(recept
si oblíbilo 1628 návštěvníků)
Pizza z pizzerie v Severní Itálii

Potřebné ingredience
Těsto na 2 plechy:3 hrnky hl. mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje +
Kvásek: 42g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:olej, protlak Bazilico,sůl/málo/ , bazalka, mozzarella / v nálevu 1ks nebo 20dkg nastrohané na plátky /, pak např. olivy, houby... , 30dkg šunky na nudličky nebo natrhanou, oregáno, ementál na hrubo15dkg a asi 30dkg anglické slaniny na tenko.
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly.Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ajchlerka
(upraveno)
7. 1. 2011, 15:52
super receptík, pizza z tohoto těsta je prosně mňamozní
, už nedělám jinou
, díky za recept









nahlásit

Zezulci
(upraveno)
25. 12. 2010, 21:07
Pavli, tak jsem dělala vaši pizzu a mňam, mňam
"chrochtá" celá rodina.Nesla jsem na ochutnání k sestře, strčila ji do krabice od pizzy a neteře mi nevěřily, že není z pizérie
Dala jsem jim recept a už pečou taky.Opravdu mňmka pro fajnšmekry, jak říká
Díky za super receptík




nahlásit
Eweli
(upraveno)
18. 12. 2010, 20:38






nahlásit

Ve.Ja
(upraveno)
28. 11. 2010, 20:02




nahlásit

síma
(upraveno)
8. 11. 2010, 10:48
Vynikající těsto!!!
Moc děkuji za recept






nahlásit
silvikch
(upraveno)
6. 11. 2010, 20:19
je úžasná děkuji moc za receptík, u nás už nikdo nechce žádnou jinou s vždx, když příjde návštěva, tak první na co se ptají, jestli bude ta luxusní pizza.







nahlásit

krepelka
(upraveno)
1. 11. 2010, 18:02
úžasné


nahlásit

pucanek
(upraveno)
26. 10. 2010, 14:53
vapadá moc dobře,určitě vyzkouším

nahlásit

LuckaŠ
(upraveno)
25. 10. 2010, 12:44
Tak u nás také monstózní úspěch
Dělala jsem z poloviční dávky (jen 2,5 strávníků) a manža byl pak smutný, že mu nezbylo jako zákusek


nahlásit
Radka.L
(upraveno)
24. 10. 2010, 20:36
Pavlo
úžasná pizza dneska sem ji upekla z polovični dávky bylo toho málo i manžel kterýmu jen tak něco nechutná vychvaloval jak je dobra takže budu pect časteji moooooc díky







nahlásit

síma
(upraveno)
21. 10. 2010, 12:01
Dnes vyzkoušíme, dám vědět jak to dopadlo



nahlásit

Ledura
(upraveno)
16. 10. 2010, 23:36



nahlásit
jitka 24
(upraveno)
14. 10. 2010, 10:20
Pavlo, moc děkuji za receptík na pizzu, je opravdu úúúúúúúžasná
, přidávám do oblíbených



nahlásit
Maikina01
(upraveno)
12. 8. 2010, 12:09

nahlásit

Annita
(upraveno)
1. 10. 2010, 19:54
@Maikina01
Děkuji moc všem za chválu,jsem moc ráda,že stále chutná a ,že konečně i Češi jí pořádou pizzu a ne jenom mraženou

nahlásit

anibag
(upraveno)
5. 8. 2010, 11:11








nahlásit

Dádule2
(upraveno)
28. 7. 2010, 21:53






nahlásit

ZPet
(upraveno)
19. 7. 2010, 15:20
nejlepší recept na těsto jiné už neděláme
díky za recept


nahlásit
PavlaDohnalova
(upraveno)
17. 7. 2010, 17:43
Skvělý recept
Těsto je skvělé, tenké a správně vláčné, jako z pizzerie
Upekla jsem hromadu plechů a všechno jsme snědli
Moc díky za recept




nahlásit

kurel
(upraveno)
12. 7. 2010, 12:45



nahlásit

vevercak78
(upraveno)
19. 6. 2010, 20:55
děkujeme za úžasný recept





nahlásit