Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Cuketový nákyp

0.0
Cuketový nákyp

Potřebné ingredience

500 g cukety, 100 g tvrdého sýra (nivy), 150 g měkkého salámu, 2 až 3 vejce, 3 lžíce oleje, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 5 lžic hladké mouky, 1 prášek do pečiva, směs koření na mleté maso, sůl

Postup přípravy

Cuketu, sýr a měkký salám nastrouháme nahrubo. Přidáme vejce, olej, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva. Dochutíme kořením a osolíme. Hmotu rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180°C asi 40 minut. Nákyp podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ronny 3. 8. 2013, 12:14
Recept zkouším, vypadá dobře a mám ho právě v troubě. Na pohled vypadá už hotový, ale když jsem do něho řízla, je to pořád řídké. Je to tak správně? Dala jsem to zpět do trouby, aby se to dodělalo, tak uvidíme, jak to dopadne.
miraka (upraveno) 19. 9. 2013, 20:02
@Ronny Když ho mám hotový, je takový vláčný, dělala jsem ho už mockrát a mám ho takový pokaždé. Stačí ho mít na povrchu dozlatova. Je zajímavé, že kamarádka ho má tuhý jako buchtu a krájí ho na plechu na čtverce *-). Nám doma ale chutná tak, jak ho dělám já (pl). Možná to bude použitím různých typů trub - já mám horkovzdušnou, ona plynovou, já používám zapékací mísu, ona plech - a pak má nákyp nižší a sušší. V každém případě přeji dobrou chuť i pro příští pokus :-$ (hotdog) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie