(recept
si oblíbilo 518 návštěvníků)
4 porce
45 minut
Obložený, zapečený chlebík, velká bašta !!!

Potřebné ingredience
1 bochník chleba (já použila 1/2 Šumavy), máslo (asi tak 125g), 4 stroužky česneku, sůl, pepř, salámek ( je jedno jestli měkký a nebo suchý), tvrdý sýr, vajíčko, cibule a zelenina podle chuti (já používám rajčata a papriku)
alobal, plech, trouba
Postup přípravy
Chléb rozdělte na tenké plátky, asi tak 1,5cm, co nejvíc dolů, ale chlebík neproříznout, musí zůstat pohromadě. Na másle orestujte česnek a přidejte sůl, pepř a poté nechte vychladnout. Když máslo s česnekem vychladne, potřete z obou stran všechny krajíce. Poté mezi krajíce naskládejte vše co máte připravené a co Vám šmakuje. Sýr můžete dát na plátky, já ho vždy nastrouhám a smíchám s vajíčkem, máme to tak radši, sýr se tahle všude lépe dostane a nádherně se vypeče, vajíčko podle množství sýru, někdy dám i dvě (ale také nemusí být vůbec). Povrch chlebíku potřu ještě směsí másla s česnekem.
Poté chlebík zabalíme do alobalu, dáme na plech a šup s ním do trouby. Pečeme tak na 200 asi 20 minut, poté chlebík rozbalíme a ještě dopečeme (asi tak 10 minut), musí mít křupavou kůrku.
Po upečení rozřezejte na plátky.
Je to opravdová bašta a hlavně tam můžete dát téměř cokoliv a dělat ho pokaždé jinak a plátky můžete přizpůsobit chuti všech členů rodinky.
Přejeme dobrou chuť.
Poté chlebík zabalíme do alobalu, dáme na plech a šup s ním do trouby. Pečeme tak na 200 asi 20 minut, poté chlebík rozbalíme a ještě dopečeme (asi tak 10 minut), musí mít křupavou kůrku.
Po upečení rozřezejte na plátky.
Je to opravdová bašta a hlavně tam můžete dát téměř cokoliv a dělat ho pokaždé jinak a plátky můžete přizpůsobit chuti všech členů rodinky.
Přejeme dobrou chuť.

Chléb před pečením.

Zabalený v alobalu.

A už je hotovo :o)
Nechte si chutnat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Lionka
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:25
jůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů





nahlásit

Ink
(upraveno)
2. 6. 2009, 12:33


nahlásit

Monanta
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:11
@Ink
Moc děkuji za milý komentář
Rozhodně dopručuji, je to rychlá mňaminka





nahlásit
adakuk
(upraveno)
2. 6. 2009, 12:25
Dobrý den, já už pochvalu psala nedávno. Přidávám jenom malý postřeh. Já ten chleba potom řežu na plátky ne po řezu, ale doprotivky. Drží to vlastně tím spodkem a vypadá to náramně.




nahlásit

Monanta
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:20
@adakuk
Moc děkuji, zní to rozhodně super



nahlásit
azaleia
(upraveno)
2. 6. 2009, 10:57
tuhle dobrůtku taky dělám,ale zkuste místo chleba veku je to obr mnamka



nahlásit

Monanta
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:13
@azaleia
Moc děkuji, rozhodně vyzkoušíme



nahlásit
bambulka1
(upraveno)
1. 6. 2009, 19:31
dobrý den, mam dotaz, "po tom upečení se to má nařezat na plátky". není ten syr rozteklý po celém plátku z obou stran??? neodradím strávníky nevzhledným nakrájením? neumím si to představit. vypadá to báječně, jste šikula.
nahlásit

Monanta
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:18
@bambulka1
Moc děkuji za pochvalu
Vůbec se nemusíte bát, budete krájet přímo pod chlebíkem,samozřejmě na spodku trošku sýru zůstane,ale bude tou stranou ležet na talíři, taže vidět to nebude a zase je to lepší a šťavnatější
Nebo můžete zkusit nakrájet chlebík podle doporučení paní Hanky v ostatních komentářích








nahlásit

lejča
(upraveno)
30. 5. 2009, 8:52
vypadá to božsky...hned v týdnu vyzkouším..bude super večeře
díky


nahlásit

Monanta
(upraveno)
1. 6. 2009, 16:54
@lejča
Vůbec není zač
Moc děkuji za milý komentář
a ať si na chlebíku pochutnáte








nahlásit
Luciášš
(upraveno)
30. 5. 2009, 8:46
zítra upeču,vypadá to velice lákavě ,dnes máme k večeři čuníka

nahlásit

Monanta
(upraveno)
1. 6. 2009, 16:56
@Luciášš
Tak ať Vám chlebík chutná
a moc děkuji za krásný komentář





nahlásit
adakuk
(upraveno)
29. 5. 2009, 6:45
Mňam, mňam, mňam
, naprosto úžasné. Včera jsem objevila tento receptík, hned odpoledne upekla, dnes jsem přinesla poslední kousek ochutnat kolegyni do práce a i ta byla naprosto unešená
. Určitě vyzkoušejte, Hanka











nahlásit

Monanta
(upraveno)
1. 6. 2009, 16:58
@adakuk
Jééé tak to jsem moc ráda že jsem Vás inspirovala
a že Vám chlebík chutnal
Moc děkuji za krásný komentářík, udělal mi velkou radost








nahlásit

Lua
(upraveno)
28. 5. 2009, 21:04
vypadá to náramně a musí to být velká mnamka


nahlásit

Monanta
(upraveno)
1. 6. 2009, 17:01
@Lua
Moc děkujeme za krásný komentářík
Určitě vyzkoušejte, je to opravdu bašta





nahlásit
zuzka89
(upraveno)
28. 5. 2009, 12:46
Tedy to vypadá senzačně, hned jsem si takhle představila chléb Horal z Glóbudu, který s přítelem milujeme, a už se mi úplně zbíhají sliny.


nahlásit

Monanta
(upraveno)
1. 6. 2009, 17:11
@zuzka89
Moc děkujeme za krásný komentářík
Také máme oblíbence zrovna z Glóbusu a už se těšíme až ho také šoupneme do trouby






nahlásit

mil4a
(upraveno)
28. 5. 2009, 10:52
To vypadá dobře


nahlásit

Monanta
(upraveno)
1. 6. 2009, 17:12
@mil4a
Moc děkujeme



nahlásit

Visnery
(upraveno)
28. 5. 2009, 10:42


nahlásit