(recept
si oblíbilo 519 návštěvníků)
Obložený, zapečený chlebík, velká bašta !!!
Potřebné ingredience
1 bochník chleba (já použila 1/2 Šumavy), máslo (asi tak 125g), 4 stroužky česneku, sůl, pepř, salámek ( je jedno jestli měkký a nebo suchý), tvrdý sýr, vajíčko, cibule a zelenina podle chuti (já používám rajčata a papriku)
Postup přípravy
Chléb rozdělte na tenké plátky, asi tak 1,5cm, co nejvíc dolů, ale chlebík neproříznout, musí zůstat pohromadě. Na másle orestujte česnek a přidejte sůl, pepř a poté nechte vychladnout. Když máslo s česnekem vychladne, potřete z obou stran všechny krajíce. Poté mezi krajíce naskládejte vše co máte připravené a co Vám šmakuje. Sýr můžete dát na plátky, já ho vždy nastrouhám a smíchám s vajíčkem, máme to tak radši, sýr se tahle všude lépe dostane a nádherně se vypeče, vajíčko podle množství sýru, někdy dám i dvě (ale také nemusí být vůbec). Povrch chlebíku potřu ještě směsí másla s česnekem.
Poté chlebík zabalíme do alobalu, dáme na plech a šup s ním do trouby. Pečeme tak na 200 asi 20 minut, poté chlebík rozbalíme a ještě dopečeme (asi tak 10 minut), musí mít křupavou kůrku.
Po upečení rozřezejte na plátky.
Je to opravdová bašta a hlavně tam můžete dát téměř cokoliv a dělat ho pokaždé jinak a plátky můžete přizpůsobit chuti všech členů rodinky.
Přejeme dobrou chuť.
Poté chlebík zabalíme do alobalu, dáme na plech a šup s ním do trouby. Pečeme tak na 200 asi 20 minut, poté chlebík rozbalíme a ještě dopečeme (asi tak 10 minut), musí mít křupavou kůrku.
Po upečení rozřezejte na plátky.
Je to opravdová bašta a hlavně tam můžete dát téměř cokoliv a dělat ho pokaždé jinak a plátky můžete přizpůsobit chuti všech členů rodinky.
Přejeme dobrou chuť.
Chléb před pečením.
Zabalený v alobalu.
A už je hotovo :o)
Nechte si chutnat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lionka
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:25
jůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů
Ink
(upraveno)
2. 6. 2009, 12:33
tohle určitě vyzkouším, vypadá to úžasně
Monanta
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:11
@Ink
Moc děkuji za milý komentář Rozhodně dopručuji, je to rychlá mňaminka
adakuk
(upraveno)
2. 6. 2009, 12:25
Dobrý den, já už pochvalu psala nedávno. Přidávám jenom malý postřeh. Já ten chleba potom řežu na plátky ne po řezu, ale doprotivky. Drží to vlastně tím spodkem a vypadá to náramně.
Monanta
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:20
@adakuk
Moc děkuji, zní to rozhodně super
azaleia
(upraveno)
2. 6. 2009, 10:57
tuhle dobrůtku taky dělám,ale zkuste místo chleba veku je to obr mnamka
Monanta
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:13
@azaleia
Moc děkuji, rozhodně vyzkoušíme
bambulka1
(upraveno)
1. 6. 2009, 19:31
dobrý den, mam dotaz, "po tom upečení se to má nařezat na plátky". není ten syr rozteklý po celém plátku z obou stran??? neodradím strávníky nevzhledným nakrájením? neumím si to představit. vypadá to báječně, jste šikula.
Monanta
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:18
@bambulka1
Moc děkuji za pochvalu Vůbec se nemusíte bát, budete krájet přímo pod chlebíkem,samozřejmě na spodku trošku sýru zůstane,ale bude tou stranou ležet na talíři, taže vidět to nebude a zase je to lepší a šťavnatější Nebo můžete zkusit nakrájet chlebík podle doporučení paní Hanky v ostatních komentářích
lejča
(upraveno)
30. 5. 2009, 8:52
vypadá to božsky...hned v týdnu vyzkouším..bude super večeře díky
Monanta
(upraveno)
1. 6. 2009, 16:54
@lejča
Vůbec není zač Moc děkuji za milý komentář a ať si na chlebíku pochutnáte
Luciášš
(upraveno)
30. 5. 2009, 8:46
zítra upeču,vypadá to velice lákavě ,dnes máme k večeři čuníka
Monanta
(upraveno)
1. 6. 2009, 16:56
@Luciášš
Tak ať Vám chlebík chutná a moc děkuji za krásný komentář
adakuk
(upraveno)
29. 5. 2009, 6:45
Mňam, mňam, mňam , naprosto úžasné. Včera jsem objevila tento receptík, hned odpoledne upekla, dnes jsem přinesla poslední kousek ochutnat kolegyni do práce a i ta byla naprosto unešená . Určitě vyzkoušejte, Hanka
Monanta
(upraveno)
1. 6. 2009, 16:58
@adakuk
Jééé tak to jsem moc ráda že jsem Vás inspirovala a že Vám chlebík chutnal Moc děkuji za krásný komentářík, udělal mi velkou radost
Lua
(upraveno)
28. 5. 2009, 21:04
vypadá to náramně a musí to být velká mnamka
Monanta
(upraveno)
1. 6. 2009, 17:01
@Lua
Moc děkujeme za krásný komentářík Určitě vyzkoušejte, je to opravdu bašta
zuzka89
(upraveno)
28. 5. 2009, 12:46
Tedy to vypadá senzačně, hned jsem si takhle představila chléb Horal z Glóbudu, který s přítelem milujeme, a už se mi úplně zbíhají sliny.
Monanta
(upraveno)
1. 6. 2009, 17:11
@zuzka89
Moc děkujeme za krásný komentářík Také máme oblíbence zrovna z Glóbusu a už se těšíme až ho také šoupneme do trouby
mil4a
(upraveno)
28. 5. 2009, 10:52
To vypadá dobře
Monanta
(upraveno)
1. 6. 2009, 17:12
@mil4a
Moc děkujeme
Visnery
(upraveno)
28. 5. 2009, 10:42