(recept
si oblíbilo 1628 návštěvníků)
Pizza z pizzerie v Severní Itálii

Potřebné ingredience
Těsto na 2 plechy:3 hrnky hl. mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje +
Kvásek: 42g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:olej, protlak Bazilico,sůl/málo/ , bazalka, mozzarella / v nálevu 1ks nebo 20dkg nastrohané na plátky /, pak např. olivy, houby... , 30dkg šunky na nudličky nebo natrhanou, oregáno, ementál na hrubo15dkg a asi 30dkg anglické slaniny na tenko.
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly.Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

IXID
(upraveno)
8. 6. 2010, 10:06
Toto těsto je nejlepší, co jsem kdy dělala, křupavé, ale křehké a slabé....







nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
23. 4. 2010, 6:48




nahlásit

Annita
(upraveno)
15. 5. 2010, 20:22
@Bylinka1



nahlásit
ankaM
(upraveno)
22. 4. 2010, 23:32
Moc děkuji za opravdu vynikající recept na těsto.
Syn myslel, že pizza pochází z místní pizzerie
Doporučuji všem a ještě jednou děkuji Anna


nahlásit

Annita
(upraveno)
15. 5. 2010, 20:21
@ankaM
Děkuji Aničko.To mě těší...


nahlásit

MajkaKi
(upraveno)
2. 4. 2010, 10:44
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2563128
takto se povedla nám



nahlásit

Annita
(upraveno)
15. 5. 2010, 20:21
@MajkaKi
Děkuji všem a jsem ráda,že stále chutná.A Maruško je moc pěkná

nahlásit
Nejů
(upraveno)
29. 3. 2010, 7:29






nahlásit

Walter
(upraveno)
28. 3. 2010, 19:23
dh.§§-
nahlásit
RENDA 75
(upraveno)
20. 3. 2010, 6:32
výborná pizza








nahlásit

Annita
(upraveno)
27. 3. 2010, 14:22
@RENDA 75


![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)


nahlásit

zabinkaa
(upraveno)
3. 3. 2010, 14:41
Moc dobrá


nahlásit

Annita
(upraveno)
27. 3. 2010, 14:22
@zabinkaa
Děkuju Blani

nahlásit
upirizub
(upraveno)
19. 2. 2010, 20:56
Tak dnes jsem pizzu dělala:Manžel si jí nemohl vynachválit,cpal se
až mu pak bylo těžko.A muj 2,5 letý syn ten si taky pochutnával.Z celého pekáče zbylo tak 10cm na 10cm.Takže ted už nebudu kupovat pizzu,ale jedině budu dělat tuto je jednoduchá a hlavně rychlá.






nahlásit

Annita
(upraveno)
27. 3. 2010, 14:21
@upirizub
Supr,že pozdravuji manžela.Hezky ho vykrmte


nahlásit

anitram
(upraveno)
18. 2. 2010, 13:07
Tak jsem také neodolala a zkusila Váš recept a pizza byla SUPER.


nahlásit

Annita
(upraveno)
15. 5. 2010, 20:23
@anitram



nahlásit
lucka250
(upraveno)
6. 2. 2010, 22:20




nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
3. 2. 2010, 16:34

















nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
3. 2. 2010, 9:00
když bych chtěla dát sušené kvasnice .Stačí dát jako na půl kg mouky A NEBO RADĚJ VÍC A NIC TÍM NEZKAZÍM.mÁM STRACH ABYCH NEDALA MOC A ĚSTO NEBYLO MOC NAKYNUTÉ.cHI JÍ DĚLAT DNES A V TOM POČASÍ SE MI NECHCE S PRCKEM PRO ČERSTVÉÉÉ
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit

Annita
(upraveno)
27. 3. 2010, 14:20
@
Mrzí mě ,že až teď.Dlouho jsem tu nebyla.Sušené kvasnice nemám vyzkoušené,ale hlavně opatrně ať těsto moc nenakyne. Jinak supr všem.Moc děkuju
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)


nahlásit
sorridera
(upraveno)
29. 1. 2010, 14:01







nahlásit

SOFINEČKA
(upraveno)
29. 1. 2010, 11:52
Tak jsem jí teda zkusila u péct a sinovec mi řekl že je luxusní a ona opravdu je už jinou dělat nebudu
díky Radka





nahlásit

SOFINEČKA
(upraveno)
28. 1. 2010, 16:29
Chtěla jsem se zeptat můžu použít normální protlak?U nás tento nekoupím a plech vymazat? děkuji za odpověd Radka
nahlásit
petra2343
(upraveno)
10. 1. 2010, 14:51
holky pizzu dáváte přímo na suchý plech, nebo na pečící papír. díky
nahlásit

Annita
(upraveno)
16. 1. 2010, 18:52
@petra2343
PETRUŠ,POMOUČIT PŘÍMO PLECH.

nahlásit

MajkaKi
(upraveno)
14. 2. 2010, 14:27








nahlásit

Annita
(upraveno)
16. 1. 2010, 18:53
@MajkaKi

nahlásit
emBank
(upraveno)
28. 12. 2009, 13:49
Recept mam v oblibenych a zrovna dneska budu delat,je skvela a vsem nam moc chutna.A recept ma ulozeno tolik lidi ze je videt ze nejenom nam!!!!!!!!!!!!





nahlásit

Annita
(upraveno)
16. 1. 2010, 18:53
@emBank
Děkuji.

nahlásit

lenmaz
(upraveno)
28. 12. 2009, 11:51
Dneska jsme upekli pizzu a musím říct, že byla mňamózní
. Ještě teď máme boule za ušima
. Není nad pravý italský recept
. Doporučuji všem
. Mám ho ve svých oblíbených receptech. Lenka










nahlásit

Annita
(upraveno)
16. 1. 2010, 18:54
@lenmaz


nahlásit