Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

tvarohové nočky s jahodovým přelivem

0.0
tvarohové nočky s jahodovým přelivem

Potřebné ingredience

250 g měkkého tvarohu, 1 nahrubo nastrouhané oloupané jablko, 150 g polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, krupice nebo hr.mpuka na zahuštění,drcené dětské piškoty
na přeliv jahody nebo jiné ovoce,trochu tvarohu, jogurtu či zakys.smetany a hroznový sukr

Postup přípravy

Tvaroh, jablko, pol. mouku, vejce, sůl spojíme v těsto,pokud je potřeba dosypeme asi 2 PL krupicí,či hr.moukou.Můžeme nechat na 10min odpočinout. Mezitím dáme vařit vodu a když zavaří lžičkou vykrajujeme nočky a váříme cca 10 min.
Mezitím si připravíme přeliv.Půlku ovoce rozmixujeme a smícháme s cukrem a tvarohem a druhou půlku jen nakrájím nadrobno a smíchám se vzniklou tvarohovou kaší.
Uvařené noky poleju přelivem a posypu drcenými piškoty, (můžete dát i kousek másla)Nám to jako malým prý vařila prabábi,ale já si to už nepamatuju a přitom je to taková dobrota (jí to i můj chlopek který sladkým jídlum moc nefandí).
Tak přeji dobrou chuť

dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Janca.st 3. 6. 2009, 14:04
MŇAMÓZNÍ MŃAMKA (radost) (zajic), chutnalo to celé rodině. Rychlé, levné a navíc zdravé :-) (Y) (Y) (Y) (Y). Syn má jaterní dietu, a tak se mi každý receptík hodí neb už téměř nevím, co vařit: Takže díky moc za tip (L) (L) (L) Janča a (child2) Rošíček
Ilonáček 25. 5. 2009, 12:22
(Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie