Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 92 návštěvníků)
4 porce
45 minut

Francouzské brambory

5.0
99×
Francouzské brambory

Potřebné ingredience

brambory
gothaj
vajíčka natvrdo i syrová
hrášek
kys.okurka
cibule
sůl, pepř

krájítko na bramborový salát, pekáček

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Přes takové to krájítko na bramborový salát krájíme na kostičky, přidáme gothaj na kostičky, hrášek z plechovky, cibuli na drobno, vejce natvrdo, kys. okurku, děláme vrstvy. Osolíme, opepříme, zalejeme rozšlehaným vajíčkem a zapečeme.

Děláme vrstvy do pekáčku (tyhle jsem dělala z nových brambor, tak jsem je nevařila ve slupce, ale dávala syrové)

zalijeme vajíčkem a dáme zapéct

a papáme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

keira07 2. 4. 2016, 13:25
5.0
Váš recept jsem objevila dnes, po Velikonocich jsem hledala jak zužitkovat vajíčka. Udělala jsem bez uzeniny a k tomu přírodní plátky z kuřete.mňamka (child2)
bubík4 14. 5. 2016, 18:47
@keira07 jsem ráda, že vám chutnalo (Y)
Kacer z Prahy 28. 4. 2011, 17:19
5.0
Jani hotovo (Y) (Y) (Y) (L)
bubík4 28. 4. 2011, 19:12
@Kacer z Prahy to jsem ráda, snad jste si šmákli (flower) (flower) (hello)
DFYT 14. 1. 2011, 13:27
5.0
Jani :-), děkujeme za mňamkový receptík (clamp). Dnes jsem dělala se smetanou i se sýrem a místo gothaje jsem nadrobno nakrájela vyuzenou kotletku... no, óóóbr dobrůtka. Všem doporučuji vyzkoušet |:o). Zdraví Lucie
bubík4 15. 1. 2011, 13:29
@DFYT Nemáte vůbec za co, mějte se pěkně a díky za vyzkoušení receptíku. Hezký den (flower) (flower) (flower) (flower) (hello) (hello)
KaSen 6. 1. 2009, 14:10
5.0
My mame radeji nez smetanu tak strouhany syr,ten brambory trochu i spoji...ale jinak je delam presne jako vy (D)
bubík4 6. 1. 2009, 15:09
@KaSen ZKUSÍM SE SÝREM, DÍKY ZA TIP (L)
Lelda 11. 5. 2007, 19:11
5.0
Zapékané brambory můžem pořád,já do nich jěště dávám papriku nakrájenou na proužky a zalívám mlékem s rošlenanými vejci. (Y)
bubík4 11. 5. 2007, 19:17
@Lelda Barunko, papriku dávám někdy taky, když potřebuju vymést lednici ;-) Je to moc dobrý. Určitě záleží na fantazii a na chuti. Je to dobrůtka. Mějte se krásně (L)
gladisghost 5. 5. 2007, 12:31
5.0
Milujeme francouzké brambory...u nás, ale místo vejce zalejeme šlehačkou zkuste to a budete se zalizovat jednou tolik. (PL) (PL) (PL)
bubík4 5. 5. 2007, 13:01
@gladisghost Díky za tip (F) (F)
bubík4 1. 5. 2007, 17:33
5.0
Dneska jsme měli k obídku, tak jsem nafotila......... :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie