(recept
si oblíbilo 1628 návštěvníků)
Pizza z pizzerie v Severní Itálii

Potřebné ingredience
Těsto na 2 plechy:3 hrnky hl. mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje +
Kvásek: 42g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:olej, protlak Bazilico,sůl/málo/ , bazalka, mozzarella / v nálevu 1ks nebo 20dkg nastrohané na plátky /, pak např. olivy, houby... , 30dkg šunky na nudličky nebo natrhanou, oregáno, ementál na hrubo15dkg a asi 30dkg anglické slaniny na tenko.
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly.Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

anchel
(upraveno)
20. 10. 2011, 17:20
Luxusní


nahlásit

lidare
(upraveno)
4. 10. 2011, 19:37




nahlásit
kleverka
(upraveno)
4. 10. 2011, 19:12












nahlásit

žingi
(upraveno)
27. 9. 2011, 12:31
včera jsem dělala podle vašeho rozpisu těsto a jen se zaprášilo http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3774707



nahlásit

31423
(upraveno)
25. 9. 2011, 11:12
Taky jsme dělaly a je fakt
.Jinou pizzu ted už nedělám, a to jsem vyzkoušela plno receptů a ta je naprosto bezkonkurenční



nahlásit

dolik76
(upraveno)
21. 9. 2011, 20:38




nahlásit

Berousci
(upraveno)
3. 9. 2011, 17:08
Dělám ji podle Vašeho receptu pravidelně cca 2x do měsíce už víc jak půl roku...právě ji máme v troubě,já vždy připravím jen těsto a zbytek už je práce mého "6letého kuchtíka" ...je FAKT LUXUXNÍÍÍÍ - jinou už neděláme !!!





nahlásit

Kamis1
(upraveno)
17. 8. 2011, 4:59
¨Taky jsme si ji tam dávali.

nahlásit

Maxulinka
(upraveno)
16. 8. 2011, 8:40
tak sem ji taky zkusila a supééééééér
manža i děti se olizovaly až za ušima je to opravdu
děkuji moc za recept







nahlásit
Sony1
(upraveno)
20. 7. 2011, 9:32








nahlásit

Dada34
(upraveno)
26. 6. 2011, 17:12



nahlásit

jeremy
(upraveno)
26. 6. 2011, 16:41






nahlásit

alimama
(upraveno)
14. 6. 2011, 22:43
Opravdu skvělé těsto - konečně se i mně povedla pizza jak od profíků. Děkuji!!!

nahlásit

Venda2222
(upraveno)
13. 6. 2011, 16:48
SUPER recept,
vřele doporučuji všem!Jiné těsto už dělat nebudu





nahlásit

marketaryg
(upraveno)
22. 5. 2011, 14:46
Nejlepší pizza








nahlásit

JanaSL.
(upraveno)
16. 5. 2011, 14:53
já dělám pizzu už jedině podle vašeho receptu
vyzkoušela jsem několik těst, ale tohle nám chutná nejvíc





nahlásit

ochyda
(upraveno)
29. 4. 2011, 19:09









nahlásit
ddandulla
(upraveno)
3. 3. 2011, 20:34
Zdravím,dnes jsem dělala poprvé tuto pizzu a je V*Y*N*I*K*A*J*Í*C*Í.Určitě bude dělat častěji.Děkuji moc za recept.


nahlásit
Fishie
(upraveno)
2. 3. 2011, 11:56
Výborná
dělala jsem již po několikáté
. Jesti byl někdo v minulém životě pes a ( já zcela asi určitě) a v těstě z kostky droždí ho pořád cítí ( já tedy ano .... jediná z rodiny
) ... tak jsem dnes dělala těsto ze sušeného droždí .... a necítila jsem vůbec nic
......






nahlásit

Loffda
(upraveno)
11. 1. 2011, 23:07



nahlásit