Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Pizza z tvarohového těsta, nekynoucí, vhodná při kojení :-)

0.0
Pizza z tvarohového těsta, nekynoucí, vhodná při kojení :-)

Potřebné ingredience

200g měkkého tvarohu (já dávám celou vaničku 250g), 6 lžic oleje (používám olivový), 1x vejce, 6 lžic mléka, 1/2 lžičky soli, 425g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva (používám rovnou celý).

Postup přípravy

Všechny ingredience nasypu do mísy a důkladně propracuji, aby se vše parádně spojilo. Vyválcuji těsto na velký plech a pokladu vším co dům dal.
Těsto pomažu směsí rajčatového protlaku, česneku, provensálského koření a soli. Kdo kojí, tak bez česneku a rajčata nadýmají, takže málo. Pokladu vším co najdu v lednici nebo je třeba spotřebovat - salám, tuňák, cibule (kojící ne), mozzarela, rajčata, papriky, brokolice .... rozmíchám v hrnečku vajíčko, aby se porušilo spojení a poleji tím pizzu.
Peče se při 200°C cca 30 minut. Okraje potřu směsí vody+oleje a pak asi 2x během pečení, nevysuší se a jsou měkkounké i pro synka. Cca 5 min před vyndáním dávám sýr Eidam. Během chvilky zmizí půlka plechu. Dobrou chuť i Vám a hlavně kojícím. Pizzu miluji a po tomto těstu mi synek nebrečel. :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

E.Evulenka 23. 11. 2012, 16:02
Téda, jak to , že toto těsto není slavnější? Zrovna jsem těsto dělala a je opravdu výborné! Udělala jsem dva tenké pláty / 2 plechy/ , dávám oliv. ojel i pod a na těsto , aby bylo křupavé a je vážně krásné-křehké, lehké.. (Y)
Ilonáček 27. 4. 2010, 11:07
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie