Poctivý pečený drůbeží vývar :-)))
Potřebné ingredience
Drůbeží skelety,cibule,mrkev,petržel,celer,pepř celý,nové koření celé,drůbeží bujón,sůl,nudle,máslo,pětrželová nať.
Postup přípravy
Suroviny si očistíme a omyjeme...
Skelety také omyjeme a očistíme od zbytků peří a nečistot...
Na plech dáme papír,naskládáme skelety-osolíme,přidáme připravenou zeleninu,bujón a koření....cibuli a česnek neloupeme kvůli barvě.....
dáme do trouby....
na cca 200 stupňů.....
pečeme až skelety zezlátnou asi 30-45 minut,každá podle své trouby.....
musí pustit krásnou zlatou šťávičku....
vše dáme do hrnce a přilijeme vodu.....
co nejrychleji na velkém plameni přivedeme k varu.....
až začne vařit......
přesuneme na nejmenší hořák,úplně zeslabíme....
a necháme 3-7 hodin PROBUBLÁVAT!!!!!V tom je to tajemství zlatavého vývaru :-)))
já do vývaru nedávám upečenou zeleninu,ale kdo má rád,ať si ji tam dá,já si nachystám novou,čerstvou-máme rádi ne moc uvařenou,nakrájím na nudličky,na kolečka,to je jedno a dám zpěnit na máslo....
takto zpěněnou zeleninku dám povařit do polévky,přidám obrané masíčko za skeletů.zvlášť uvařené nudle a sekanou petrželovou nať,nebo pažitku-zapoměla jsem fotit :-(( a ......
máme hotovo....práce a trpělivost se vyplatí,vývar je opravdu velmi chutný a lahodící oku svou krásnou nezkalenou zlatavou barvou....jako od babičky.. :-))))
přeji DOBROU CHUŤ :-))))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé