(recept
si oblíbilo 373 návštěvníků)
Česká
cca 20-30 ks
24 hodin 10 minut
Perníčkování-opravdu měkké perníčky

Potřebné ingredience
Těsto:400g hladké mouky, 120g moučk. cukru, 60g hera,160g medu(4 velké lžíce), 1 prášek do perníku, 1 lžička koření do perníku, 2 vejce do těsta + 1 vejce na potření. Poleva:1 bílek, 1 lžíce solamyl, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 150g moučk.cukru
robot, metličky, zdobička
Postup přípravy
Nejprve oddělíme asi 3 lžíce mouky na podsypání a vyvalování těsta, potom všechny suroviny zpracujeme (dělám v robotu)a výsledné těsto necháme přes noc v lednici. Druhý den vyválíme a potřené vajíčkem pečeme na 180´ C do zlatova asi 10min. Třetí den zdobíme polevou.
Poleva: Vše vyšleháme metličkami do pěny, podle potřeby přidáme cukr. Poleva nesmí téct.
Já jsem si letos zdobení užila bez nervů díky nové vychytávce od Tescomy, nastavila jsem průměr 1,5mm.
Tyto perníčky se nemusí péct s předstihem, nepotřebují čas na rozležení.
Poleva: Vše vyšleháme metličkami do pěny, podle potřeby přidáme cukr. Poleva nesmí téct.
Já jsem si letos zdobení užila bez nervů díky nové vychytávce od Tescomy, nastavila jsem průměr 1,5mm.
Tyto perníčky se nemusí péct s předstihem, nepotřebují čas na rozležení.

ještě neozdobené

Zdobička od Tescomy

Velikonoční perníčky 2014
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

citren
(upraveno)
30. 11. 2017, 19:42

nahlásit

DAPED
(upraveno)
29. 11. 2017, 15:29

nahlásit

Nadys
(upraveno)
6. 12. 2015, 16:11

nahlásit
kafisek
(upraveno)
6. 12. 2015, 16:06
Dobrý den, co dělat když se mi těsto lepí? I po vyndání z ledničky po jednom dni
Už jsem zoufalá. Moc děkuji

nahlásit

Podpora MMB
(upraveno)
3. 12. 2015, 19:10
Úžasné perníčky, těsto se nám sice trošku lepilo, ale výsledek stojí za to. Perníčky jsou buclaté a nádherně nadýchané, recept určitě ukládám mezi nejoblíbenější




nahlásit
JanaKov2
(upraveno)
2. 12. 2015, 7:54
Zdravím, Markétko, v pátek zaděláme se synem těsto a v sobotu pečeme
Děkujeme za recept, zkoušíme poprvé. Pokud se zdaří, zůstaneme u něj






nahlásit
JanaKov2
(upraveno)
3. 12. 2015, 21:11
@JanaKov2
Těsto je v lednici, dost se lepilo a po vložení do sáčku se mi do stran roztékalo. Zazmatkovala jsem a přidala jsem ty 3 oddělané PL hl. mouky zpět. Snad jsem nic nezkazila. těším se na výsledek - syn i já jsme uždibli těsto a je výborné!!!



nahlásit

jarla
(upraveno)
18. 12. 2014, 12:44

nahlásit

EvaPo
(upraveno)
16. 12. 2014, 14:56
Dnes udělám těsto. Tak a zítra pečem. Jsem zvědavá, zda se mi povedou. Dám vědět. Jsem totiž na pečení zcela levá. Ale děti to pořád chctějí. Eva

nahlásit

choma
(upraveno)
7. 12. 2014, 13:18
Super recept, moc děkuju

nahlásit
m.arketa
(upraveno)
6. 12. 2014, 19:45




nahlásit

li21
(upraveno)
3. 12. 2014, 11:02





nahlásit

nelly2
(upraveno)
15. 11. 2014, 20:55
Vidim samou chvalu, tak letos delAm vas recept


nahlásit
lalida
(upraveno)
2. 11. 2014, 20:43







nahlásit
kroupz
(upraveno)
13. 4. 2014, 14:36





nahlásit

Vébrofka
(upraveno)
7. 1. 2014, 10:12
Nejlepší perníčky, co jsem kdy pekla. Konečně!!! A že jsem jich vyzkoušela hodně. Děkuji za recept.
nahlásit

evikuk1
(upraveno)
19. 12. 2013, 9:50
http://i.mimibazar.cz/s/bc/5/131209/12/e4508061.jpg Ďakujem za recept



nahlásit
Markisa.z
(upraveno)
19. 12. 2013, 16:10
@evikuk1
Krásná práce!

nahlásit

evikuk1
(upraveno)
20. 12. 2013, 13:35
@Markisa.z


nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
9. 12. 2013, 20:20



nahlásit
chucky 1111
(upraveno)
9. 12. 2013, 19:28
Já mám vždy tvrdé,jak děláte silné?děkuji
nahlásit
Markisa.z
(upraveno)
10. 12. 2013, 12:05
@chucky 1111
Po upečení jsou mezi 7mm-1cm. Měkké je mám pořád. Vyvalovala jsem tak na 0,4mm, v troubě vždycky trochu naskočí. Pokud jste je vyválela moc tenké, tak je možné, že jsou tvrdší. Některé hospodyňky zase moc podsypávají při vyvalování a v těstě je pak zbytečně moc mouky a v závěru je těsto určitě tvrdší. Proto si nejprve vždy odděluji mouku na podsypávání z celkového množství (klidně i víc než 3 lžíce), nepřidávám už žádnou další. Snad Vám pomůže i typ s chlebem, nebo jablkem, která je v komentářích. Já ho dávám i ke svým perníčkům těsně před Štědrým dnem, změknou vždy ještě o něco víc.

nahlásit

Mlynice
(upraveno)
9. 12. 2013, 11:43
Markét, to zdobítko od tescomy když naplníte,a začnete zdobit tak druhou rukou musíte tlačit aby to teklo nebo jak to funguje? Vadí mi používat druhou ruku na to mačkání. dík za odpoved. Já jsem si zase vychtala že jsem koupila kdysi hotovou polevu a pak jsem ustřihla dno a naplním to svojí polevou a zdobítko je krásne tenké. vypadá to jako oční mast
takže to neče krásne tenké. ale je to palá tubička,tak musím pořád doplnovat a když toho dáte hodne tak to teče drchem. monika

nahlásit

Lucie a Barborka
(upraveno)
9. 12. 2013, 20:08
@Mlynice
Moniko, jak tlačíte tu polevu ven z té kupované tuby, taky jsem to zkoušela, ale bez úspěchu. Je to malé, jak píšete a teklo nám to vrchem ven. díky Lucie
nahlásit
Markisa.z
(upraveno)
9. 12. 2013, 12:22
@Mlynice
Zdobička od Tescomy je vychytaná, nemusíte používat druhou ruku, jen tu, kterou mačkáte. Šroubek nahoře se používá jen kvůli tlaku, když náplně ubývá, tak se trochu utáhne, ale ne moc, protože pak to teče samo. Mně to hned napoprvé šlo moc dobře, princip jsem pochopila rychle a hlavně všechno proběhlo v naprosté čistotě včetně plnění. Takže doporučuju!

nahlásit
littlenail
(upraveno)
19. 12. 2013, 17:39
@Markisa.z
Také jsem si ji letos pořídila
, je to skvělej pomocník. Zdobím Královskou glazurou, na 100g stačí 17g vody a je krásná poleva, která se neroztéká a jinak nezlobí. Letos si zdobení poprvé užívám, jo a musela jsem koupit ještě jednu pro děti ....


nahlásit

amboz
(upraveno)
8. 12. 2013, 20:00

nahlásit