Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

ŠVÝCARSKÉ VČELÍ ŽIHADLO

0.0
ŠVÝCARSKÉ VČELÍ ŽIHADLO

Potřebné ingredience

200 G. másla, 100 g. cukru, strouhaná citrónová kůra z 1 citronu, 3 vejce, 400 g. hladké nebo polohrubé mouky, špetka soli, 1 balíček kypřícího prášku. OBLOŽENÍ : 100 g. strouhaného kokosu, 50 g. kokosových lupínků, 150 g. cukru, 300 ml smetana ke šlehání.

Postup přípravy

Plech vymažeme nebo vyložíme papírem na pečení. Na těsto ušleháme máslo, cukr a citronovou štávu, dokud se cukr nerozpustí. Postupně přišleháme vejce. Navrch prosejeme mouku smíchanou se solí kypřícím práškem. Vše lehce promícháme. Těsto rozprostřeme na plech a povrch uhladíme. Na obložení smícháme strouhaný kokos, kokosové lupínky a cukr. Těsto směsí rovnoměrně posypeme. Pečeme asi 25 minut dozlatova. Podle potřeby moučník zakryjeme alobalem. aby nezhnědl. Moučník po vyjmutí z trouby ihned zakapeme tekutou smetanou. Necháme ho na plechu vychladnout a nakrájíme na kousky. Podáváme s kávou.
RADA : Švýcarská bílá káva pro 4 osoby : Za stálého šlehání rozehřejeme 200 ml mléka. Smícháme ho se 375 ml černé kávy a rozdělíme do šálků. Ozdobíme 150 ml šlehané smetany a 40 g. čokoládových hoblinek.

Příprava surovin : hladká mouka, strouhaný kokos+ kokosové plátky, cukr, máslo, smetana, citron, kypřící prášek a vejce....

Těsto je hustší, musíme ho rozprostřít na menší plech vyložený pečícím papírem ...

...posypeme kokosem a vložíme upéct do trouby ....

... při pečení dáme pozor na připálení...

...pokud se povrch připaluje, ochráníme ho po další dobu pečení alobalem...

... výsledkem jsou super řezy, po kterých se jen zapráší...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

katulik 29. 6. 2008, 19:50
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
HLN (upraveno) 11. 7. 2008, 19:30
@katulik :-) (F) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie