(recept
si oblíbilo 167 návštěvníků)
1 roláda
22 minut
Bezé roláda jako z cukrárny

Potřebné ingredience
170 g cukru krupice, 70 g hladké mouky, 260 g bílků, 70 g mletých lískových oříšků, trocha moučkového cukru na posypání a 2 šlehačky 250g (nebo 3 po 200g) + 1 ztužovač
plech, pečící papír, cedník, utěrka
Postup přípravy
Ušleháme bílky s cukrem do tuha, pak lehce vmícháme mouku smíchanou s lískáčema. Rozetřeme na veliký plech vyložený peč. papírem a celé lehce posypeme moučkovým cukrem - používám malý cedníček. Pečeme 6-7 minut na 220°C. Vyndáme, otočíme na suchou utěrku a sloupneme papír. Necháme vychladnout, natřeme šlehandou (tu nesladíme) a až teď rolujeme. Zatím mi nikdy nepraskla. Je naprosto úžasná a na žadné rodinné oslavě u nás nesmí chybět.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

aknalb6677
(upraveno)
9. 4. 2014, 7:40

nahlásit
babkamt
(upraveno)
6. 4. 2014, 15:22





nahlásit

anemonka
(upraveno)
4. 4. 2014, 10:23




nahlásit

Pami
(upraveno)
30. 3. 2014, 8:29

nahlásit

nasta77
(upraveno)
30. 3. 2014, 6:52



nahlásit

JIRUŠ
(upraveno)
29. 3. 2014, 21:59









nahlásit

plamenek
(upraveno)
29. 3. 2014, 21:10
Ta je úžasná,dělala jsem taky, ale z celých vajec , mám hodně ořechů.
nahlásit

ssonda
(upraveno)
29. 3. 2014, 20:20




nahlásit
misule100
(upraveno)
29. 3. 2014, 19:44
nemáte tam napsané vejce, kolik se tá davá vajec,? děkujji
nahlásit

krivuska
(upraveno)
29. 3. 2014, 20:15
@misule100
Jak píše paní Alenka, žloutky se do rolády nedávají a těch 260 g bílků je zhruba z 8 vajec.
nahlásit

krišon
(upraveno)
29. 3. 2014, 20:08
@misule100
Do beze se žloutky nedávají, jen bílky ....
nahlásit

anešis
(upraveno)
29. 3. 2014, 12:50




nahlásit
Vera N
(upraveno)
29. 3. 2014, 12:42
Vypadá dokonale.

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
29. 3. 2014, 7:47

nahlásit