválela, je fakt, že nebylo nejtenčí na plechu, zbyla mi pak ještě necelá třetina těsta, které jsem uložila v ledničce a použila za dva dny na menší pizzu již ne na plech, ale do menší formy.


nahlásit
nese v lese
(upraveno)
13. 10. 2015, 12:14
Moc dobrá, doporučuji. Nastrouhala jsem na to i pravý Ementál což není zrovna nejlevnější záležitost, ale je to výborný. Kdo neví kde koupit Basilico, sežene ho v Albertu ( Panzani ).


nahlásit
j.anis
(upraveno)
10. 10. 2015, 15:37









nahlásit

pavlinka+jiříček
(upraveno)
31. 7. 2015, 12:05

nahlásit

tulipanka
(upraveno)
7. 6. 2015, 10:33



nahlásit
scarlet1
(upraveno)
6. 6. 2015, 20:20
Dobrý večer, teď na večer jsem dělala synovi Vaši pizzu a je prostě skvělá. kupovávala jsem těsto na pizzu u nás v Bille, pod hlavičkou Billy, nebo jsme si objednali u nás v pizzerce. To skončilo. Odteď jen tu Vaši domácí. Moc děkuji za recept a krásný zbytek víkendu. Scarlet


nahlásit
Irčík
(upraveno)
25. 5. 2015, 13:29
Chtěla bych vyzkoušet a mám dotaz - kde seženu protlak Bazilico? Případně čím ho nahradit když ne kečupem?
nahlásit

vmlcakova
(upraveno)
25. 5. 2015, 9:40
Výborná, doporučuji!!!!!

nahlásit