Koláče - těsto, které dobře kyne

Potřebné ingredience
Těsto - 1/2 kg polohrubé mouky, 2 dcl oleje Lukana nebo máslo, kostka kvasnic, 1/4 l mléka, 12 kostek cukru(nebo asi 7 lžic kryst. cukru), 4 žloutky, trochu soli
Tvarohová náplň - 2 tvarohy (vymačkávám v utěrce, aby nevyly samá voda), 2 vanilkové cukry, 1 vejce, cukr podle chuti
Drobenka - trochu hrubé mouky, prášk. cukru, másla
na dohotovení - rozinky, povidla,vajíčko, máslo, rum
Postup přípravy
Dáváme na plech trochu od sebe na pečící papír.
Po upečení hned potřu rozpuštěným máslem s trochou rumu a ještě chvilku nechám přikryté papírem, po vychladnutí dávám do misek a přikryju igelitem.

Těsto se nechá dobře vykynout.

těsto se vyhazuje na pomoučněný vál a potom se roztáhne

Po vykynutí se malou lžičkou vyhazuje na pomoučněný vál a plní tvarohovou náplní a poklade rozinkama (namáčím si je dopředu ve troše vody a rumu), koláčky zabalíme

uděláme důlek a do toho se dávají povidla (nebo marmeláda)

...potřou se rozšlehaným vajíčkem a posypou drobenkou
na plech dáváme trochu od sebe na pečící papír

pečeme do zlatova, po upečení potřeme rozehřátým máslem s trochou rumu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu












