(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Šťavnatá buchta z letáku Spár podle Pohlreicha

Potřebné ingredience
100g másla, 1 hrnek polohrubé mouky, 3 vejce, 1 hrnek cukru, 1 lžička PRDOPEČE, sůl SIRUP: 1 hrnek 100% jablečného džusu, 3 lžíce hnědého cukru (já dala normální), 1 lžička mleté skořice, strouhaná kůra z jednoho citronu
Postup přípravy
Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme moukou. V míse vyšleháme vejce s cukrem do husté světlé pěny. Vmícháme mouku, PRDOPEČ, sůl a vlažné rozpuštěné máslo.Těsto vlijeme do formy a pečeme cca 30 minut (každý dle své trouby), já ještě asi v polovině musela přikrýt alobalem. Buchtu vyklopíme a necháme chvilku vychladnout.
Poté vrátíme buchtu do formy, vydatně propícháme špejlí a přelijeme sirupem, který připravíme - v hrnci zahřejeme džus s cukrem, skořici a citronovou kůru, povaříme do mírného zhoustnutí (já vařila od doby varu cca 8 minut) a necháme asi půl hodinky vsáknout.
Poté vrátíme buchtu do formy, vydatně propícháme špejlí a přelijeme sirupem, který připravíme - v hrnci zahřejeme džus s cukrem, skořici a citronovou kůru, povaříme do mírného zhoustnutí (já vařila od doby varu cca 8 minut) a necháme asi půl hodinky vsáknout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé