Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Šťavnatá buchta z letáku Spár podle Pohlreicha

0.0
Šťavnatá buchta z letáku Spár podle Pohlreicha

Potřebné ingredience

100g másla, 1 hrnek polohrubé mouky, 3 vejce, 1 hrnek cukru, 1 lžička PRDOPEČE, sůl SIRUP: 1 hrnek 100% jablečného džusu, 3 lžíce hnědého cukru (já dala normální), 1 lžička mleté skořice, strouhaná kůra z jednoho citronu

Postup přípravy

Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme moukou. V míse vyšleháme vejce s cukrem do husté světlé pěny. Vmícháme mouku, PRDOPEČ, sůl a vlažné rozpuštěné máslo.Těsto vlijeme do formy a pečeme cca 30 minut (každý dle své trouby), já ještě asi v polovině musela přikrýt alobalem. Buchtu vyklopíme a necháme chvilku vychladnout.

Poté vrátíme buchtu do formy, vydatně propícháme špejlí a přelijeme sirupem, který připravíme - v hrnci zahřejeme džus s cukrem, skořici a citronovou kůru, povaříme do mírného zhoustnutí (já vařila od doby varu cca 8 minut) a necháme asi půl hodinky vsáknout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie