(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Domácí vepřovka

Potřebné ingredience
0,5 kg prorostlého bůčku(opravdu to chce tučnější kousek,aby se dalo dobře mazat),1 vetší cibule,sůl,vegeta,6 stroužků česneku
PÁLIVÁ VERZE:1 feferonka(neměla jsem,tak jsem dala 1 čl pálivé papriky
Postup přípravy
Do tlakového hrnce dáme maso nakrájené na malé kousky,posypeme cibulí(také na kostičky),posolíme,trochu vegetky,nahoru dáme kůže z bůčku(udělají glejt)a podlijeme trochou vody,aby bylo maso ponořené(kůže pod vodou být nemusí)-dusíme do měkka.Po odkrytí tlakáče si vyvaříme přebytečnou tekutinu(část tam nechte,aby nebyla pomazánka suchá).Přidáme česnek(feferonku,pokud chceme) a vidličkou rozmačkáme na pomazánku.Když toto množství nesníte hned,tak si dejte do skleničky a na 20 minut zavařte.
Tahle je manželova nejoblíbenější,tak snad bude chutnat i vám.Dobrou chuť!
Tahle je manželova nejoblíbenější,tak snad bude chutnat i vám.Dobrou chuť!

takto to začíná

zredukovaná šťávička
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
1. 10. 2013, 18:16



nahlásit

novackova
(upraveno)
20. 9. 2013, 16:10




nahlásit
KABELKAK
(upraveno)
14. 9. 2013, 13:34


nahlásit

Murr2
(upraveno)
20. 9. 2013, 15:59
@KABELKAK
Zkuste asi na 10-15 minut...záleží na stáří masa
dovařit to jde vždy


nahlásit
Kritik007
(upraveno)
9. 9. 2013, 22:27
...... nechápu proč do tak dobrého domácího výrobku musí nějaký chytrák nasrat "VEGETKU" ......
nahlásit

Bromovka
(upraveno)
30. 8. 2012, 23:23
Radko, mohu se blbě zeptat? Proč je ta kůže nahoře a vcelku, proč ji také nenakrájíte - má to nějaký zvláštní význam? Snad ji nevyhazujete... nebo se úplně rozvaří sama? Vrtá mi to hlavou, protože na druhém obrázku jsou vidět jen samé kostičky... Doufám, že mi nenapíšete, ať si TO VYZKOUŠÍM A UVIDÍM
Já to teda plánuju vyzkoušet., jedla jsem kdysi na zabíjačce domácí paštiku, ale bylo to vlastně jen vařené namleté maso z ovaru se sádlem, dobře ochucené a zavařené do sklenic, ale dá se říct, že na to do teďka vzpomínám, jaká to byla dobrota!

nahlásit

Murr2
(upraveno)
31. 8. 2012, 8:29
@Bromovka
Martino,tu kůži potom opravdu vyhazuji
dávám ji tam jen kvůli rosolu,který kůže pustí...manžel mi totiž nejí křupky a kůže (proto ani kupovanou tlačenku) . Vy,pokud vám to nevadí,si tu kůži můžete třeba pomlít


nahlásit

Bromovka
(upraveno)
1. 9. 2012, 10:11
@Murr2
Jé, tak to mi se doma o opečenou rosolovatělou kůžičku pereme
Asi to tam revnou nakrájím na kostičky, jdu právě za 2 minuty na to


nahlásit

Murr2
(upraveno)
1. 9. 2012, 15:33
@Bromovka
tak doufám,že se dílo podařilo a vy mě nebudete proklínat

nahlásit

Bromovka
(upraveno)
13. 9. 2012, 11:36
@Murr2
Uvařeno, dojedeno
Kdo má rád kůžičky, hezky všechno nakrájejte dohromady, ono se to krásně rozvaří a není pak třeba tolik sádlíčka, nechala jsem to šťavnatější a po vychladnutí sosík zrosolovatěl a i to dobře drželo na chlebu, mazala jsem to tam vidličkou, trochu jakoby rozmačkala a namazala! Zajímavé oživení našeho jídleníčku, díky


nahlásit

Murr2
(upraveno)
13. 9. 2012, 17:15
@Bromovka
Martino,jsem moc ráda,že vám chutnalo

nahlásit

b.l.a.n.k.a.
(upraveno)
22. 8. 2012, 11:17
Dobrý den, mohu se zeptat, jestli se to pak dá třeba i zavařit jako konzerva do sklenice? Popřípadě, nevíte jak? Děkuji
nahlásit

Murr2
(upraveno)
22. 8. 2012, 11:38
@b.l.a.n.k.a.
Dobrý den,Blani.To víte,že se to dá zavařit.Mám to napsané u receptu.Pomazánky dělám vždy více,aby se to oplatilo
a zbytek zavařím na 20minut.

nahlásit

b.l.a.n.k.a.
(upraveno)
22. 8. 2012, 20:21
@Murr2
Já to necetla cele, dekuju
nahlásit

Murr2
(upraveno)
23. 8. 2012, 8:58
@b.l.a.n.k.a.
Nemáte zač

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
21. 8. 2012, 20:51







nahlásit
laskonka333
(upraveno)
21. 8. 2012, 11:12
vyskúšam



nahlásit

Murr2
(upraveno)
21. 8. 2012, 18:24
@laskonka333
Soni,dejte pak vědět,jestli vám chutnalo

nahlásit

sieta
(upraveno)
21. 8. 2012, 9:58
Můžu se zeptat, jak dlouho to v tlakáči dusíte? A dělala jste i bez vegety? Tu nevlastním, ale myslím, že ten česnek, cibule a sůl to ochutí dobře i tak, ne?

nahlásit

Murr2
(upraveno)
21. 8. 2012, 10:29
@sieta
Silvi,zkuste tak půl hodiny.Maso by se mělo rozpadat,aby šlo potom dobře mazat.Pokud ještě nebylo,tak zkuste raději pár minut přidat.Vegeta být nemusí !

nahlásit

Mach
(upraveno)
3. 4. 2011, 17:53
Dobrý den Radko,včera jsem vepřovku udělala a musím říct je je fakt výborná
.



nahlásit

Murr2
(upraveno)
4. 4. 2011, 15:59
@Mach
Dobrý den,Zlatko.Jsem moc ráda,že vám pomazánka chutná
. Já se na ni chystám přes víkend , to bude zase pochoutka . Přeji vám pěkný den Radka




nahlásit