Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 50 návštěvníků)

Arabelčina úžasná želva z mletého masa ( recept pro ty co se doma nudí :-) ) s rajskou omáčkou

0.0
Arabelčina  úžasná želva z mletého masa ( recept pro ty co se doma nudí :-) ) s rajskou omáčkou

Potřebné ingredience

600g mletého masa, 2 vajíčka, koření: sůl, pepř, majoránka, česnek, drcený kmín, 4 párky, 20dkg anglické slaniny

Postup přípravy

Mleté maso si smícháme s kořením. Můžete si je udělat jak já na způsob karbenátků, nebo jako čevapčiči....záleží na vás co máte raději. Pak si z masa tvoříme tělíčko želvičky. Na hlavu uděláme v mase důlek a zastrčíme půl párku. Na nožičky rozkrájeme párky napůl, uděláme zářezy jako nožičky a dosadíme do tělíčka. Pak pokračujeme v tvoření krunýře. Anglickou si nakrájíme na pásky a proplítáme přes tělíčko.viz foto . Před pečením potřeme rozmíchaným vajíčkem.
Pečeme na pečícím papíře při 180stupních cca. 40minut zakryté alobalem.Před koncem odkryjeme, abychom krunýř trošku dopekli a dostal barvičku.
Já k tomu udělala rajsou omáčku a rýži, ale může být i s bramborovou kaší, hranolkama...co kdo má rád.


R|cept bohužel není z mé hlavy, přišel mi mejlem, takže ani nevím komu vlastně patří, ale je naprosto úžasný.DOBROU CHUŤ!!!

tělíčko s hlavičkou z párku

tvoříme krunýř z anglické slaniny

krunýř zblízka

želvičky

pomáhala i dcerka

želvička zblízka

odkryto na dopečení

po upečení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vseta 1. 6. 2010, 20:47
(Y) to je krááásný, fakt se mi to moc líbí (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie