Perník- Božský perník od zindule

Potřebné ingredience
Podle pani Blanka B. (vegga) ID 29893 | Děkuji za receptík

Nakrojený perník zdá se mi moc mokrý a mastný
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

vlastova
(upraveno)
28. 3. 2009, 19:55


nahlásit
Eva 333
(upraveno)
23. 2. 2009, 23:10
môžte mi niekto napísať recept na tento perník, už som ho raz piekla , ale zabudla som si uložiť recept, resp. som myslela , že ho nájdem, ale nejako sa tu stratil, dakujem vám veľmi pekne.
nahlásit

tomtyna
(upraveno)
24. 2. 2009, 18:07
@Eva 333
Evi tady máte receptík božský perník od zindule 2 hrnky mléka 1 hrnek oleje - stačí 3/4 hrnku 1 vejce 2 lžíce tmavého kakaa 1 skořicový cukr 1 hrnek cukru 3 hrnky hladké mouky 1 prášek do perníku 1 prášek do pečiva 1 čokoládový puding 1 lžíce marmelády 3 lžíce rumu Postup: Program Rychlý (nebo Těsto pokud chceme a máme na pekárně předehřev), necháme cca 15 minut umíchat, vytáhneme metly a nastavíme program Pečení. Po ukončení píchneme špejli, pokud je na ní nalepené těsto, program Pečení zapneme znovu a už hlídáme. Hlavně nechat ve vytáhnuté formě vychladnout a pak opatrně vyklopit. Nastavení pekárny: Program Těsto a následně Pečení PERNÍK OD Blanka B. (vegga) ID 29893 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, (může být i méně) 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 skořicový cukr, 1 hrnek cukru (dávám krystal nebo krupici), 3 hrnky hladké mouky, 1 prášek do perníku, 1 prášek do pečiva, 1 čoko puding, 1 lžíce marmelády, 3 lžíce rumu (já nedávám, kvůli dětem) POSTUP PŘÍPRAVY Vše dáme do nádoby DP a nastavíme program těsto.Necháme míchat 15 min a pak zapneme program pečení.Musíte hlídat špejlí ale peče se asi hodinu a půl. Po upečení necháte vychladnout,vyklopíte.Pak zdobíte dle vlastní fantazie.Můžete ho nechat jen tak a nakrájet.Já rozkrojím na 3 plátky,každý pomažu marmeládou,i vršek a posypu kokosem.Nebo můžete polévat čoko polevou,nebo jen pocukrovat,můžete plnit krémem,přidat do těsta oříšky......
nahlásit
Vlasatka
(upraveno)
8. 3. 2009, 17:43
@tomtyna
Zrovna jsem ho dopekla, měla jsem strach, jak se vyvede, když jsem si pročítala komentáře. Ale je úúúžasný!!!
Provoněl celý baráček, krásně nadýchaný, pěkná barvička, není suchý ani mokrý. Dala jsem 2 hrnky mléka, jak je psáno, ale jen půl hrnku oleje. Nedala jsem lžíci marmelády ani rum. Pekla jsem ho na program třený koláč, 10 min. míchání a hodinu a půl pečení a je akorát. Krásně šel vyklopit z formy, je pěkně vysoký, tak jsem ho rozřízla a mázla marmoškou. Teď čekám až se rodina přižene z hor a na posezení se sežere, protože je fakt výborný.




nahlásit
jimiks
(upraveno)
6. 2. 2009, 9:46
Ahoj holky, musím tedy oponovat, tento perník je náš nejoblíbenější, asi záleží na pekárně, já mám Moulinex XXL a peču ho 1,5 hod. je propečený. Jediná vada, že je moc vysoký a špatně se jí. takže ho prokrojím dvakrát a promáznu marmoškou a je super. Krásně voňavý. Chválí ho i můj manža, který jen tak něco nepozře. Ale jak píšu každá pekárna je jiná a každý mlsný jazýček také, co chutná jednomu, nemusí chutnat druhému.
nahlásit

Dagmajka
(upraveno)
1. 2. 2009, 8:55
Pekla jsem ho před dvěma dny v domácí pekárně, místy byly hrudky nerozmíchané jakoby "zdrclé" mouky, přestože jsem pekárně při míchání ještě malinko pomáhala, ale jinak byl vynikající. Perník moc nemusím, ale tenhle byl opravdu parádní
. Udělala jsem na něj čokoládovou polevu a návštěva byla taky nadšená
Ale myslím, že klasicky rozmíchaný ručním šlehačem a upečený v troubě by byl ještě lepší, tedy dokonalý



nahlásit

ˇjaninabliz
(upraveno)
31. 1. 2009, 21:52
Včera jsem ho taky pekla a zdá se mi nedopečený a moc mokrý,zklamalo mi to bylo tam hromadu pochval a já teda moc spokojená nejsem,v troubě se vždycky povede.Pekla jsem 2 hodiny a stejně se nepropekl,tak snad jiný recept.Měšjte se fajn

nahlásit

tomtyna
(upraveno)
31. 1. 2009, 23:03
@ˇjaninabliz
Jani ja jsem ho taky dělala a v pekárně jsem ho pekla 2 hodiny ,a nakonec jsme ho nejedli namočila jsem ho namočila slepicím a mě se zdá moc tuhý ,mokrý a mastný tady na mmb mi to psalo vic maminek že se v pekárně nepovedl a na plechu jo , Jani onto v tom receptu je napsano 2 hrnečky mléka a 1 hrneček oleje podle mě by slačil jeden hrneček mléka a půl hrnku oleje ,jani tady jsi to přečtěte že nejte sama komu se perník v dom.pekárně nepovedl já taky nejsem spokojená myslela jsem jsi že bude lepší ale není tomu tak perník nic moc
já ho dělám vám lepší a když ho upeču tak manžel sní na posezení půlku plechu on perníky miluje
Mirka http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1647940














nahlásit

ˇjaninabliz
(upraveno)
31. 1. 2009, 23:23
@tomtyna
Ahojky Mirko já ho taky už suším slepicím a zítra jim ho na procházce dáme,zklamal mi a už se mi do jinýho nechce,zkusíme zas něco jinýho,lepší je na plech ten se povede vždycky,mějte se krásně s pozdravem Jana


nahlásit

brnenivkolenou
(upraveno)
24. 1. 2009, 9:57
já ho taky dělala, už předem se mi zdál hrnek oleje moc, dala jsem jen 1/4 hrnku a byl výborný !!!

nahlásit

Lavanda
(upraveno)
23. 1. 2009, 21:03
fakt to chce normální troubu a možná i méně oleje


nahlásit