(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
Včelí úly plus skvělá vychytávka z netu, nelze pak nevyklopit :-)

Potřebné ingredience
Na 30 ks TĚSTO: 160g piškotů+120g cukr moučka+60g másla+2 lžíce rumu + 2 lžíce mléka + 1 lžíce kakaa+ 2 žloutky a hrst mletých ořechů, mandlí…. NÁPLŇ: 120g másla+120g cukru+ žloutek+ 2 lžíce rumu nebo klasika pudinkový nebo 1:1 nutela a máslo
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto smícháme a dáme do ledničky alespoň na dvě hodiny. Smícháním připravíme i krém. A pak použijeme vychytávku - mikrotenový pytlík nebo kus igelit. folie, nemusíme tak formičku vůbec vysypávat cukrem a jede to jako na drátku. Viz foto.

Vložíme do formičky igelit

Vmáčkneme těsto

Prstem, tvořítkem nebo koncem malé vařečky uděláme otvor

Krááásně vytáhneme s igelitem ven

Pak už jen naplnit a přilepit linecké nebo piškot, jde tpo fakt jeden za druhým
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Marti W.
(upraveno)
18. 12. 2015, 19:18


nahlásit
babkamt
(upraveno)
31. 10. 2015, 19:46



nahlásit

mišus
(upraveno)
23. 10. 2015, 11:45
Já si vzpomínám, jak jsme s mamčou třískaly hřbetama rukou o linku, aby se to vyklopilo!















nahlásit

Markousekkk
(upraveno)
23. 10. 2015, 11:39




nahlásit

cetina
(upraveno)
23. 10. 2015, 10:46
Výborný nápad.
Určitě letos využiji. Díky.


nahlásit
ivca40
(upraveno)
18. 10. 2015, 18:51
velice dobrý nápad určitě vyzkouším


nahlásit
hantonie
(upraveno)
11. 10. 2015, 19:25
při množství, jaké každý rok dělám... 120 ks to je bezva vychytávka, určitě letos využiju
díky





nahlásit

Atuna
(upraveno)
11. 10. 2015, 18:59



nahlásit
tetakniha
(upraveno)
15. 12. 2014, 12:44
Skvělý nápad, já letos používala fólii i na formičku rohlíčků, ale tohle mě nenapadlo, taky úlky vždycky mlátím o vál a to je vysypu cukrem, dvakrát to jde a jednou ne, fakt super tip
nahlásit

Kemy
(upraveno)
15. 12. 2014, 9:57



nahlásit

makama1
(upraveno)
14. 12. 2014, 21:52
a tak jsem dneska s úlkama zápasila,příště zkusím

nahlásit

Dan.ka
(upraveno)
14. 12. 2014, 20:14


nahlásit

Marci75
(upraveno)
14. 12. 2014, 20:11
Mě to přijde jako dobrá vychytávka. Mám otevírací formičky, nemůžu ořechy, takže nahrazuji třeba kokosem a i z těch otevíracích se to deformuje, takže když se to vyloží potravinovou fólií, nepřilepí se těsto na stěny a je to o mnoho rychlejší, žádné opatrné otevírání formiček

nahlásit

Baandr
(upraveno)
14. 12. 2014, 20:02
Tak já to určitě zítra zkusím, budu dávat těsto do formiček stromečků. Loni mi to nešlo vůbec vyklopit. A škoda, že jsem tenhle návod neviděla dneska dopoledne, dělala jsem sněhuláky a to taky byla hrůza vyklápět.
nahlásit

Baandr
(upraveno)
15. 12. 2014, 19:09
@Baandr
Tak jsem to dneska zkoušela a fakt super.
. Proč jsem o tom nevěděla dřív? Bych si ušetřila každý vánoce nervy s vyklápěním.


nahlásit

plamenek
(upraveno)
14. 12. 2014, 19:38
Nedávám do těsta máslo, ani mléko. je to zbytečné, dám méně piškotů a více vlašských ořechů, je to mastné až až. Maximálně kápnu vodu. Nechám je oschnout a pak polévám čokoládou. Vyklápět mi jdou dobře i bez cukru atd.

nahlásit

Lennie
(upraveno)
14. 12. 2014, 19:14
Mě to taky přijde zbytečná práce.... Já udělám kuličku - obalím v moučkovém cukru nebo kakau, vmáčknu, udělám důlek, klepnu - a je venku. Nemám s vyklápěním problém

nahlásit

Pavča78
(upraveno)
14. 12. 2014, 19:07
.
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
14. 12. 2014, 19:00
Nemám s vyklápěním problém.

nahlásit
jitka2203
(upraveno)
14. 12. 2014, 18:55
ještě se mi nestalo abych úlky z formičky nevyklepla - toto mi příjde dost složité
nahlásit