(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Úžasné řezy ALA kokosový Pribiňáček

Potřebné ingredience
popsané přímo v receptu
Postup přípravy
Pečeno v dortové formě kulaté, průměr 26 cm. Formu vyložit dole pečícím papírem..péct 7 minut na 175 stupňů a pak asi 20 minut na 155 stupňů. Upečené vyklopit na mřížku a nechat schládnout.
Těsto:
2 vejce šleháme do pěny se 120g pískového cukru. Potom pomalu přiléváme 100ml oleje a stále šleháme, přidáme 3 polévkové lžíce kakaa, 150ml mléka a nakonec 250g polohrubé mouky s 1 práškem do pečiva. Dáme péct.
Krém:
Do nerezového nebo teflonového hrnce dáme lehce!!!!! na sucho pražit asi 100g kokosu a pak zalijeme 250ml mléka a povaříme asi 5 minut. Necháme schládnout a přes sítko vytlačíme kokosové mléko.
200ml kokosového studeného mléka, 1 vanilkový cukr a 3 lžičky hladké mouky svaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout.
1/4 másla, 2 lžíce cukru moučka /ten podle chuti, jak kdo má rád sladké/, 1 lžíci rumu - vyšleháme. Pak přišleháme kaši z kokosového mléka a 1 tvaroh ve vaničce.
Korpus potřeme krémem a pocákáme čokoládou na vaření rozpuštěnou se ztuženým tukem.
Dáme vychladit a pak už si jen pomlaskáváme... :-)
Těsto:
2 vejce šleháme do pěny se 120g pískového cukru. Potom pomalu přiléváme 100ml oleje a stále šleháme, přidáme 3 polévkové lžíce kakaa, 150ml mléka a nakonec 250g polohrubé mouky s 1 práškem do pečiva. Dáme péct.
Krém:
Do nerezového nebo teflonového hrnce dáme lehce!!!!! na sucho pražit asi 100g kokosu a pak zalijeme 250ml mléka a povaříme asi 5 minut. Necháme schládnout a přes sítko vytlačíme kokosové mléko.
200ml kokosového studeného mléka, 1 vanilkový cukr a 3 lžičky hladké mouky svaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout.
1/4 másla, 2 lžíce cukru moučka /ten podle chuti, jak kdo má rád sladké/, 1 lžíci rumu - vyšleháme. Pak přišleháme kaši z kokosového mléka a 1 tvaroh ve vaničce.
Korpus potřeme krémem a pocákáme čokoládou na vaření rozpuštěnou se ztuženým tukem.
Dáme vychladit a pak už si jen pomlaskáváme... :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Koblížci
(upraveno)
28. 10. 2008, 14:33
Vyzkoušela jsem korpus ke klasickému pařížáku a harlekýnu! Super! Od nerozeznání od těchto dortíků..teda pár let zpátky..dnes už zákusky nejsou co dřív..

nahlásit