Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Poctivý pečený drůbeží vývar :-)))

0.0
Poctivý pečený drůbeží vývar :-)))

Potřebné ingredience

Drůbeží skelety,cibule,mrkev,petržel,celer,pepř celý,nové koření celé,drůbeží bujón,sůl,nudle,máslo,pětrželová nať.

Postup přípravy

***

Suroviny si očistíme a omyjeme...

Skelety také omyjeme a očistíme od zbytků peří a nečistot...

Na plech dáme papír,naskládáme skelety-osolíme,přidáme připravenou zeleninu,bujón a koření....cibuli a česnek neloupeme kvůli barvě.....

dáme do trouby....

na cca 200 stupňů.....

pečeme až skelety zezlátnou asi 30-45 minut,každá podle své trouby.....

musí pustit krásnou zlatou šťávičku....

vše dáme do hrnce a přilijeme vodu.....

co nejrychleji na velkém plameni přivedeme k varu.....

až začne vařit......

přesuneme na nejmenší hořák,úplně zeslabíme....

a necháme 3-7 hodin PROBUBLÁVAT!!!!!V tom je to tajemství zlatavého vývaru :-)))

já do vývaru nedávám upečenou zeleninu,ale kdo má rád,ať si ji tam dá,já si nachystám novou,čerstvou-máme rádi ne moc uvařenou,nakrájím na nudličky,na kolečka,to je jedno a dám zpěnit na máslo....

takto zpěněnou zeleninku dám povařit do polévky,přidám obrané masíčko za skeletů.zvlášť uvařené nudle a sekanou petrželovou nať,nebo pažitku-zapoměla jsem fotit :-(( a ......

máme hotovo....práce a trpělivost se vyplatí,vývar je opravdu velmi chutný a lahodící oku svou krásnou nezkalenou zlatavou barvou....jako od babičky.. :-))))

přeji DOBROU CHUŤ :-))))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marky18 23. 8. 2012, 23:36
Skvělá, výborná mňamka!!!díky (Y) (Y) (Y)
liba1963 24. 8. 2012, 16:39
@marky18 (L)Jsem moooooc ráda,že chutnalo (L) (L) (hello) (hello)
IrushS 29. 1. 2012, 12:40
Nějak postrádám význam toho bujónu (F) Ale proti gustu... dobrou chu´t (F)
liba1963 31. 1. 2012, 9:03
@IrushS Bujón tam dávat nemusíte,když chcete mít opravdu poctivý a hlavně zdravý vývar,to záleží na vás. (hello) (hello)
evicela 29. 1. 2012, 12:33
(Y) jo to je aspon polívka, to opečení dělá hrozně moc , i když se vaří třeba hovězí tak před vařením opéct i s kostma, to je (Y) a bujon dávám též , ale já kupuju ten Bio bez glutamátu.
TanjaFo 31. 1. 2012, 10:45
@evicela Tak to by mne nenapadlo dát do před vařením péct, ale proč ne, pokud je to pak dobré (Y)Babička zase říkala, že čím víc druhů masa, tím lepší vývar. (L)
liba1963 31. 1. 2012, 9:01
@evicela Aha,takže i hovězí máš vyzkoušeno?TAk to určitě zkusím taky (wash) (hello)
Krupino 28. 1. 2012, 12:13
neměl by být poctivý vývar bez toho bujónu *-) jinak vypadá lákavě (F)
liba1963 29. 1. 2012, 12:02
@Krupino (L)Romi,je to recept z televize a tam bujón dávali.Taky mě to přišlo divný :^),ale je to tak.Já jsem stejně bujón přidávala,i když jsem vývar dělala klasicky,máme rádi silné polívky :-) (L) (L) (hello) (hello)
nigina 28. 1. 2012, 12:04
Tak toto vyzerá famózne! (clamp) (Y) Neviem, či to bol Polreich alebo iný v inom programe (TV) vykladal, že aby sme získali dobrý vývar, treba kosti vopred upiecť. Už som na to temer zabudla... vďaka za pripomenutie a za váš recept. Nabudúce to veru skúsim |:o) (hello) (L) (hello)
liba1963 29. 1. 2012, 12:00
@nigina (L)Kristi,,je to tak,bylo to v televizi,ale je to dlouho ,tak už nevím,kde to dávali. *-) Ukazovali z kuřecích skeletů,ale mluvili obecně o vývarech (wash).Nedovedu si představit péct hovězí ,-) Ale pravda je,že čím delší a mírnější var,tím lepší vývar (Y) (L) (L) (hello)
NikaV 27. 1. 2012, 11:32
To tedy vypadá zajímavě a moc dobře (Y), zrovna se chystám na vývar z krůtích krků, ale to by asi takto nešlo, když mám maso a kosti bez kůže a moc libové... Ale určitě brzy vyzkouším i tenhle Váš recept. |:o) A s tím pomalým vařením máte stoprocentní pravdu, masoxy a spol. se můžou jít zahrabat. ,-)
Pekyska 29. 1. 2012, 12:46
@NikaV vždyť je tam bujon *-) (F)
liba1963 31. 1. 2012, 8:57
@Pekyska Bujón tam je,je to převzatý recept z televize,ale to už záleží na každém,jestli si ho tam dá.Když dělám drůbeží vývary,pokaždé si říkám,že ho tam dávat nebudu,ale na konec ho tam vyždycky šupnu ,-),aby byla polívka silnější (jidlo) (L) (hello)
NikaV 30. 1. 2012, 13:23
@Pekyska A jo, vidíte, ten s radostí vynechám. (H) :-D
liba1963 28. 1. 2012, 11:45
@NikaV (L)Domčo,bez kůže by to bylo o ničem,z ní právě ta krásná barvička polívečky (jidlo) (jidlo) (jidlo) (L) (hello)
NikaV 30. 1. 2012, 13:26
@liba1963 Určitě, už se těším, až to vyzkouším. Ale pro nás vážně bez toho bujónu, který jsem původně přehlídla, neva? (H) ,-) :-D
liba1963 31. 1. 2012, 8:54
@NikaV *-)Chvilku popřemýšlím *-)......no....neva ,-) I když já stejně do vývarů bujón přidávám,ale pro děti bych určitě nedávala. (L) (L) (hello) (hello)
NikaV 31. 1. 2012, 10:38
@liba1963 Uf... ulevilo se mi. Jste milá a hodná a nejlepší. Díky!!! ,-) ,-) ,-) ,-) :-D :-D :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie