Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 38 návštěvníků)

Fantazia Míša řezy - různé druhy

0.0
Fantazia Míša řezy - různé druhy

Potřebné ingredience

TĚSTO: 6 vajec, 6 lžic cukru, 4 lžíce kakaa, 6 lžic polohrubé mouky, 2lžíce oleje, 1/2 prášku do pečiva + 2 lžící kakaa. KRÉM: 2 tvarohy, 1/2 másla, cukr moučka dle chuti cca 4 lžíce. Poleva: čokoláda na vaření

Postup přípravy

Na těsto vyšleháme bílky. Vedle v míse umixujeme vše ostatní a pak opatrně vmícháme bílky. Nalijeme na pečící papír a pečeme cca 15 minut při 160 stupních.
Na krém vyšleháme povolené máslo s tvarohem a cukrem. Můžeme přidat trochu rumu na chuť. Krém natřeme na vychladlý korpus.
Rozpustíme čokoládu s troškou másla a polijeme řezy. Do polevy můžeme přidat i trochu tvarohového krému - poleva potom nepraská a dá se hezky krájet. Pro změnu můžeme ozdobit rozehřátými ledovými kaštany. Nebo můžeme udělat složitější čoko polevu: do hrnce ve vodní lázni dáme 1/2 másla, 120g cukru moučka, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce Solamylu a 2 lžíce mléka. Mícháme do spojení všech ingrediencí. Na krém natíráme ještě horké.

Pro milovníky Míša řezů další inspirace ve foto postupech.

Místo čokolády ozdobíme Míša řezy jahodami se strouhanou čokoládou. Jiný recept na těsto: 3 vejce ušleháme s hrnkem cukru. Přilijeme hrnek mléka, 2 lžíce kakaa, půl hrnku oleje a 2 hrnky polohrubé mouky. Upečeme.

Opět jiný Míša řez. Na těsto dáme pudinkovou hmotu udělanou z uvařeného pudinku v 300ml mléka, cukru a tvarohu. Na tuto náplň standartní náplň z Míša řezů a poleva. Zkrátka fantazii se meze nekladou.

Míša řezy alá Kinder pingui. Zde pouze uděláme více polevy. Na korpus dáme půlku krému, na to nalijeme půlku náplně, pak zbytek krému a nakonec zbytek polevy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 6. 10. 2023, 11:07
(C)tak asi zkusím na víkend :-)
Martásek13 29. 10. 2016, 10:37
(destnik) (destnik) (destnik) (destnik) (objimam) (objimam) (objimam) (destnik) (pes) (pes) (pes) (pes) (pes) (pes) (wash) (wash)
laskonka333 24. 3. 2016, 11:29
(velikonoce16)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie