Jogurtové věnečky se skořicí

Potřebné ingredience
150 g bílého jogurtu, 50 ml vody, vanilkový cukr, 30 g cukru krupice, 30 g oleje, špetka soli, 14-15 g droždí, 300 g hladké mouky NÁPLŇ: cukr, může být i vanilkový, mletá skořice, máslo
domácí pekárna, plech, nůž
Postup přípravy
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (měla jsem jich 5) a z každého uděláme bochánek, který necháme asi 10 minut odpočinout.
Pak vyválíme, potřeme změklým máslem, sypneme cukrem a skořicí a celý ovál nakrájíme na proužky - u jednoho okraje nedořízneme, takže nám drží pěkně pohromadě.
Všechny prameny vezmeme do ruky (shrneme je do dlaně), do druhé ruky vezmeme pevný nerozřezaný konec, celý cop zkroutíme jako při ždímání a stočíme do věnce.
Necháme na plechu nakynout, pak potřeme vejcem, můžeme sypnout plátky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 15-18 min)
(Díky máslu, kterým jsme potřeli ovál, se k sobě jednotlivé pramínky úplně nepřilepí a vznikne efektní věneček.)
www.primapekarna.estranky.cz

.....rozválíme na ovál, který potřeme máslem, posypeme cukrem a skořicí........

...........celý ovál nakrájíme na proužky - u jednoho okraje nedořízneme, takže nám drží pěkně pohromadě. .....

..........Všechny prameny vezmeme do ruky (shrneme je do dlaně), do druhé ruky vezmeme pevný nerozřezaný konec, celý cop zkroutíme jako při ždímání a stočíme do věnce...........

......věneček, který necháme na plechu nakynout.....

.......věneček shora.......

......hotový věneček......
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu











































![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)






























































