(recept
si oblíbilo 1628 návštěvníků)
Pizza z pizzerie v Severní Itálii

Potřebné ingredience
Těsto na 2 plechy:3 hrnky hl. mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje +
Kvásek: 42g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:olej, protlak Bazilico,sůl/málo/ , bazalka, mozzarella / v nálevu 1ks nebo 20dkg nastrohané na plátky /, pak např. olivy, houby... , 30dkg šunky na nudličky nebo natrhanou, oregáno, ementál na hrubo15dkg a asi 30dkg anglické slaniny na tenko.
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly.Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ivča45
(upraveno)
1. 9. 2012, 18:50
....chtěla bych se zeptat, jak velký hrnek?

nahlásit

sopo
(upraveno)
27. 8. 2012, 20:38
Dneska jsme měli k večeři, je vynikající
Děkuji moc za super recept!



nahlásit

PRATELKA
(upraveno)
11. 8. 2012, 12:06
Dneska jsem měli k obědu a musím říct, že tohle je mana nebeská
Dělala jsem léta svoji, jedla z mnoha restaurací, ale fakt tahle je pro mě jednička
Díky moc za recept, fakt nemá chybu, jeden plech už je pryč a načínáme druhý..těším se, že třeba dáte zase nějaký dobrý recept






nahlásit

Kakája
(upraveno)
7. 8. 2012, 21:02
Dneska sme měli k večeři a je fakt výborná.




nahlásit

Helena3
(upraveno)
26. 7. 2012, 20:02
Právě jsme dojedli
a ikdyž jsem neměla slaninu a olivy nedávám (nechutnají nám) i tak byla pizza výborná
. Zuzanka si přidala



nahlásit

bosa nozka
(upraveno)
22. 7. 2012, 13:35
Děkujeme za výborný recept na pizzu,těsto je super,dobře se s ním pracuje,krásně se vyválí.Pizza nám chutnala,určitě budeme dělat častěji
Mějte se a díky!!Rozšíříme jídelníček...Byla mňam,po plechu se zaprášilo
Všichni se oblizovali!!!





nahlásit

alexandra
(upraveno)
2. 6. 2012, 19:45
Dnes jsem poprvé dělala pizzu ... a protože tento recept tu všichni chválíte, vybrala jsem si také tento recept.... no to jsem si naběhla
!!! Ta pizza je tak LUXUSNÍ, FAMOZNÍ, ÚŽASNÁ A LEPŠÍ NEŽ Z PIZZERIE, že jí budu dělat asi dost často!!!!!!!!!!!!!! Už ani nikdy nebudu zkoušet jiný recept, tento je fakt super a na to, že to byla fakt moje první pizza, dopadla skvěle! A rovnou dva plechy! Děkuju za celou rodinku, která se ještě teď oblizuje
díky , Katka





























nahlásit
vlasticka01
(upraveno)
2. 6. 2012, 10:25
taky brzy vyskousim



nahlásit

Ranlu
(upraveno)
26. 5. 2012, 18:54
Pizza je jak říká dcera a synovec "luxusní".Zkoušela jsem z poloviny a dělám znova z půlky.Je fakt super.Jinou dělat už nebudu.Vynikající,doporučuji vyzkoušet.Díky za recept Romana

nahlásit
melyh
(upraveno)
23. 4. 2012, 8:54
Díky,za supr recept,celá rodina si tuto pizzu zamilovala a chutná jim víc,než v pizzerii
,takže velká spokojenost



nahlásit

willowová
(upraveno)
13. 4. 2012, 10:51






nahlásit
mirkaberkys
(upraveno)
31. 3. 2012, 20:33
Tak jsem jí taky vyzkoušela a nedávala jsem tomu moc šanci. Suroviny jsou stejné, jako dělám já. Ale asi z mé stránky byla chyba hlavně v tom, že jsem dřív pekla zbytečně dlouho. Dneska jsem se držela vašich rad, jen jsem pekla na silikonové podložce a pizza byla výborná.

nahlásit

LucOss
(upraveno)
24. 3. 2012, 12:08
Těsto nemá chybu, je super
Pizzu milujeme a těsto jsme kupovali v prášku takže jsme ji doma moc často nedělali. Po vyzkoušení Vašeho receptu určitě budeme dělat častěji těsto je famozní









nahlásit

mysmilena
(upraveno)
11. 3. 2012, 14:59
Výborná pizza, už léta dělám tutéž, akorát do těsta nedávám cukr. Nám chutná nejvíc se sýrem gouda
peču na 250 stupňů max 5min




nahlásit

ABYTEX
(upraveno)
8. 3. 2012, 20:45
cesto robíme také isté je fakt super
akurát nepotierame pretlakom ale rozmixovanými sterilizovanými paradajkami (rajčaty) je to tiež vysoko mňamkové









nahlásit
samaan
(upraveno)
8. 3. 2012, 20:07
zkoušela jsem a jinou už dělat nebudu. Děkuji za recept, je opravdu super a nejlepsi. Těsto je jednoduché a výsledek výborný

nahlásit

Morgana76
(upraveno)
22. 12. 2011, 17:33
Tak musím pochválit, pizza je naprosto luxusní
Doma si mysleli, že jsem ji koupila v pizzerii
Děkuji za recept, teď jsem doma za hvězdu

















nahlásit

Lukaníno
(upraveno)
6. 12. 2011, 18:54
Vyzkoušeno a je skutečně vynikající!
Vážně, už nikdy více žádné listové těsto, kečupy a podobný srágory. Vynikající recept, jinou už nebudu dělat - opravdu jako z pizzerie.







nahlásit
pielka
(upraveno)
25. 10. 2011, 15:29
Ještě je tu jeden velice chválený recept na pizzu od Martiny S (Super tenké těsto na pizzu), zkoušeli jste která je lepší? ještě jedna otázečka, kdybych chtěla dělat jen poloviční dávku, jen všechny ingredience rozdělím na polovinu množství? děkuji.
nahlásit

plevka
(upraveno)
4. 2. 2018, 17:14
@pielka

nahlásit

wipaja
(upraveno)
24. 10. 2011, 12:15
Tato je ze všech receptů neklepší

nahlásit