(recept
si oblíbilo 518 návštěvníků)
4 porce
45 minut
Obložený, zapečený chlebík, velká bašta !!!

Potřebné ingredience
1 bochník chleba (já použila 1/2 Šumavy), máslo (asi tak 125g), 4 stroužky česneku, sůl, pepř, salámek ( je jedno jestli měkký a nebo suchý), tvrdý sýr, vajíčko, cibule a zelenina podle chuti (já používám rajčata a papriku)
alobal, plech, trouba
Postup přípravy
Chléb rozdělte na tenké plátky, asi tak 1,5cm, co nejvíc dolů, ale chlebík neproříznout, musí zůstat pohromadě. Na másle orestujte česnek a přidejte sůl, pepř a poté nechte vychladnout. Když máslo s česnekem vychladne, potřete z obou stran všechny krajíce. Poté mezi krajíce naskládejte vše co máte připravené a co Vám šmakuje. Sýr můžete dát na plátky, já ho vždy nastrouhám a smíchám s vajíčkem, máme to tak radši, sýr se tahle všude lépe dostane a nádherně se vypeče, vajíčko podle množství sýru, někdy dám i dvě (ale také nemusí být vůbec). Povrch chlebíku potřu ještě směsí másla s česnekem.
Poté chlebík zabalíme do alobalu, dáme na plech a šup s ním do trouby. Pečeme tak na 200 asi 20 minut, poté chlebík rozbalíme a ještě dopečeme (asi tak 10 minut), musí mít křupavou kůrku.
Po upečení rozřezejte na plátky.
Je to opravdová bašta a hlavně tam můžete dát téměř cokoliv a dělat ho pokaždé jinak a plátky můžete přizpůsobit chuti všech členů rodinky.
Přejeme dobrou chuť.
Poté chlebík zabalíme do alobalu, dáme na plech a šup s ním do trouby. Pečeme tak na 200 asi 20 minut, poté chlebík rozbalíme a ještě dopečeme (asi tak 10 minut), musí mít křupavou kůrku.
Po upečení rozřezejte na plátky.
Je to opravdová bašta a hlavně tam můžete dát téměř cokoliv a dělat ho pokaždé jinak a plátky můžete přizpůsobit chuti všech členů rodinky.
Přejeme dobrou chuť.

Chléb před pečením.

Zabalený v alobalu.

A už je hotovo :o)
Nechte si chutnat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
SONULKA
(upraveno)
3. 11. 2009, 18:12
Výborný



nahlásit

Monanta
(upraveno)
6. 11. 2009, 10:31
@SONULKA
Tak to jsem moc ráda



nahlásit

holemka
(upraveno)
20. 10. 2009, 21:50
Všem doporučuji vyzkoušet.
Nám to moc chutnalo.
Na talíři jsme si na to ještě dávali kečup.


nahlásit

Monanta
(upraveno)
6. 11. 2009, 10:32
@holemka
Moc děkuji za krásný komentářík
Jsem ráda že recept chutnal




nahlásit

bosa nozka
(upraveno)
9. 10. 2009, 10:31
ahojte Naďo,dělala jsem včera váš recept na chlebík!!výborné..děkujeme.. naše
se olizovala.Rychlé a velmi chutné!Nenáročné na čas!!!
díky ..



nahlásit

Monanta
(upraveno)
6. 11. 2009, 10:33
@bosa nozka
Opožděně děkuji za krásný komentář
Jsem moc ráda že chlebík chutnal





nahlásit

Holy50
(upraveno)
1. 10. 2009, 21:22











nahlásit

Monanta
(upraveno)
4. 10. 2009, 15:20
@Holy50
Tak to jsem moc ráda
a děkuji za krásný komentářík





nahlásit

Monanta
(upraveno)
18. 9. 2009, 10:03
Moc děkuji za krásné komentáře
Mám velikou radost, že se recept na chlebík líbí a hlavně že chutná





nahlásit

vseta
(upraveno)
11. 9. 2009, 12:50




nahlásit
neposeda
(upraveno)
13. 7. 2009, 20:38
Dobrý večer Nadi, včera jsem dělala tu Vaší dobrotu. Musím říct, že jsme se všichni jen takhle olizovali
. Prostě úžasná mňamka. Je to rychlé, nenáročné na suroviny a čas, no prostě supéééér.
Už se těším, až to zase udělám. Díky za super receptík. Iveta







nahlásit

JADOL
(upraveno)
13. 7. 2009, 8:08
Nadi, receptík je SUPER
Dělala jsem ho už 3x a posílám ho dál
Včera jsem měla starší veliké pletýnky, tak jsem naplnila i ty, taky je to mňam
J.













nahlásit
anastazia6
(upraveno)
25. 6. 2009, 18:37
Tak jsem se na váš recept dneska vrhla. Mám jej naplněný a dokonce jsem do řezů dala plátečky tvaružek tak jsem na to zvědavá máme je moc rádi. Jinak postup je vše přesně podle vás. Moc se na tu baštu těšíme. Děkuji za receptík.



nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
23. 6. 2009, 23:08
Ten chleba má být čerstvý nebo může být už starší třeba jako na topinky
?Na zapékané rohlíky beru starší pečivo.

nahlásit

terany
(upraveno)
24. 6. 2009, 6:50
@Bylinka1
Já jsem vzala 2 dny starý
nahlásit

terany
(upraveno)
23. 6. 2009, 10:27
Právě jsem to dopekla a ochutnala
je to prostě supééééééééééééééér
děkujeme za výýýýýýýborný recept

































nahlásit
iva20
(upraveno)
23. 6. 2009, 8:58





nahlásit

liška01
(upraveno)
16. 6. 2009, 19:29














nahlásit

JIRUŠ
(upraveno)
16. 6. 2009, 19:03
Tak teď jsem udělala tento dobrý chlebík, rychlý a moooooooc dobrý!!!

nahlásit
puňta
(upraveno)
11. 6. 2009, 22:21
Dobrý večer, moc zdravím! Tak mě Váš recept tak nadchl, že jsme ho hned vyzkoušeli a měli naprosto vynikající večeři!
. Opravdu bezva recept - rychlé, v tom alobalu nevysušené a jak se to dopíká těch zbylých 10 minut.. super křupavá kůrčička...
. S nakrájením nebyly sebemenší problémy.. Moc zdraví a děkuje Pavlína





nahlásit

Monanta
(upraveno)
12. 6. 2009, 18:45
@puňta
Dobrý večer, no tak to jsem strašně ráda, že Vám chlebík chutnal
Moc děkuji za krásný a moc milý komentář, velice mě potěšil






nahlásit
Andris44
(upraveno)
10. 6. 2009, 13:00
Tomu říkám super nápad,určitě vyzkouším,vypadá to úžasně!!!


nahlásit

Monanta
(upraveno)
12. 6. 2009, 18:45
@Andris44
Moc děkuji



nahlásit

Jitule64
(upraveno)
8. 6. 2009, 22:53
Výborný nápad!!! Určo zkusím.


nahlásit

Monanta
(upraveno)
12. 6. 2009, 18:46
@Jitule64
Moc děkuji



nahlásit
libuli
(upraveno)
5. 6. 2009, 10:36
musí to být výborná mňamka, my to děláme v krbu venku a je to mňamozní


nahlásit

Jitule64
(upraveno)
8. 6. 2009, 22:54
@libuli
Nooo, v krbu bych to taky mohla udělat. Manžel bude mít svátek, to bude čučet a vůbec všichni...a postup je stejný?
nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
4. 6. 2009, 10:37
To může být dobré
a ještě víc se mi líbí ten nápad s vekou
.Zapečené rohlíky dělám a je to dobrota,takže to bude něco takového
.




nahlásit

GREPIK
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:35





nahlásit

Monanta
(upraveno)
2. 6. 2009, 18:13
@GREPIK
Krájí se to přímo v těch řezech, těsně pod tím krajícem, takže to vypadá jako obložený chléb



nahlásit

bububububu
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:44
@GREPIK
Andry já myslím, že fikneš jeden ten krajíc s tím marastem

nahlásit

GREPIK
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:47
@bububububu
no já bych asi řekla,že šikmo,aby byl vidět řez a bylo tam od všeho něco





nahlásit

bububububu
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:51
@GREPIK
aha no vidíš to
tož co se ptáš když to víš




nahlásit