(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Medové perníčky z žitné mouky

Potřebné ingredience
860 g žitné mouky celozrnné, 4 vejce, 4 velké lžíce medu, 300 g třtinového nebo bílého cukru, 1 polévková lžíce perníkového koření, citronová kúra z 1 bio citronu, 250 g másla, 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto necháme 1 den odpočívat. Uležené těsto vyválíme a vykrájíme z něj různé tvary, a rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Před pečením perníčky potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při teplotě 180 °C dozlatova, cca 6 minut. Zdobily jsme s dcerou bílou polevou v tubičkách od Dr. Oetkera.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé