(recept
si oblíbilo 1628 návštěvníků)
Pizza z pizzerie v Severní Itálii

Potřebné ingredience
Těsto na 2 plechy:3 hrnky hl. mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje +
Kvásek: 42g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:olej, protlak Bazilico,sůl/málo/ , bazalka, mozzarella / v nálevu 1ks nebo 20dkg nastrohané na plátky /, pak např. olivy, houby... , 30dkg šunky na nudličky nebo natrhanou, oregáno, ementál na hrubo15dkg a asi 30dkg anglické slaniny na tenko.
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly.Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

SIMČA
(upraveno)
25. 11. 2007, 12:58
Tak jsme měli dnes pizzu k obědu a mlaskala celá rodina
to je bašta, je opravdu výborná
doporučuji všem. Simona










nahlásit

Annita
(upraveno)
3. 12. 2007, 15:55
@SIMČA


nahlásit

janina34
(upraveno)
18. 11. 2007, 17:31
Dobrý den Pavli, díky za super recept na pizzu, byla to velká mňamka
Jana



nahlásit

Annita
(upraveno)
3. 12. 2007, 15:56
@janina34


nahlásit

Dáša Z
(upraveno)
13. 11. 2007, 10:07
Musím říc pizza je super dobroučká


nahlásit

Annita
(upraveno)
3. 12. 2007, 15:56
@Dáša Z


nahlásit

MAMEMIMOMU
(upraveno)
11. 11. 2007, 14:24
Pavli, pizza byla opravdu superrrrrrrrr
Lepší jsme opravdu nejedli
Mlaskání bylo slyšet až na ulici.
)Díky, díky, díky. Míša






















nahlásit

Annita
(upraveno)
3. 12. 2007, 15:55
@MAMEMIMOMU

nahlásit

Noviasport
(upraveno)
4. 11. 2007, 19:00
Pavli, dneska jsem dělala vaši pizzu a
. Manželovi moc chutnala
Jednozančně nejlepší,jakou jsem kdy doma dělala, konečně mám ten pravej recept na pizzu
A pokud budete mít recept i na pizzu 4 druhy sýrů, bude to báječný!!!!



















nahlásit

Annita
(upraveno)
5. 11. 2007, 15:29
@Noviasport
To je moc dobře, děkuji.


nahlásit

Noviasport
(upraveno)
4. 11. 2007, 18:57
Pavli, dneska jsem našla Váš recept a musím jednoznačně říct

nahlásit

Annita
(upraveno)
3. 12. 2007, 15:56
@Noviasport
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)

nahlásit

anibag
(upraveno)
19. 9. 2007, 13:53
Pavlííííí
,,ani jsem to nestihla vyfotit
..výborná,,vynikající bezvadný recept,,,,,,moc děkuju,,,1****************************************************************************









































































nahlásit

Annita
(upraveno)
19. 9. 2007, 20:59
@anibag
Gabčóó, děkujííí
.Jsem moc ráda,že chutnala






















nahlásit

prdolka
(upraveno)
17. 9. 2007, 11:21
Patří tam i vejce?Někde jsem v komentářích jsem četla i o vejcích ale v receptu nejsou psaný..Děkuji Radka
nahlásit

Annita
(upraveno)
18. 9. 2007, 19:50
@prdolka
Ne ,ne ,ne.Těsto na pizzu má být opravdu takhle jednoduché !

nahlásit
AnniB
(upraveno)
8. 9. 2007, 15:20
Pavli i já se přidávám s velkými díky za tenhle super recept. Právě jsme do sebe nacpali 2 plechy
opravdu lepší pizzu jsem ještě nejedla a leckterá z pizzerie se může jít zahrabat. Je opravdu dokonalá
andrea


















nahlásit

Annita
(upraveno)
8. 9. 2007, 19:55
@AnniB
Díkyyyyyy Andrejko
.Pa pa














nahlásit

Hanka V.
(upraveno)
7. 9. 2007, 16:32
Právě jsem dopekla tuto pizzu a musím jenom chválit
je strašně dobrá
Pekla jsem v pekárně a dala 1 a půl lžičky sušeného droždí a je prostě úžasnáááá
Dělala jsem tři menší
s ananasem, sýrovou a všehochuť a je to prostě bomba
Opravdu jako v pizzérii
Už ho mám v oblíbených
Díky za super recept
Hanka















![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)


nahlásit

Annita
(upraveno)
7. 9. 2007, 21:51
@Hanka V.
Děkuji Hani a přeji dobrou chuť
i pro příště






nahlásit

cicmoši
(upraveno)
7. 9. 2007, 0:01












nahlásit

Annita
(upraveno)
7. 9. 2007, 21:49
@cicmoši
Moc děkuji a nechte si i pro příště chutnat.
A dejte si i víno.




nahlásit

Modro_očka
(upraveno)
15. 8. 2007, 21:51
Tak mám info pro všechny, které shání Basilico protlak.. Včera jsem v Albertu viděla asi něco podobnýho, nejmenovalo se to teda přímo Basilico, ale byl to italský protlak s bazalkou v plechovce, takže by to mohlo být podobné nebo snad i stejné..
měli ho v části s mezinárodními výrobky...


nahlásit

klaruska5
(upraveno)
14. 8. 2007, 9:23
Tak už mi taky kyne
Doufám, že se povede


nahlásit

Annita
(upraveno)
17. 8. 2007, 18:08
@klaruska5
Bravo Klárko. Mám radost,že chutná.


nahlásit

klaruska5
(upraveno)
14. 8. 2007, 10:57
@klaruska5
Tak už je hotová a fakt mooc dobra, super receptík



nahlásit

Modro_očka
(upraveno)
13. 8. 2007, 20:55
Když vidím tenhle receptík a ty komentáře už se mi sbíhají sliny
už se těším, jak ji vyzkouším.. Jen jsem se chtěla zeptat, zda už se někomu podařilo zjistit receptík na Quatro Formaggi (čtyři druhy sýrů) a taky, když používáte smetanu na šlehání, jak ji "udržíte" na těstu, to nesteče?
díky všem za postřehy a doporučení



nahlásit

Annita
(upraveno)
17. 8. 2007, 18:08
@Modro_očka
Receptík na Quatro formaggi se mi zatím sehnat nepodařilo,ale hned jak budu mít,určitě zveřejním.


nahlásit
klaros
(upraveno)
13. 8. 2007, 20:36
už jsem dělala pizzu asi 100x ale fakt žádná nebyla tak dobrá





nahlásit

Annita
(upraveno)
17. 8. 2007, 18:05
@klaros
Díky Klárko.Gratuluji!



nahlásit
Eficenka
(upraveno)
13. 8. 2007, 20:26
Moc děkuji za receptík, dala jsem tam papriky, rajčata.... no co bylo na zahrádce, manžel prvně se tvářil,že není králík aby jedl tolik zeleniny.... A už si šel 4 krát přidat.
díky

nahlásit

Annita
(upraveno)
17. 8. 2007, 18:04
@Eficenka
Supr !



nahlásit

clovicek
(upraveno)
10. 8. 2007, 13:01
Zkoušela jsem ji už před delší dobou a je výborná.Žádnou jinou už neděláme
.Použila jsem obyč.protlak a pizza koření od Vitany a i tak nemá chybu. Díky za recept. Monika

nahlásit

Annita
(upraveno)
10. 8. 2007, 21:52
@clovicek
Děkuji Mončo


nahlásit
savena
(upraveno)
4. 8. 2007, 13:51
nemáte nějterá zkušenost s pecí přímo na pizzu?, viděla jsem ji např. v globusu,myslím že stojí kolem 2000kč a je taková minipec pro domácnost výhradně na pizzu a má i takový vzhled jako pec.
děkuju za info,nevímco k vánocům a ta by se mi líbila do kuchyně ale nevím nevím,aby to nebyla zbytečnost,i když pizza u nás vede a tento recept je bezkonkurenční







nahlásit

Annita
(upraveno)
4. 8. 2007, 20:10
@savena
Jani , to opravdu nevím.Ono je to hezký,ale pro nás moc malý.Jsme 4 a plech k obědu je opravdu tak akorát. Možná pro 1 nebo2 lidi. Ani neznám nikoho, kdo jí má. Jinak děkuji moc za pochvalu.



nahlásit

koki01
(upraveno)
4. 8. 2007, 13:32
Pavlo ta je úžasná
S těstem se krásně pracovalo, je jednoduché a moc dobré. Takhle se mi
už dlouho nenajedl
Dala jsem tam co dům dal i tuňáka jak to máme rádi. Bylo toho moc tak jsem udělala víc druhů. Moc děkuji za super recept









nahlásit

Annita
(upraveno)
4. 8. 2007, 20:08
@koki01
To jsem moc ráda Peťo,že chutná
a ráda odepisuji na takovéto komentáře.
Děkuji





nahlásit

Bobášek
(upraveno)
21. 7. 2007, 20:27
Pavli, bylo by možné získat i recept na pizzu Quatro Formaggi (čtyři druhy sýrů)? Tu zbožňuji, ale nemám recept
. Předem děkuju. Ivana



nahlásit

Annita
(upraveno)
22. 7. 2007, 19:07
@Bobášek
Pokusím se to zjistit a kdyžtak jí pak dám k dispozici do receptů


nahlásit